Bu sezon birincilik beyaza verildi

Güncelleme Tarihi:

Bu sezon birincilik beyaza verildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2006 00:00

Hem romantik hem seksi, hem sportif hem de şık bir sezon var önümüzde. Şiirdeki gibi bu sezonda birinciliği beyaza verdiler. Ama siyah da varlığını hissettiriyor. Büyük grafik baskılar, Afrika motifleri, pantolon, gömlek, şort ve kimono en öne çıkan trendler.

El işi detaylar, danteller, oyalar, işlemeler göze çarpıyor. Rock’n roll diriliyor. "New Sexy" diye tanımlanın bir akım
/images/100/0x0/55eac7b8f018fbb8f8963f16
yükseliyor. Kalın topuklu, platform tabanlı ayakkabılar bu yaz da hakimiyetini koruyor.

GRAFİK BASKILAR BASKIN

Giorgio Armani şöyle diyor: "2006 yazında grafik baskıları çok kullandık. Renk paletimde bej ve gri arasında gidip gelen bir ton, tarçın rengi, donanma mavisi ve klasik Armani kırmızısı var." Bu sezon grafik baskılara yer veren başka tasarımcılar da var. Marc Jacobs, Donna Karan, Emilio Pucci, MaxMara, Christian Lacroix gibi. Gucci’nin tasarımcısı Frida Giannini şöyle diyor: "Grafik baskılı çantaları çok seviyorum. Bu koleksiyonumuzda eski ve yeni baskıları harmanladım. Gucci arşivindeki eski eşarp baskıları çıkarıp tekrar yorumladım. Bu yöntemi önümüzdeki sezonlardada kullanacağım."

EL İŞİ DANTEL YİNE ÇOK GÖZDE
/images/100/0x0/55eac7b8f018fbb8f8963f18


Bu yıl annelerinize her zamankinden daha iyi davranın. Çünkü gömleğinizin yakasına, eteğinizin kenarına dantel işlemesini isteyeceksiniz. Chanel, Miu Miu gibi markalar tasarımlarında bol bol el işi kullandılar. Jean Paul Gaultier bile eteklerin beline dantelden kemer yaptı.

SEZONUN ANAHTARTEMASI ROMANTİZM

İtalyan tasarımcı Alberta Ferretti’ye göre 2006 ilkbahar-yaz sezonunun anahtar teması romantizm. "Ben bu temaya odaklandım" diyor. Valentino ve Oscar de la Renta gibi markalar da onunla aynı görüşte. Koleksiyonlarında şeker pembesini, uçuşan şifonları ve gül desenlerini sık sık kullanmışlar.

BEYAZ RENKLERİN BİRİNCİSİ

Tasarımcılar size beyaz, sakin, büyülü, masum bir yaz vaat ediyor. Dantel, iğne oyası gibi el işi detaylarla süslenen beyaz elbiselerden çok var. Tiril tiril şifon gömleklerin çoğu beyaz. Louis Vuitton, Prada, Givenchy, Calvin Klein,
/images/100/0x0/55eac7b8f018fbb8f8963f1a
Karl Lagarfeld gibi dünya markaları, Beymen, Twist gibi Türk markaları beyaza geniş yer verdi. Başka ne renk var? Beyazın hayat arkadaşı siyah yine onunla birlikte. Geçen senenin en önemli trendi gold devam ediyor. Kırmızı, mavi, mor ve pembe ara sıra kendini gösterip mevsimin bahar olduğunu bize hatırlatıyor.

PLATFORM TOPUKLAR DEVAM EDİYOR

Müjde: Geçen sene aldığımız kalıntopuklu, platformtabanlı ayakkabılar bu yaz da giyilebilecek. Modası geçmedi hatta daha çok moda oldu. Espadrillerin yükselişi sürüyor. Küçük çantalar gözde ama bu büyükleri kullanamayacağınız anlamınagelmiyor.

PANTOLON, CAPRİ, BERMUDA, ŞORT VAR

2006 yazında pantolonları ikiye ayırabiliriz. İlk grupta bileğin hemen üzerinde biten son derece dar modeller var. İkinci grupta ise paçaları kıvırarak giyeceğiniz bol tasarımlar. Pantolona alternatif çok. Bermuda, şort, kapri, hangisini isterseniz. Machka’nın tasarımcısı Ece Ege, şort, kapri ve bermudaların bu sezon her zamankinden çok modaolacağını söylüyor. İşe giderken bile şort giyileceğinin müjdesini veriyor.

YENİ SEKSİ DİYE BİR AKIM

Donatella Versace bu sezonun en önemli iki parçasını şöyle anlatıyor: "Şifon üst ve dar pantolon. Bu ikisi kadını hem seksi hem şık gösteriyor." Tasarımcılar ilkbahar-yaz sezonunda "yeni seksi" (new sexy) diye bir kavram yarattı. Yeni seksi, kaliteyi seksilikle birleştiriyor, bayağılıktan alabildiğine uzaklaştırıyor. Roberto Cavalli, Dolce & Gabbana, Alexander McQueen bu akımın öncüleri. Straplez elbiseler, asimetrik kesimler, bandaja benzeyen detaylar sıkça kullanılmış.

BİR GEYŞANIN KİMONOLARI

Japonların milli giysisi kimono bu yaz neredeyse bütün tasarımcılara ilham vermiş. Celine, Lanvin, Alexander McQueen hatta Diesel gibi markaların koleksiyonlarında kimono ve benzeri kıyafetler var. Hepsinin birden kimono tasarlaması elbette tesadüf değil. Şu anda Türkiye’de de gösterimde olan aynı adlı kitaptan uyarlanmış "Bir Geyşanın Anıları" filmi herkese ilham vermiş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!