BU ŞOV KAÇMAZ!

Güncelleme Tarihi:

BU ŞOV KAÇMAZ
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 21:14

İstanbul’da 10 gün sürecek otomobil şovu Beylikdüzü TÜYAP’ta başladı. Türkiye’nin en büyük otomotiv etkinliği olan ve 2 yılda bir düzenlenen ‘İstanbul Autoshow 2017’ kapılarını 30 Nisan’a kadar otomobilseverlere açarken, 19 marka 50’si yeni olmak üzere toplamda 300 model sergiliyor. Fuarda konsept modeller, klasik otomobiller ve geleceğin teknolojileri de ziyaretçileri bekliyor.

Haberin Devamı

İKİ yılda bir düzenlenen, Türkiye’nin en önemli otomobil etkinliği “İstanbul Autoshow 2017” bugün kapılarını açtı. “Geleceğe Yakından Bakın” ana temasıyla İstanbul Beylikdüzü’ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen fuar, 21-30 Nisan 2017 tarihleri arasında otomobil tutkunlarına, geleceğin teknolojileriyle buluşma fırsatı sunuyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği’nce (ODD) düzenlenen İstanbul Autoshow 2017’de, 50’si henüz Türkiye’de satışa sunulmayan ya da kısa sürede piyasaya çıkacak modellerden oluşuyor. Ayrıca otomobil markaları geleceğe ışık tutan henüz üretime alınmamış “konsept” modelleri de sergiliyor. Bunlar arasında Lexus’un uzay aracı bile yer alıyor. Bununla birlikte yine fuarda, Türkiye’de faaliyet gösteren otomotiv markalarının yanı sıra, teknoloji, inovasyon, bilişim, aksesuar ve yan sanayi firmalarının yanı sıra sivil toplum örgütleri ve basın kuruluşları yer alıyor.

Haberin Devamı

Fuarı ziyaret edecek otomobilseverler için hatırlatmakta fayda var. Bu yıl Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Renault, Dacia, Mercedes, Smart, Toyota, Lexus, Ford, Honda, Peugeot, Nissan, Opel, Hyundai, Aston Martin, Mitsubishi, Ssangyong ve DFSK markaları fuara katılırken, BMW, Land Rover, Jaguar, MINI, Bugatti, Porsche, Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Bentley, Lamborghini, Citroen, DS, Subaru, Infiniti, Kia, Suzuki, Mazda ve Volvo markaları ise yok. Yani bu markaları fuara giderseniz boşuna aramayın. Sonuçta 20 markanın katılmayacağını açıklaması sonrası fuarı düzenlenen TÜYAP ve ODD de çözümü katılmayan markaların yerine teknoloji firmalarını dahil etmekte bulmuş. Arçelik, Turk Telekom, Zipcar, Eşarj gibi şirketlerin dışında bir çok yeni startup da fuardaki yerini almış.

300 MODEL SERGİLENİYOR

Bu yılki İstanbul Autoshow’da, Türkiye otomotiv pazarında faaliyet gösteren 19 marka, en yeni modelleriyle fuarda yerini alıyor. Yaklaşık 300 modelin sergileneceği bu yılki fuarda, 50 kadar modelin ilk kez Türkiye lansmanı gerçekleştiriliyor. Bunlar arasında Toyota’nın yenilenen Yaris’i, Alfa Romeo’nun ilk SUV modeli Stelvio, Mercedes’in prizden şarj edilebilen orta boy SUV aracı GLC, Hyundai’nin ilk hibrit modeli Ionic, Jeep Compass, Peugeot 5008, yeni Opel Insignia gibi modelleri saymak mümkün. Ayrıca Lexus’un bir film için tasarlanan “uzay çağı” aracı, Renault’nun ‘Trezor” konsepti gibi ilginç otomobiller de, Türk otomobil tutkunlarının mutlaka uğrayacağı araçlar olacak. Bununla birlikte firmaların renkli aktiviteleri, simülatörleri de, ziyaretçilere zevkli bir atmosfer sunmayı amaçlıyor. İstanbul Autoshow 2017’de, geçmiş de unutulmayacak! Birbirinden değerli ve özel klasik otomobiller İstanbul Autoshow 2017 bünyesinde sevenleriyle buluşacak. Onlarca klasik otomobil, kendi dönemlerine ait özel bir şekilde sergilenerek geçmişte bir yolculuk yapılmasını sağlayacak.

Haberin Devamı

KADINLAR İÇİN HAFTA İÇİ ÜCRETSİZ

- Fuar giriş ücretleri haftaiçi 10 TL, haftasonu 20 TL olacak. Kadınlar için haftaiçi girişler ücretsiz, haftasonu ise 10 TL olacak. Öğrenciler için de haftaiçi girişler ücretsiz, haftasonu ise 5 TL olacak. Biletler, Biletix’ten de satın alınabilecek. m 21-30 Nisan 2017 tarihleri arasında İstanbul Autoshow 2017’nin kapıları, hafiçi 12:00-21:00, hafta sonu ise 11:00-21:00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.m TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nin kapalı ve açık olmak üzere toplam 6 bin 100 araç kapasiteli otopark hizmeti var.

- TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ne fuar süresince ücretsiz servis araçları da olacak. Servisler, Atatürk Havalimanı ve Kadıköy İskelesi önlerinden belirlenmiş olan saatlerde kalkacak.m Fuara toplu taşıma kullanarak gelmek isteyenler, Söğütlüçeşme veya Zincirlikuyu’dan metrobüs hattını ya da Marmaray-TÜYAP (76K) veya Silivri-TÜYAP (300) hatlı otobüsleri kullanabilecekler.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ DENEYİMİ

“Geleceğe Yakından Bakın” temasının belirlendiği İstanbul Autoshow 2017, otomobil firmalarının yanı sıra, teknolojiye yatırım yapmış, bu alanda faaliyet gösteren şirketlerin de önemli gösterileri olacak. “Entegre İletişim Çözümleri”, “Otonom Sürüş”, “Çevreci” ve “Akıllı Araçlar” gibi konularda yenilikler İstanbul Autoshow 2017’de yerini alırken, ziyaretçiler yakın gelecekte hayatlarına dahil olacak bu konuları deneyimleme fırsatını da yakalayacaklar.

İstanbul Autoshow 2017’de otomobiller ve mobil cihazlar arasında akıllı çözümler sunan teknolojilerin büyük ilgiyle takip edilmesi bekleniyor. Hayatımızın artık bir parçası olan akıllı telefonlar, tabletler ve mobil internet kullanımının, otomobiller ile entegrasyondaki son gelişmelere bu fuarda şahit olmak mümkün. Shell, Generali Sigorta ve Red Bull’un sponsorluklarıyla kapılarını açan İstanbul Autoshow 2017, her yaştan misafirlerini ağırlayamaya hazır. İstanbul Autoshow 2017’nin lisanslı ürünlerinin satıldığı “Autoshow Store”dan, uzun yıllar kullanabileceğiniz ürünlerden satın alabilecek, isterseniz sevdiklerinize hediye edebileceksiniz. İstanbul Autoshow 2017’de kurulan “Instawall” adındaki özel alandan sosyal medya paylaşımlarınızı gerçekleştirebileceksiniz. Çocuklar için hazırlanan “Etkinlik Alanı”nda minik misafirler eğlenceli ve keyifli anlar yaşayacakken ebeveynler de dinlenme şansı bulabilecek.

Haberin Devamı

BU ŞOV KAÇMAZ

Ekonomide son 24 saat

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!