Bu siteye girenler dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Bu siteye girenler dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 01:02

İnternet üzerinden açık artırma yolu ile ürün satan sitenin çok sayıda müşterisini 'dolandırdığı' iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Merkezi yurtdışında bulunan şirket yetkililerine ulaşılmazken, sitede bazı gazetelerin logoları da kullanılıyor. Kimi müşteriler, sitede logosu yer alan gazetelerin site ile ilgileri olduğu gerekçesi ile üye olduklarını ifade etti.

tr.madbid.com isimli site açık artıma yaparak ürün satışı yapıyor. Sisteme üye olabilmek için müşterinin hesabında bir miktar para bulunması gerekir. Akıllı telefon bedeli kadar deneme kontör verdiklerini iddia eden site sahipleri, açık artırmaya girilmesi için tüm koşulları cazip hale getiriyor.

Hediye bir miktar krediyle sisteme üyelik yapan tüketicilerin, açık artırmaya girmek istediklerinde 100 lira ile 1313 lira arasında para yüklemeleri gerekiyor. Sisteme para ödedikten sonra üyeliği başlayanlar her teklif başına 6 lira ödemek kaydıyla açık artırmaya

Bu siteye girenler dikkat
katılıyor. Gece gündüz açık artırmayı takip edenler sürekli teklif veriyor. Kullanıcıların belirli bir zaman sonra kontörü eksik kalıyor ve açık artırma sırasında sistem dışarı atıyor. Yani site sahipleri daha fazla para yüklemeniz için yeni yöntemlere zorluyor. İnternet sitesinde yer alan telefon numaraları ise yanıt vermiyor.

Haberin Devamı

Sitenin sonradan Türkçeleştirildiğini belirten kullanıcılar, sitenin yer aldığı Google reklamlarının haber sitelerinde çıkmasına güvenerek üye olduklarını ifade etti. Çok sayıda kişi dolandırıldığı iddiasında. Yaşadıkları sıkıntıları ise sikayetvar.com isimli site üzerinden paylaşıyor. İşte o şikâyetlerden bazıları:

KREDİ KARTIMI KAPATTIM

*“Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine merak ederek Madbid.com a üye oldum. Başlangıçta 3D Secure işlem yaparak kredileri mi aldım. Kredileri mi bitirirken fark ettim ki 160 kredi eklendi. Hemen merak ederek satın alım işlemlerime baktım. Sorgusuz sualsiz 50 TL' lik çekim yapılmış kartımdan. Destek hattına mail attım. Cevap bekliyorum. Sırf bu yüzden kredi kartımı güvenlik sebebiyle kapattırmak zorunda kaldım.”

PARA KAYBETTİM
*Ş.A: “Güvenilir gazetelerde reklam değil de bir araştırma makalesi gibi yayınlanan yazılarına güvenerek katıldığım Madbid'in bir tür kumar olduğunu anladım ve yüklediğim kontörleri geri kazanacağım derken yaklaşık 550 liramı kaybettim.”

Haberin Devamı

KUMARHANE GİBİ
*E.K: “Firmanı satışa sunduğu ürüne 200 kişi teklif yapıyor. Her teklif 6 TL ya da 2 Euro fakat asla kazandırmıyor. 200*6=1200 TL şirkete otomatikman kalıyor. Sonrasında gerçek kişilere verilip verilmediği yani bilgisayar oyunu gibi, şirkettin Türkiye'de muhatabı da resmi prosedür de, maliyede vergi kaydı da yok. İnsanları mağdur ediyor. Telefon İstanbul kodu 0212 başlıyor. Arayınca yurt dışı İngiltere'de bir ofisten cevap alınıyor. Muhatap kişi de kullanmadığım paranın iadesini yapmıyor. Yatırdığım para tamamen jeton gibi bastıkça kaybediyor.”

*“Site tamamen yanıltıcı sakın inanmayın. Hiçbir şekilde katılamıyorum açık artırmalara. Hiçbir şey alamadım kalan bakiyemin geri verilmesini istiyorum. Göndermiyorlar. Tamamen yanıltıcı bir site uzak durun.”

MUHATTAP YOK

Haberin Devamı

*“Gazetede gördüğüm habere istinaden siteye giriş yaptım. Üye olmadan siteye giriş olmuyor ki bence çok tuhaf, neyse merakıma yenik düşüp 275 kredi satın aldım. Bu işlemi yaptığımda sadece tek kullanım için olan şifre telefonuma geldi ve giriş yaptım. Aradan 25 dakika geçer geçmez bir anda kredim arttı ve kontrol ettiğimde bir kez daha kartımdan para çekildiğini gördüm. Benden habersizce benim herhangi bir beyanım ya da talebim olmadan nasıl kartımdan çekim yapılır? Bu nasıl bir güvenliktir? Acil bilgi beklemekteyim.”

DERSHANE PARAM GİTTİ

*M.Y: “Ben üniversite öğrencisiyim reklamlarla milleti kandırmaya utanmıyor musunuz? Ben 100 lira para yatırdım gitti bankadaki 300 lirayı da otomatik çekmişler. Son kuruşuna kadar haram olsun o para yazık günah değil mi milleti kandırıyorsunuz ne yapacağım ben şimdi dershane taksitini nasıl ödeyeceğim?"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!