Bu oyun krizden etkilenmiyor

Güncelleme Tarihi:

Bu oyun krizden etkilenmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 19:29

Uluslararası Bilgisayar ve Video Oyunları Fuarı Gamescom, Almanya’nın Köln kentinde başladı.  50 ülkeden 800 şirketin katıldığı fuarın partner ülkesi Türkiye. Fuara Türkiye’den 25 şirket de katılıyor.

Haberin Devamı

Oyunseverlerin yoğun ilgi gösterdiği fuarı 500 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ziyaretçiler fuarda yeni oyunları ve teknolojik gelişmeleri deneme fırsatı buluyor. UDO Games Firmasının Kurucu Ortağı Türker Karahan, fuarda Körling adlı oyunlarını tanıttıklarını söyledi. GameLooper’ın Genel Müdürü Kutay Yalçınkaya, mobil oyun geliştirmeye ve geliştirilen oyunları paylaşmaya imkan sunan bir platform yaptıklarını ifade etti.

HACMİ 110 MİLYAR DOLAR

Türkiye Oyun Geliştircileri Derneği TOGED’in Başkanı Ali Erkin de, dünyada bilgisayar oyunları sektörünün 110 milyar dolarlık bir hacmi olduğu bilgisini verdi. Erkin, Türkiye’nin bu pastadan 2015 yılında 400 milyon dolarlık pay alabildiğini ancak 2023 yılında hedefin 10 milyar dolar ihracat olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

İŞSİZ KALAN DA OYNUYOR

TOED Başkanı Ali Erkin, sektörün her yıl yüzde 5 ile 8 arasında büyüdüğünü belirterek, “Oyun geliştirme eko sistemi dünyadaki krizlerden etkilenmiyor. Dünyada herhangi bir ekonomik kriz olduğunda da oyun satışlarına devam ediliyor. Örnek vermek gerekirse işsiz kalan biri evinde oturup daha fazla oyun oynamaya başlıyor. Bu açıdan oyun satışları hiç durmuyor” diye konuştu. Erkin ayrıca, bu yıl partner ülke olarak fuarda daha geniş bir katılımcı kitlesiyle yer aldıklarını da söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!