Bu topla herkes Ronaldo

Güncelleme Tarihi:

Bu topla herkes Ronaldo
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2011 00:00

Süper Lig’de bu sezon izlediğimiz nefis gollere Beşiktaş-F.Bahçe derbisinde Simao ve Cristian Baroni’ninkiler de eklendi. Uzaktan atılan gollerin sırrını araştırdığımızda ise ortaya sürpriz bir gerçek çıktı.

Haberin Devamı

BU sezon Spor Toto Süper Lig’de geçmiş yıllara göre çok daha fazla güzel gol izliyoruz. Geride kalan sezonlarda birkaç haftada bir izlediğimiz nefis gollerin bu sezon neredeyse her hafta birkaçını görmek artık alışkanlık haline geldi. Son olarak Beşiktaş-Fenerbahçe maçında Simao ve Cristian’ın uzaktan attığı goller derbinin en önemli rengi olarak akıllarda kaldı. Futbolseverleri fazlasıyla memnun eden bu durumda en önemli etkenlerden biri ise, bu sezon kullanılan yeni toplar. Spor Toto Süper Lig’de 2011-2012 sezonu maçları ‘Nike T90 Seitiro’ adlı topla oynanıyor. Son teknoloji ile tasarlanan topların en büyük özelliği daha hafif olması ve kaleye gelirken aniden yön değiştirebilmesi.

Neredeyse tüm kaleciler durumdan şikayet ediyor

Ancak işin bir de diğer boyutu var. Ligimizde oynayan kalecilerin neredeyse tamamı bu sezon kullanılan toplardan şikayetçi. Deneyimli, deneyimsiz hemen hemen tüm file bekçilerine göre, eskiden sadece belirli futbolculara özgü olan vuruşları artık her oyuncu yapabiliyor. Bunda da en büyük etken yeni toplar. Yine geride kalan hafta Belediyespor kalecisi Behram, Eskişehirspor maçında Veysel Sarı’nın 30 metreden attığı gole engel olamamış ve karşılaşma sonunda isyan etmişti. Tecrübeli file bekçisi topun havada yön değiştirdiğini ve bu nedenle kalecilerin çok zorlandığını belirtmişti.

Haberin Devamı

Futbolcular bu sezonki toplardan çok memnun

Biz de bu haber çerçevesinde Süper Lig takımlarının kalelerini koruyan file bekçilerinin görüşlerine başvurduk. Aldığımız yanıtlar hayli şaşırtıcıydı. Fenerbahçe’den Samsunspor’a kiralanan genç kaleci Ertuğrul, bu toplarla her futbolcunun bir Ronaldo haline geldiğini belirterek çarpıcı bir tespitte bulundu. Diğer meslektaşları da bu topların kendileri için bir kabus haline geldiğini doğruladı. Kalecilerin aksine futbolcular ise durumdan son derece hoşnut görülüyor.


Futbolcular yeni toplar için ne dedi ?


Necati (Antalya) : Bize biraz avantaj sağlıyor

YENİ toplar gerçekten de futbolcuların biraz avantaj sağlamasına uygun. Kaleciler açısından dezavantaj sağladığı doğru. Ancak biz de ellerimizi kullanamıyoruz.

Haberin Devamı

Veysel (Eskişehir) : Bir de vurana bakmak lazım

HAFİF olması daha iyi. Belediye’ye attığım golün aynısını Beşiktaş’a da atmıştım. Vuran futbolcuya bakmak lazım. Kalecilerin dediği gibi olsa her şut gol olur.

Orhan (G.Antep) : Topa iyi vurdun mu gol olur

Ben toptan memnunum. Topa iyi vurdun mu, isabetli giderse gol olur. İsabetsiz vurdun mu zaten kaleye gitmez. Kaleciler şikayetçi, ama benim şikayetim yok.


Kaleciler yeni toplar hakkında ne dedi?

Ertuğrul (Samsun) : Fark kalmadı

CRISTIANO Ronaldo gibi klas oyuncular vurduğunda, o toplar vuruş tekniği ile alakalı aşağı iner. Bu toplarda ise vuran kim olursa olsun aynı etkiyi yaratıyor.

Tolga (Trabzon) : Kabus gibi

Haberin Devamı

BU topların yön değiştirerek gol sayısını artırması belki futbolun görselliği açısından iyi bir şey ama biz kaleciler açısından tam anlamıyla kabus gibi.

Rüştü (Beşiktaş) : Daha hassas

UZAKTAN atılan şutlarda topların önemi çok büyük. F.Bahçe maçında ise topun havada süratlenip yön değiştirmesi gole neden oldu. Şimdiki toplar daha hassas.

Ömer (Antalya) : Baraja dikkat

ÖZELLİKLE frikiklerde baraj dikkatli kurulmalı. Aksi takdirde kötü bir sürprizle karşılaşırsınız. Fenerbahçe’nin Beşiktaş’a attığı golde bariz baraj hatası var.

Volkan (Fenerbahçe) : Yön değiştiriyor

TOPUN yön değiştirmesi blokajı çok zorlaştırıyor. Zaman zaman kontrol edemiyoruz. Toplar kaleci düşmanı.

Haberin Devamı

Özkan (G.Birliği): Kaleci düşmanı

TOPUN yön değiştirmesi blokajı çok zorlaştırıyor. Zaman zaman kontrol edemiyoruz. Toplar kaleci düşmanı.

Mert (Fenerbahçe) : Çok daha hafif

GEÇEN yıllardakilerle kıyaslandığında çok daha hafif. Topa sert bir şekilde vurulduğunda kaleye zig zag çizerek geliyor. Topun hafifliğinden dolayı sıkıntılar yaşıyoruz.

Süper Lig’de bu sezon atılan bazı güzel goller


Eskişehirsporlu Batuhan, Beşiktaş’a.
Galatasaraylı Melo, Samsunspor’a.
Fenerbahçeli Özer, Mersin İY’ye.
Trabzonsporlu Burak, Ankaragücü’ne.
Eskişehirsporlu Veysel, İstanbul BB’ye.
Gaziantepsporlu Popov, G.Saray’a.
Beşiktaşlı Simao, Fenerbahçe’ye.
Fenerbahçeli Cristian, Beşiktaş’a.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!