Bu takılar değerli mücevherlerden değil doğal taşlardan

Güncelleme Tarihi:

Bu takılar değerli mücevherlerden değil doğal taşlardan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2018 10:47

Bu takılar değerli mücevherlerden değil doğal taşlardan

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça ilçesinde iki turizmci Hülya Yıldırım ve Cenk Tümer, kış aylarında deniz kenarlarından topladıkları taş ve ahşaplardan yaptıkları takı ve dekorasyon ürünlerini sergiye çıkardı.

Datça Belediyesi Liman Sanat Galerisi'nde açılan sergi, ilgi çekti. Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar ve Belediye Başkan Yardımcısı İncil Bilgin tarafından açılışı gerçekleştirilen sergi, 18 Haziran akşamına kadar açık kalacak. Tamamı doğal deniz taşları ve dalgaların şekillendirdiği ahşaplardan oluşan yüzlerce ürünün yer aldığı sergi, izleyicilerden tam not aldı. Özellikle deniz taşlarından yapılan küpe, kolye ve bilekliklerin yanı sıra dalgaların şekil verdiği eski ağaç ve tahta parçalarının deniz taşlarıyla süslendiği minik heykelcik ve biblolar görenleri şaşkına çevirdi. Satışlı sergide, birbirinden ilginç objeler 20 TL ile 350 TL arasında değişen fiyatlarla alıcı bekliyor.

Datça Yarımadası'ndaki sahillerin deniz taşlarının zenginliğiyle dikkat çektiğini belirten Cenk Tümer, "Turizm sezonundan arta kalan zamanlarda deniz kenarında sahilde yürüyüşler yaparken, birbirinden ilginç taş ve ahşap parçalar dikkatimizi çekiyordu. İlk olarak minik taşlardan kolyeler yapmaya başladık. Çevremizdeki insanların teşviki ile yaptığımız ürünleri çeşitlendirdik. Kolyeler ve küpeler yaptık. Sonrasında ev dekorasyonunda kullanılacak biblo ve minik heykelcikler ortaya çıktı. Son iki yılda yüzlerce ürün yaptık. Yaptığımız ürünler beğenilince bu sergi ortaya çıktı" diye konuştu.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!