Bu tedavi felçten kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Bu tedavi felçten kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2013 00:00

Bel fıtığı ameliyatlarının ardından kısmi omurilik felci olan kadın, plazma tedavisiyle sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

Bel fıtığı nedeniyle 5 yılda üç kez ameliyat geçiren 49 yaşındaki Deste Çınkaya, kısmi omurilik felci oldu. Felç nedeniyle çeşitli sağlık problemleri yaşayan, yürümekte zorlanan Çınkaya, özel bir hastanede gördüğü plazma tedavisinin ardından şifa buldu.


Çınkaya, felç olduğu dönemde büyük zorluklar yaşadığını belirterek, 3 yıl boyunca sonda kullanmak zorunda kaldığını söyledi.


Felç nedeniyle yürüme güçlüğü çektiğini kaydeden Çınkaya, "Bacağımda kısmi felç olduğu için küçük bir yokuşu çıkarken bile çok büyük zorluk çekerdim. Sanki belimin altı benim değildi. Kalçalarımı ve kaba etimi bıçakla kessen hissetmezdim. Uyuşukluklarım gitti, artık yokuşları çıkabiliyorum. Ayağımda hiçbir sıkıntı kalmadı. Sondaya ve tuvalet ihtiyacım için bez kullanmama gerek kalmadı. Demek ki bu tedavinin faydası var" diye konuştu.

Haberin Devamı

ÜMİT VAAD EDEN GELİŞMELER


Özel hastanenin algoloji polikliniğinde görevli Doç. Dr. Nebahat Gülcü Bulut ise Çınkaya'nın 17 gün önce kısmi omurilik felci şikayetiyle geldiğini ifade ederek, tedavinin ardından hastanın hayat kalitesinin arttığını anlattı.


Plazma tedavisinin diğer hastalar için de örnek olmasını umut ettiklerini belirten Bulut, "Kısmi omurilik felçlerinde ortaya çıkan mesane ve kalın bağırsak felcinin tıbbi bilgilerimize dayanarak düzelme ihtimali pek görülmüyor ancak bu hastamızda gerçekten çok yüz güldürücü sonuçlar alındı. Bunlar ilerisi için ümit vaat eden gelişmeler" şeklinde konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!