Bu sene artık ’hindilik’ yok yılbaşı trenine atlayıp gideceğim

Güncelleme Tarihi:

Bu sene artık ’hindilik’ yok yılbaşı trenine atlayıp gideceğim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2005 00:00

Gezici-Yak adlı turizm şirketi yılbaşı için tren gezisi düzenlemiş. Haydarpaşa Garı’ndan kalkıyorlar. Yeni yıla Uzunkum İstasyonu’nda dev yılbaşı ateşi, sıcak şarap ve sucuk partisiyle gireceğiz.

Yaklaşık 15 yıldır yılbaşılarını ailemden ayrı kutluyorum. Herhalde en çok eğlendiğim yılbaşı lise arkadaşlarımla çıktığım o ilk "özgür" yılbaşı gecesiydi. Ama sonra işler gittikçe sarpa sarmaya başladı. Şehri öğrenmeye, nerede ne var keşfetmeye başladıkça alternatifler de çoğaldı. Yılbaşında ille de "çok ama çok" eğlenmemiz lazım ya, bunun paniğiyle tam bir hindiye dönüyorum. Öyle bir hindilik ki, öbür tarafta ne kaçırıyorum diye koşturmaktan yeni yıla taksinin içinde trafikte girmişliğim az değildir. Bu yıl kararlıyım. Hindilik yok!

Sağdan soldan arkadaşlara bu sene ne yapacaklarını soruyorum. Kime sorsam, yeni yılı ya evde ya da kapalı mekanda geçiriyor. Anlaşılan o ki geçen yılbaşı Taksim’de Hırvat turist kadınların başına gelenler herkeste travma etkisi yapmış. E doğruya doğru, kızların başına gelenleri gören hangi kadın o kalabalığın arasına karışmak ister ki! Hadi kendisi bilmiyor diyelim, hangi aklı başında erkek kız arkadaşını o cehenneme sokar? Üstelik bu münferit, bir kerelik bir şey falan da değil. Evvelki yıl The Marmara taşlanmıştı. Bu yıl kısmetse artık Taksim Anıtı’nı sökerler yerinden.

PARTİ ARTIK PARKTA

Hakeza Nişantaşı partisi: İlk başta semt sakinlerinin katıldığı bu partiler duyuldukça İstanbul’un her yerinden insanı yeni yıl kutlaması için Nişantaşı’na çekmeye başladı. Öyle olunca da geçen yıl şehrin en şık apartmanlarının girişleri birer umumi tuvalete döndü; bina duvarlarında "şişe patlatmaca" gibi eğlenceler, çıkan kavgalar semt halkını canından bezdirdi.

O yüzden bu yıl parti sokakta değil Cumhuriyet Parkı’nda. Park şimdiden süslendi.

Kadıköy’de de bir açıkhava partisi var. Suadiye Oteli’nin önünde. Kadıköy’de "It’s Rainig Men" ve "Hit The Road Jack" gibi şarkılarını tanıdığımız Weather Girls ile Harem grubu çıkacak. Harem, önce Parkorman’da çalacak oradan çıkıp buraya gelecek. Fena fikir değil ama bana kalırsa Harem bile o partiye yetişemeyecek, yeni yıla köprü trafiğinde girecek. Tecrübe konuşuyor! Bu yılbaşı üç ayrı yerde (Maslak Venue, Taksim Yeni Melek ve Sultanahmet Binbirdirek) çıkacak olan DJ Murat Uncuoğlu kardeşime de şimdiden kolaylıklar diliyorum.

TRENE ATLAYIP GİDECEĞİM

İşte 15 yılın yılbaşı tecrübesiyle bu yıl karar aldım. Yeni yılda şehir merkezine değil aksi istikamete gideceğim. Hatta, toptan şehri mi terk etsem acaba diyorum. Gezici-Yak adlı bir turizm şirketi yılbaşı için çok güzel bir tren gezisi düzenlemiş mesela.

Program şöyle: Saat 21.15’te Haydarpaşa Garı’ndan kalkıyorlar. Yolculuk Hereke yönüne, Uzunkum İstasyonu’na. Yolculuk 2 buçuk saat sürüyor, bu sırada trende gitarlı udlu müzik eşliğinde yılbaşı yemeğinizi yiyor, içkinizi içiyorsunuz. Yeni yıla Uzunkum’da girilecek. Yolcuları Uzunkum İstasyonu’nda dev yılbaşı ateşi ile sıcak şarap sucuk partisi bekliyor.

Burada bir buçuk saat azıldıktan sonra, tekrar trene atlanıyor bu sefer doooğru Hereke’ye. Hereke’de boza ikramı ve liman eğlencesi var. 04.00’te tekrar trene biniliyor ve İstanbul’a dönüş.

Tabii ki yolda yine vur-pat-çal-oy! Haydarpaşa’ya dönüş saat 6’yı bulacak. Gezi adambaşı 150 YTL. Çarşamba itibarıyla 120 kişi rezervasyonları vardı. "Sayı artarsa vagon ekleriz, bizim için sorun değil" diyorlar. (212) 238 51 07.

Yılbaşında Taksim’den korkanlara bir gece önceden yılbaşı partisi

Rusya Petersburg’da her gece yarısı yılbaşını kutlayan bir bar vardı. Saat 12.00’ye yaklaşırken geri sayım başlıyor tıpkı yılbaşıymış gibi şampanyalar patlıyor, konfetiler atılıyordu. Tam "deliye her gece yılbaşı" tribi.

Taksim’deki Volume-2 Bar da yeni yılı daha bu akşamdan kutlamaya karar vermiş. Kısaca hatırlatayım, Volume-2 İstiklal Caddesi Balo Sokak’taki Araf’ın alt katına bir ay kadar önce aynı işletme tarafından açıldı. Araf’ı bilen bilir, değişik dünya müzikleri sunuyorlar. Volume-2 ise Araf’ın Batılı yüzü olacak. Elektronik ve rock ağırlıklı bir mekan. İşte burada bir gün önceden yılbaşı partisi var.

İşletmecisi Barış Baş’a niye erken kutluyorsunuz, diye sordum. Cevap aynı: "Ben yılbaşını Taksim’de geçirmekten ürkerim. O yüzden ben ve benim gibi insanlar için manidar bir ön parti hazırladık. 80 ve 90’ların alternatif parçalarını çalacağız. Herkesi bekliyoruz, giriş ücretsiz". (212) 244 83 01.

Etiler’deki Fight Club’da bir tek Brad Pitt eksik

ABD ordusunun resmi dövüş tekniği moda oldu. Ünlü işadamları, sanatçılar, tanınmış simalar Etiler’de kurulan Bujin Dövüş Kulübü’nde (Fight Club) jui-jitsu öğreniyor. Müdavimleri arasında bir tek Brad Pitt eksik. Ayşe Hatun Önal’dan Özlem Tekin’e, Ufuk Sarıca’dan Cenk Tanman’a kadar herkes orada.

Çamlık’taki Bujin Fight Club’ın adı Japon savaşçılarından geliyor. Türkiye’nin ilk dövüş akademisinde jui-jitsu’dan başka ninjitsu, muay tai, wing tsun gibi anlaşılmaz isimli envai dövüşün derslerini de alabiliyorsunuz.

İçlerinden biri özellikle dikkatimi çekti: Fransız boksu. İsminin Fransız boksu olduğuna aldanmayın. Öyle round aralarında french kiss falan yok. Fakat Fight Club’a üye olsam, mutlaka buna yazılırdım. Tam bize uygun bir dövüş.

Bir kere, günlük kıyafet ve ayakkabıyla yapılıyor. Yani sokakta yürürken bile önünüze gelenle antrenman yapabilirsiniz. İngiliz boksuyla Fransız tekmesinin birleşmesinden oluşuyormuş. İşin içinde tekme olduğu için ayakkabı yıpranmasın diye eski ayakkabılar kullanılıyormuş. Şahane! Ben bu sporu geliştirip kendi tarzımı bile yaratırım: İçine sille tokadı da ekledin mi, al sana Osmanlı boksu.

ÜYELİK KOŞULLARI Yıllık da, 3 ya da 6 aylık üyelik de mümkün. Kulüp 10 yaşından büyük herkese açık. Fiyatlar (212) 263 85 80.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!