Bu Tarz Benim Yüzüklerin Efendisi'ne döndü - "Gandalf gerginliği"

Güncelleme Tarihi:

Bu Tarz Benim Yüzüklerin Efendisine döndü - Gandalf gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 10:29

TV8'de yayınlanan Bu Tarz Benim yarışmasının 10. bölümünde gerginlik yaşandı. Melisa podyuma sinirli çıkarak Öykü Serter’e “Bu günü bu anı herkes hatırlasın, şu andan itibaren kimseye cevap vermeyeceğim, şahsıma saldırdınız” dedi. Diğer yarışmacılardan Özden'in yaptığı espiri ise stüdyoda ilginç anların yaşanmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Bu tarz Benimde geçen Gandalf nedir ve anlamı ne demektir. Yarışmacılardan Özden’in "Melisa'ya arkadan aynen Gandalf gibisin" demesinden sonra merak hızlı bir şekilde başladı. Peki, Gandalf kimdir ve nasıl bir görüntüsü vardır merak ediyor musunuz?

Gandalf J.R.R. Tolkien'in kurgusal Orta Dünya evreninin önemli bir kesitini anlattığı Yüzüklerin Efendisi adlı fantastik üçlemesindeki en önemli karakterlerden biridir.

Gandalf, bir İstari ya da Orta Dünya büyücüsüdür. Ölümsüz Topraklar'da Gandalf, Olórin adlı bir Maia ruhuydu ve rüyaların efendisi Irmo'nun bahçelerinde (Lorien) yaşıyor ve sık sık merhametli Nienna'yı ziyaret ediyordu.

Güneşin üçüncü çağının 1000. yılında Istari ya da Orta Dünya'ya gönderilen 5 büyücüden biri olmak üzere seçildi. Batı dillerinde Gri Gandalf, Elf dilinde Mithrandir ya da "gri gezgin", Cüce dilinde Tharkûn ve Harad dilinde de Incánus adıyla tanınıyordu. Dış görünüşü, büyük bir pelerin ile sivri uçlu bir şapka giymiş ve elinde bir asa taşıyan, sakallı yaşlı bir adam biçimindeydi.

Haberin Devamı

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

DÜRÜST FRAGMAN "11 SAATLİK YENİ ZELANDA TANITIM BELGESELİ"

Yüzüklerin Efendisi efsanesini hiç böyle izlemediniz.

"TROLOLO SARUMAN"

Yüzüklerin Efendisi'nin hain Saruman'ını bir de herkesi trollerken izleyin.

GANDALF'TAN 1 MAYIS'TA TAKSİM ÇAĞRISI

Sendika ve sivil toplum kuruluşlarının 1 Mayıs'ı, Türkiye işçi sınıfı adına mücadelenin sembollerinden biri haline gelmiş olan Taksim'de kutlama kararı, hükümet ve valiliğin sert ve olumsuz açıklamalarıyla tekrar bir krize dönüşmüşe benziyor. Taksim kararının arkasında durulması gerektiğini düşünen bir grup da, düşüncelerini Yüzüklerin Efendisi ve Gandalf üzerinden dile getirmeye karar vermişler.

BAKMADAN GEÇME!