Bu sonbahar cildinize iyi bakın

Güncelleme Tarihi:

Bu sonbahar cildinize iyi bakın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2017 15:11

Sonbaharın gelmesiyle birlikte havalar da soğumuş durumda. Değişen hava koşulları, kirlilik ve rüzgarlar cildimizi kurutuyor. Kuruluk ise egzama, ciltte kızarıklık, şişlik ve kaşıntıya neden oluyor. Peki, ama soğuk havalarda cildi nasıl korumalı, cildin kurumasını engellemek için neler yapmalıyız?

Haberin Devamı

• Yüz ve vücut tipinizin derisine uygun nemlendiriciler kullanmaya özen gösterin. Nemlendiricinizi her banyodan sonra uygulayın, kuruluk olmaması için gerekirse daha sık tekrarlayın.

Sonbahar ve kış aylarında cildinizin bakımını yaparken, cildinizi korumak için banyo esnasında da koruyucu losyon sürebilirsiniz.

Bu sonbahar cildinize iyi bakın


• Derinizin tipine göre sıklığını ayarlayarak peeling yapabilirsiniz. Böylece derinin ölü tabakası atılmış olur.

• Salgın hastalıklardan korunmak için ellerinizi yıkayın. Hatta gliserin, vazelin, lanolin içeren el bakım kremlerini ellerinizin çatlamaması için sık sık uygulayın. • Beslenmenize dikkat edin, bol bol su için.

Bu sonbahar cildinize iyi bakın



• Hava şartlarına uygun giysiler seçin. Terleten, sentetik giysilerden kaçının.

• Hiçbirimiz keyfini çıkara çıkara yapılan sıcak bir banyoya hayır demeyiz. Ancak banyoda uzun süre kalmak vücudun ürettiği doğal yağları yok ediyor.

BU SONBAHAR CİLT KURULUĞU VE KAŞINTILARIN ESİRİ OLMAYIN
Soğuk havalarda cildimiz daha fazla kurur. Hatta atopik dermatit hastalığı (egzama) olanlarda kurumanın ve kaşıntıların arttığı gözlemlenir. Bu durumdan olumsuz etkilenmemek için cildimizi çok iyi korumamız ve bakımını yapmamız gerekir. Bu tarz durumlarda eğer atopik dermatit hastalığınız çok şiddetlenirse doktora başvurabilirsiniz. Şikayetiniz daha hafif ve orta şiddetliyse kortizon içermeyen Kaşıntı Giderici Krem ile egzamaya bağlı kaşıntınızı hafifletebilirsiniz. Bu krem egzamayı ve kasıntıyı 30 dakikada rahatlatır.

Kortizon içermeyen formülüyle bu tarz kremler kaşıntıyı yatıştırır ve cilt bariyerinin yeniden yapılandırılmasını sağlar. Bu sayede cildi iyileştirir ve kaşıntı hissini giderir.

Benzer bilgiler ve daha fazlası için 365gun.com’a tıkla.


Sponsorlu İçerik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!