Bu seçimin galibi Manisalı

Haberin Devamı

Yerel seçim çalışmalarının hızlandığı Manisa’da, partiler projelerini birer birer paylaşmaya başladı. Açıklanan projelerin bölgenin ana sorunlarıyla ilgili olması, seçimin kazanının Manisalı olacağını gösteriyor.

SON dönemde ekonomik anlamda atağa geçen Manisa’da, yerel seçim çalışmaları hızlandı. Üç partinin de hem büyükşehir belediye başkanı, hem de 17 ilçe adayları belli. Projeler de yavaş yavaş açıklanmaya başlandı. Açıklanan projelerin ortak noktası ise kentin önemli sorunlarına çözüm sunması. Çöp, otopark, ulaşım ve konut açığı. MHP, AK Parti ve CHP’nin büyükşehir adayları projelerinde bu sorunlara çözümler sunuyor. Bu da bu seçiminin kazanının Manisalı olacağını gösteriyor. Seçim Turu’nun bu haftaki durağı Manisa... Ege Temsilcimiz Deniz Sipahi, Yazı İşleri Müdürümüz Nedim Bubik ve Manisa DHA Temsilcisi Mehmet Hakkı Özbayır’la MHP, AK Parti ve CHP’nin büyükşehir belediye başkan adaylarıyla bir araya geldik, seçim projelerini dinledik...

Haberin Devamı

Bu seçimin galibi Manisalı

CENGİZ ERGÜN (MHP)

Bu seçimin galibi Manisalı

(Soldan sağa: Mehmet Hakkı Özbayır - Nedim Bubik - Cengiz Ergün - Deniz Sipahi)

500 milyon TL’lik yatırım yaptık

MHP, büyükşehir adaylığı için mevcut başkan Cengiz Ergün’le yola devam ediyor. Seçildikten sonra ‘Manisa Değişiyor’ sloganıyla çalışan Ergün, göreve başladığında 65 milyon TL olan bütçeyi 188 milyon TL’ye ulaştırdıklarını, şu ana kadar kentte yaklaşık 500 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Büyükşehir Yasası kapsamında ilçe, belde ve köylere 35 milyon liraya yakın hizmet götürdüklerini belirten Cengiz Ergün, “Manisa Belediyesi’nin varlığını her yerde hissettirdik” dedi. Manisa gündemini meşgul eden katı atık bertaraf Tesisi hakkında da bilgi veren Ergün, prosedürleri tamamlayarak yatırımı hayata geçirme noktasında olduklarını kaydetti.
Dev projelerde hız kesmeyecek
Yeni dönemde hayata geçinmeyi planladığı projelerin bir kısmını da paylaşan Cengiz Ergün, şu bilgileri verdi: “Yeni imar planı başta olmak üzere, büyükşehir binası ve hafif raylı sistemi hayata geçireceğiz. Manisa’nın doğusundan batısına, çevre yolundaki boş alanlara kadar konut üretimini teşvik etmeyi planlıyoruz. Yerin konumlarına göre konutlar üretmeyi hedefliyoruz. Buna kısaca konut hamlesi diyebiliriz. Bunu tamamen büyükşehir belediyesi olarak yapmayı arzuluyoruz. Bunun yanı sıra mevcut otobüs terminalinin yeni yerine geçmesiyle birlikte mevcut alana büyükşehir belediye binasını yapacağız. Şu anda pazaryerleri, otoparkı, işyerleriyle büyük bir yatırım olacak binaya yönelik avam proje çalışmalarımız devam ediyor. Üçüncü projemiz de ilk adımını attığımız hafif raylı sistem. Bu konuda oluşturulmuş heyet de Gaziantep ve Bursa gibi örnek şehirlerde incelemelerde bulundu. Güzergahların belirlenmesi noktasında çalışmalar da devam ediyor.”

Haberin Devamı

HÜSEYİN TANRIVERDİ (AK Parti)

Bu seçimin galibi Manisalı

Başarılı çalışmalar rol model olacak

AK Parti’nin büyükşehir adayı ise bugüne kadar parti içinde önemli görevler üstlenen Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi. “12 yıldır bu kentin milletvekiliyim” diyen Tanrıverdi, kentin eksik ve açıklarının farkında olduğunu bilerek çalışmalarına başladığını paylaştı. Yol haritasını hazırlarken özellikle AK Parti’li büyükşehirlerin başarılı olduğu konuları rol model alma yoluna gittiğini vurgulayan Tanrıverdi, bu mantıkta hareket ettiği ilk konunun ise kentin gündeminde olan çöp sorunu olduğunu bildirdi.
Yeni Manisa’yı oluşturacağız
Bu konuyla ilgili olarak Ankara Mamak Çöplüğü’nü örnek aldıklarını söyleyen Hüseyin Tanrıverdi, şöyle devam etti:
“Manisa’nın mevcut başkanın hazırladığı katık atık tesisi, büyükşehrin ihtiyacının yüzde 10’unu bile karşılamıyor. Biz burada Ankara modelini uygulamak istiyoruz. Ankara’dan yardım istedim. Hazırlık yapıyorlar. Sonuçta bugün Mamak’taki tesisten enerji üretiliyor. Çıkan ısı serada kullanılıyor. Biz de buna benzer bir sistem kurmayı planlıyoruz. Ama şu anki mevcut yerin dışında bir yer olacak. Kentin bir diğer önemli sorunu ise konut. Burada da hem büyükşehir, hem de TOKİ odaklı çalışmalar yapıp, kentin konut açığını çözeceğiz. Otopark sorununa da neşter vuracağız. Bütün bunları deneme yanılma ile yapmayacağız, tecrübe edilmiş başlıkları buraya getireceğiz. Her anlamıyla sosyal belediyecilik yapacağız. Kenti kentliyle yöneteceğiz. Zamanım uyduğu sürece, gelen talepler doğrultusunda kentlinin nikahını kendim kıyacağım. Belediye başkanı ulaşılabilir olmalı. Milli Park’ı çekim merkezi yapacağız. Artık Manisalıların İzmir’e değil, İzmirliler’in Manisa’ya geleceği bir model oluşturacağız. İnanç turizminden de payımızı alacağız. Yunus Emre gibi bir değerimiz var. Aynı şekilde 15 şehzade bu şehirde yaşamış. Termali kullanacağız. Ulaşım konusunda da İETT ile görüşüyoruz. Metro, hafif raylı sistem konularını araştırıyoruz. Kimseyi mağdur etmeden yol alacağız. Bir şehir göz yaşı üzerine inşa edilmez. ‘Yeni Manisa’ sloganıyla çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

ÖZGÜR ÖZEL (CHP)

Bu seçimin galibi Manisalı

68 yıllık özleme son vereceğiz

CHP’nin adayı olan Manisa Milletvekili Özgür Özel, son dönemde aktif çalışmalarıyla dikkat çekiyor. 2009 yerel seçimlerinde son anda CHP’nin belediye başkan adayı olan Özel, 48 günlük seçim maratonunda 16 kilo vermiş. Yerel seçimlerin ardından 2011 genel seçimlerde ise ikinci sıradan milletvekili adayı olan ve Meclis’e giren Özgür Özel, 1946’dan beri CHP’nin kazanamadığı Manisa’da büyükşehir belediye başkanı olmak için çalışıyor. Özel, “CHP’nin hem yerel, hem de genel seçimlerde oyu Manisa’da arttı. Şimdiki süreçte ise stratejimiz genel seçimde 10 milletvekili seçen Manisalı, şimdi de büyükşehir belediye başkanını belirleyecek. Burada da AKP ve CHP çekişmesi olacak. Biz son yerel seçimde MHP’ye kayan emanet oylara ve ‘AKP olmasın’ diyen sağ seçmenin oyuna talibiz. AKP karşıtı seçmen CHP’de birleşecek” dedi.
Borç yazdırılan kent olmasın
Seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri de anlatan Özgür Özel, ekledi: “Biz iyi olanı sürdüreceğiz, kötü olanları düzelteceğiz, olmayanları da yapacağız. Yol haritamız bu. İnsana değer projeler üreteceğiz. Kentin en önemli sorunlarının başında çöp geliyor. Mevcut bir çalışma var. Bunu geliştireceğiz. Aynı şekilde otopark sorununu çözeceğiz. Bunun için de şehir dışına otopark yapmayı planlıyoruz. Bugün Manisa’daki araçların yüzde 60’ı sadece hafta sonu kullanılıyor. Bu araçları şehir dışı otoparkında tutacağız. Farklı bir proje olacak. Kullanılmayan aracı dışarı çekeceğiz. Yine hafif raylı sistem, kim gelirse gelsin mutlaka yapmalı. Toplu taşımada da kimseyi mağdur etmeden bir sistem oluşturacağız. Bugün Manisa’da çalışan 4 bin beyaz yakalı ve 5 bin üniversite öğrencisi şehri görmeden İzmir’e gidiyor. Para harcamaya İzmir’e, borç yazdırmaya ise Manisa’ya gelen bir zihniyet var, bunu tersine çevireceğiz. İzmirli’nin merak ettiği bir kent yaratacağız. 4-5 etnografya müzesi yapmalıyız. Önemli bir sorunda kentsel dönüşüm... Konut açığı... Bununla ilgili de Ankara’da yaptıkları ortada olan Murat Karayalçın’ı kentsel dönüşüm konusunda danışman yapacağız. Buradan doğacak rant ise kahrı çekenin olacak.”

Haberin Devamı

TABLO 1
2009 YEREL SEÇİM SONUÇLARI
MHP: %38.74 (62.411)
AK Parti: %34.74 (55.970)
CHP: %13.91 (22.416)

TABLO 2
2011 GENEL SEÇİM SONUÇLARI
AK Parti: %46.95 (407.070)
CHP: %28.78 (249.582)
MHP: %16.86 (146.187)

KİM NEREDEN ADAY
MHP: Büyükşehir: Cengiz Ergül, Ahmetli: Ömer Zengin, Akhisar: Mansur Onay, Alaşehir: Gökhan Karaçoban, Demirci: İhsan Temel, Gölmarmara: Durdu Doğan, Gördes: İbrahim Emre, Kırkağaç: Ahmet Yavuz Demir, Köprübaşı: Orhan Hamarat, Kula: Muhsin Akşit, Salihli: Mahir Köseler, Sarıgöl: Necati Selçuk, Saruhanlı: Serdar Yaralı, Selendi: Nurullah Savaş, Soma: Oğuz Belgül, Şehzadeler: Mehmet Cem Çöllü, Turgutlu: Turgay Şirin, Yunus Emre: Azmi Açıkdil.

Haberin Devamı

AK Parti: Büyükşehir: Hüseyin Tanrıverdi, Ahmetli: Ahmet Alhan, Akhisar: Salih Hızlı, Alaşehir: Adnan Özdişçi, Demirci: Selami Selçuk, Gölmarmara: Kamil Öz, Gördes: Muhammed Akyol, Kırkağaç: Yaşar İsmail Gedüz, Köprübaşı: Zafer Mergen, Kula: Selim Aşkın, Salihli: Hüsnü Tuğrul, Sarıgöl: Ali Aybal, Saruhanlı: Hüseyin Yaralı, Selendi: Muhammed Akcan, Soma: Hasan Ergene, Şehzadeler: Ömer Faruk Çelik, Turgutlu: Mustafa Serhat Orhan, Yunus Emre: Mehmet Çerçi.

CHP: Büyükşehir: Özgür Özel, Ahmetli: Cemal Sözüer, Akhisar: Vehbi Bakırlıoğlu, Alaşehir: Hasan Hüseyin Uysal, Demirci: Şerif Akmeşe, Gölmarmara: Erdal Ziyan, Gördes: Hüseyin Tokuç, Kırkağaç: Özcan Kaçar, Köprübaşı: Hanefi Yelken, Kula: Muhsin Akşit, Salihli: Mustafa Uğur Okay, Sarıgöl: Yusuf Özkan, Saruhanlı: Muharrem Ekici, Selendi: Mehmet Cımık, Soma: Bahri Yılmaz, Şehzadeler: Musa Semih Balaban, Turgutlu: Cengiz Ulman, Yunus Emre: Ali Arslan.

Yazarın Tüm Yazıları