Bu serginin geliri Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak

Güncelleme Tarihi:

Bu serginin geliri Mehmetçik Vakfına bağışlanacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2017 11:56

Bu serginin geliri Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- FOTOĞRAF sanatçıları Filiz Çakıroğlu, Sabri Çiçekçi, Kadir Erten ve Özdemir Yılmaz, 'Bulutların Üzerinde Olmak', 'Sevdamız Karadeniz' isimli fotoğraf sergisini Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Sanat Galerisi'nde Ankaralı sanatseverlerle buluşturdular. Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Kafka ve eşi Lucie Kafkova'nın da katıldığı serginin geliri Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak.
Karadeniz Bölgesi'nin eşsiz doğa güzelliklerinin yanı sıra kültürünü ve yaşamsal özelliklerini gözler önüne seren 4 fotoğraf sanatçısının sergilediği 35 eseri, Ankaralı fotoğraf sanatçılarının ve davetlilerin ilgi odağı oldu. Sanatsal çalışmalarını Başkent'te sürdüren fotoğraf sanatçısı Filiz Çakıroğlu, "Hikaye, 4 fotoğraf sanatçısı arkadaşın Karadeniz yaylalarına düzenlediği gezi ile başladı. Karadeniz'in keşfedilmemiş güzelliklerini keşfederek bu güzel fotoğraf sergisini 3 ay süre içerisinde ortaya çıkararak fotoğraf sanatına gönül verenlerle paylaşıyoruz" dedi. 
Açılışına Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Kafka ve eşi Lucie Kafkova,  birlikte katıldıkları sergide yer alan fotoğrafları uzun süre izlediler. Sergi, 11 Haziran 2017 tarihine kadar izlenebilecek.
'Bulutların Üstünde Olmak' isimli fotoğraf sergisinin hikayesini anlatan fotoğraf sanatçısı Filiz Çakıroğlu, "Fotoğrafçı arkadaşlarımla Karadeniz yaylalarına düzenlediğimiz gezi ile serüven başladı. İlk kamp yerimiz Çiçekli Yaylası oldu. Kurduğumuz kamp çadırlarında ne kadar erken yatsanız da sabah saatlerinde gün doğumunu yakalamanın heyecanı içinde gözünüze uyku girmez. Görsel şölen sabahın ilk saatleri ile başlar. Deniz tarafından zirveye doğru gelen bulutlar yavaş yavaş vadiyi kaplayarak ilerler. Rüya gerçekleşmiş, bulutlar denizle karşı karşıya kalmıştır. Yüksek bir yerdeyseniz, bu bulutlar ayaklarımızın altında kalmıştır. Karadeniz yaylalarının görüntülenmesi, kayıt altına alınması ile artık bir sevdaya dönüşmüştür. Karadeniz'in keşfedilmemiş coğrafi güzelliklerini, kültürünü ve yaşamsal özelliklerini ortaya koyduğumuz sergi ile dikkat çekmeye çalıştık. Bu sergiden elde edilecek gelirin tamamı Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacaktır. Bu nedenle fiyatlarımızı herkesin alabileceği düzeyde tuttuk" dedi.
Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Kafka, eşi Lucie Kafkova ile birlikte katılarak sergide yer alan fotoğrafları uzun süre izledi. Büyükelçi Kafka yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin, Karadeniz bölgesinin güzelliklerini, yöresel kültürünü ve harika doğasını fotoğraflarla gözler önüne seren fotoğraf sanatçıları, bizlere sundukları bu görsel şölenlerinden dolayı teşekkür ederim. Ben ve eşim Karadeniz bölgesini bir süre önce gezmiştik, ama bu sergide yer olan detayları tam görememiştik. Sergide yer alan eserleri izlemekten eşim ve ben büyük mutluluk duyduk" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!