Bu Şehir Arkandan Gelecek’in Ali Smith’i Kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Bu Şehir Arkandan Gelecek’in Ali Smith’i Kimdir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 12:42

Ali Smith hayatımızda sırlarla dolu bir adam olarak girdi. Ali Smith bizim için yıllarını gemide geçirmiş, hatta gemide büyümüş ve yüzlerce ülke gezmiş bir denizciydi. Aynı zamanda boksa da meraklıydı ve zaman içinde boks, Ali için bir tutku halini almıştı.

Haberin Devamı

Şili vatandaşı olan Ali Smith’in İstanbul’dan uzak durmak istemesinin nedenini öğrenene kadar hepimiz için gizemini korudu. Hakkında bildiğimiz detayları bir puzzle gibi birleştirerek onu tanımaya ve onun hayatına adım atmaya çalıştık. Hikâye açıldıkça öğrendik ki; Ali, kayıp bir çocukluğa sahip bir adammış.

Henüz küçük bir çocukken annesinin, babası tarafından öldürüldüğünü gören ve sonrasında hayatta sahip olduğu her şeyi kaybederek Rauf tarafından büyütülen, bu sebeple de ona Rauf Anne diyen, Ali’nin hayatı geçmişinden kaçarak geçmiş. Ancak yaşadığı tüm bu zorluklara rağmen kendisini yetiştirmekten ve hayata tutunmaktan vazgeçmeyen Ali’nin esas hikâyesi İstanbul’a adım attığı an başlıyor! Geçmişinin en kanlı zamanlarına şahitlik eden İstanbul’dan kaçarken, bir külkedisi masalını andıran tesadüf ile hayatının aşkı olacak Pelin’in bale pabucunu buluyor ve bunu Pelin’e ulaştırmak için her şeyi yapıyor.Bale pabucunu Pelin’e ulaştırdığında ise onunla bir günlük bir yolculuğa çıkıyor ve efsanevi aşkın başlangıcı da böyle oluyor.

Haberin Devamı

Bu Şehir Arkandan Gelecek’in Ali Smith’i Kimdir

Ali, Pelin’le vedalaşıp yeniden “evi” olarak gördüğü gemisine giderken evraklarının yırtıldığını fark ediyor ve nefret ettiği, kaçmak istediği şehirde kalmak zorunda kalıyor. Ali’nin İstanbul’da kalmasını sağlayan kişi ise Rauf Anne’nin oyunundan başkası değil! İstanbul’da kalan Ali’nin, Rauf’un yönlendirdiği, Şampiyon’dan başkasına gitmekten başka şansı da kalmıyor.

Büyük bir oyunun kurbanı olan Şampiyon Şahin ise Ali’nin babası ancak yıllar önce annesinin ölümüne sebep olan kişi değil. Yıllar evvel Şahin’e oynanan oyun, Ali’nin tüm hayatını tepetaklak ediyor. Yıllar sonra bir araya gelen baba ve oğul için hayatta ikinci bir şans böylece başlıyor!  Diğer yandan Pelin’le aşkına da kaldığı yerden devam eden Ali için aşkta da tıpkı hayatın her alanında olduğu gibi imkânsızlıklar tam gaz devam ediyor. Pelin’in nişanlısı ve ailesi Pelin’i avuçlarının içinde tutmak için Ali’ye çeşitli oyunlar oynamaktan ve onun hayatını bir başka cehenneme çevirmekten vazgeçmiyorlar! Birdenbire gerçeklerin içine düşen Ali’nin geleceği nasıl ilerler ve tüm gerçekleri öğrenir mi bilinmez ama Ali Smith ile tanışmak çok güzeldi, hikâyesi de merak etmeye değer!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!