Bu projede iyilik var

Güncelleme Tarihi:

Bu projede iyilik var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 16:56

Bu projede iyilik var

Haberin Devamı

MANİSA'da ilkokul öğrencileri 'İyiliğe var mısın' sloganıyla, Erzurum Palandöken ilçesindeki 32 ilkokul öğrencisinin eğitim gördüğü Nene Hatun İlkokulu'na okul kıyafeti, bot ve kırtasiye malzemesi gönderdi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı 'İyiliğe var mısın' projesi, Erzurum Palandöken ilçesine uzandı. Yunusemre'deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu öğrencileri, sınıf öğretmeni Sevgi Çelik'in Erzurum Palandöken ilçesinde Nene Hatun İlkokulu'nda görev yapan öğretmen arkadaşının çağrısıyla harekete geçti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu sınıf öğretmeni Sevgi Çelik, çocukların durumunun zor olduğunu ve okul kıyafeti sıkıntısı çektiklerini anlatarak, "Öğretmen arkadaşım bizden destek istedi. Çocukların okul kıyafetlerinin olmadığını anlattı. Biz de okulumuzda eğitim gören 32 sınıftaki öğrencilerimiz desteği ile çocukların yüzünü güldürdük. Her sınıf bir çocuğun giyim ve okul ihtiyaçlarını karşılayacak kolileri hazırladı. Büyük bir sevinçle Erzurum Palandöken'de zor şartlarda eğitim gören öğrencilere gönderiyoruz" dedi.

Duyarlı öğrencileri tebrik eden Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Erzurum'daki bir köy okulu ile iyilik köprüsü kurulduğunu söyledi. Okulda öğretim kadar eğitimin de önemli olduğunu kaydeden Dernekbaş, "Erzurum Palandöken'de okula giden çocuklarımızın durumunu gördük. Onlara bizler sahip çıkmalıyız. İyiliğe var mısın diyerek yola çıktık ve oradaki çocuklarımızın yüzlerini güldürüyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerin ve velilerin hazırladığı, içinde okul kıyafeti, bot ve kırtasiye malzemesi olan koliler Erzurum'daki öğrencilere ulaştırılmak üzere yollandı.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!