Bu takside engel yok

Güncelleme Tarihi:

Bu takside engel yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 14:30

İZMİR'in Bergama Belediyesi, kentteki engellilerin ulaşımı konusunda yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmak amacıyla 'Engelsiz Taksi Projesi' başlattı.

Haberin Devamı


Engellilerin ulaşımı konusunda yaşadığı sıkıntıları bitirmek isteyen Bergama Belediyesi, engelsiz taksi projesini hayata geçirdi. Ortopedik, görme gibi çeşitli engelleri olanlar başta olmak üzere, kimsesi olmayan yaşlıların da hizmet alabildiği engelsiz taksiyle, vatandaşların sosyal hayata erişimine katkı sağlanması da amaçlanıyor.


AMAÇ SOSYAL HAYATA ERİŞİMİ SAĞLAMAK
CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç "Özellikle engelli vatandaşların toplumla kucaklaşmasına, eğitim, sağlık gibi ihtiyaçlara kolayca ulaşabilmesine aracı olmak. Onların yaşamlarındaki engelleri olabildiğince ortadan kaldırmak. Engelsiz taksi bu amaçla başlattığımız bir projedir. Tabii sadece hastane, adliye, devlet dairesi gibi gidilmesi mecburi olan yerlere götürmek değil, onların sosyalleşmesine katkıda bulunabilecek alanlara kavuşturmayı da hedeflemiş bir projedir" dedi.

Haberin Devamı

Bu takside engel yok

 


"MUTLU AYRILIYORLAR"
Engelsiz taksinin 10 yolcu ile 2 tekerlekli sandalye kapasiteli olduğunu söyleyen araç şoförü Adnan Çakır ise "Her sabah bana verilen isimleri adreslerinden alıp, onları kurslara, hastaneye yahut gitmek istedikleri kurumlara götürüyorum. Alınmalarını istedikleri saatte ise evlerine geri bırakıyorum. Çok mutlu ayrılıyorlar" dedi.
Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi sorumlusu Kader Keleş, "Engelsiz taksiyle her sabah, engelli kursiyerlerimiz merkezimizde bulunan kurslara getiriliyor. Burada eğitmenlerimizle buluşuyorlar. Bu sırada bana telefonla gelen talepleri alıp, adresi şoförümüze aktarıyorum. Böylece gereken hizmeti sağlıyoruz" dedi. Öte yandan; Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi'nde ebru, keçe yapımı, nikah şekeri, seramik, çini, iğne oyası kurları veriliyor. 5 Öğretmen ile hizmet verilen kurslardan 145 engelli vatandaş faydalanıyor.


TAKSİDEN NASIL FAYDALANILIYOR
Engelsiz taksiyi kullanmak isteyen vatandaşların bu hizmete ulaşabilmesi için, Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi'ne başvurarak üye kaydı yaptırmaları yeterli oluyor. Üye kaydı bulunan vatandaşlar ihtiyaç durumunda Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi'ne giderek veya 0 (232) 632 80 05 / 163 No'lu telefonu arayarak hizmetten yararlanabiliyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!