Bu sezon takıma şans getirdik

Güncelleme Tarihi:

Bu sezon takıma şans getirdik
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2012 15:19

Voleybol Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olan Fenerbahçe Universal'in oyuncularından Duygu Bal, sarı-lacivertli ekibin Avrupa şampiyonluğu için adeta savaş verdiğini ve sonuca ulaştığını ifade etti.

Duygu, “Dörtlü Final”deki rakipleri, doğum günü ve Türk voleyboluyla ilgili sorularını yanıtladı.

Yarı finalde Dinamo Kazan ile yapacakları mücadeleyi final maçı gibi gördüklerini kaydeden Fenerbahçe Universalli oyuncu, Rus ekip karşısında aldıkları galibiyet sonrası takıma güven geldiğini ve finalde rahat bir galibiyet aldıklarını kaydetti.

Duygu, “Dörtlü Final” organizasyonuyla ilgili şunları söyledi:
“Biz zaten her şeyi hesaplıyorduk. Final maçını Dinamo Kazan maçı olarak gördük. Dinamo Kazan güçlü bir ekipti. Onu çok rahat geçemeyeceğimizi düşünüyorduk. Keza öyle oldu. Kötü başladık. Kendi oyunumuzu ortaya koyamadık 1-0 geriye düştük. Bu, takımda biraz gerginlik yarattı, stres havası hakimdi. Saha içinde saha dışında bütün takım aynı duyguları yaşıyoruz. Daha sonra toparlandık ve kendi oyunumuzu son sete kadar devam ettirdik. İyi bir şekilde kazandık. Finalde daha rahat bir şekilde kazanacağımızı biliyorduk. Çünkü ilk maçtan sonra kendimize güvenimiz geldi. Kendimizi daha iyi hissettik. Herkes finale daha rahat çıktı. Gerçek bir Fenerbahçe takımı gibi oynadık.”

-“Takıma şans getirdik”-

Duygu Bal, kendisinin ve takıma bu sezon katılan oyuncuların sarı-lacivertli ekibe şans getirdiğini söyledi.
25. yaş gününde Fenerbahçe Universal forması altında elde ettiği Avrupa şampiyonluğunun, şimdiye kadar aldığı en güzel doğum günü hediyesi olduğunu kaydeden Duygu, şöyle konuştu:
“Aylardan beri bu günü hesaplıyordum. Özellikle özellikle final günü 25 Mart'a denk geldiği için. Her zaman dualarımız bugün içindi. Bunun için çok büyük bir coşkuyla hevesle çalıştık. Bu kupa için bu takım savaş verdi. Hep ucundan, kıyısından, köşesinden kaybediyorlardı. Bu sene benim de gelişimle beraber, diğer arkadaşlarımızla beraber şans getirdiğimizi, uğurlu geldiğimizi düşünüyorum. 25 Mart'ta 25. yaşıma girdim. Çok mutluyum. İki sevinci bir arada yaşamak benim için inanılmaz bir duygu. Düşünüyorum da, kaç sporcu hayatında böyle bir duyguyu yaşayabilir? Acayip bir şey.”

-“Yeniden doğdum”-

Fenerbahçe Universalli oyuncu, aynı zamanda forma numarası olan 7 rakamının, kendisine uğurlu geldiğini ifade etti.Bu 25 Mart'ın hayatında hiç unutamayacağı bir gün olduğunu anlatan Duygu, “Yeniden doğdum” diyerek, şunları söyledi:
“Kendi doğum günüme fazla önem veren birisi değilim. Daha çok çocukken böyle günler hepimiz için önemlidir. Ancak dünün çok farklı bir anlamı oldu. Tarihe geçtik. Yeniden doğdum diye kabul ediyorum. Benim forma numaram 7, dün 25 Mart'tı, 25. yaşıma girdim ve kazandığımız bu şampiyonluk kupasını 25 milyon Fenerbahçe taraftarına hediye ettim. 2 ile 5 rakamlarını topladığımızda forma numaram ve dolayısıyla uğurlu sayım 7 sonucu çıkıyor. 7 rakamının uğuruna her zaman inanmışımdır, 7 yine beni sevdi.”

-“Türk voleybolu açık arayla Avrupa voleybolunun önüne geçti”-

Fenerbahçe Universalli oyuncu, Türk voleybolunun son 5 yıl içinde atağa kalkarak, Avrupa voleybolunun önüne geçtiğini belirtti.
Geçen sezon İtalya'da forma giydiğini hatırlatan Duygu, “Son 5 sezondur Türk voleybolunun açık arayla Avrupa voleybolunun önüne geçtiğini düşünüyorum. Özellikle Fenerbahçe Universal'in, Vakıfbank Türk Telekom'un ve Eczacıbaşı VitrA'nın başarılarıyla, kupalarıyla aradaki farkı kapattık. Avrupa'da da büyük maddi kriz yaşanıyor. Dünyanın en iyi oyuncuları da bizim ülkemizi tercih etmeye başladı son yıllarda” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!