'Bu ne menem iş'

Güncelleme Tarihi:

Bu ne menem iş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2017 23:24

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hakkında tutuklama kararı bulunan eski Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan’ın ABD’de rektör olarak atanmasıyla ilgili, “Bakıyorsunuz şu anda ülkemizde kara listede olup kaçan FETÖ mensubu Amerika’da rektör olarak atanabiliyor. Bu ne menem iştir, bu nasıl bir şeydir” dedi. Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda büyükelçilere verdiği yemekte özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

EN SİNSİ, EN BÜYÜK İHANET
“15 Temmuz darbe girişimi tarihimizde devlete, millete yapılmış ilk ihanet değildir. Fakat hedefleri, uygulayıcıları ve sonuçları itibariyle en sinsi, en pervasız, en büyük ihanettir.

15 Temmuz nasıl içeride hainlerle vatan aşıklarını ayırmış, ayrıştırmışsa, dışarıda da aynı görevi icra etti. Bu hadise dostlarımız, müttefiklerimiz için de turnusol kâğıdı oldu. Kara gün dostluğunu ilk anlardan itibaren ispat eden belli ülkeler dışında dayanışma ve destek mesajları ancak darbe teşebbüsü başarısız olduktan sonra gelmeye başlamıştır.

KOL KANAT GERİLİYOR
Bizim yaşadığımız hadiselerin onda birine maruz kalmayanların bile aldığı önlemler ortadayken anayasamıza ve uluslararası hukuka uygun olarak hayata geçirdiğimiz OHAL ve diğer tedbirler ilk günlerden itibaren bu çevreler tarafından insafsızca, acımasızca eleştiriliyor. Daha da kötüsü darbeciler, FETÖ üyeleri, eli kanlı katiller maalesef kimi Avrupa ülkelerinde mağdur gibi karşılanmakta, kol kanat gerilmektedir. Şu anda hâlâ devam ediyor sığınma hakkı.

Suriyeli masumlardan, Arakanlı mazlumlardan, Afganistanlı, Afrikalı gariplerden esirgenirken, FETÖ’cü ve PKK’lı teröristlere altın tepside bunlar sunuluyor. Canını kurtarmak için bir tas çorba için kapılarına gelenleri kovanlar, darbecilere ve azılı teröristlere sahip çıkmaktadır. Dost demeye dilim varmıyor ama en azından müttefik bildiğimiz ülkelere yakıştıramadığımız bu tablo karşısında elbette üzülüyoruz. Bakıyorsunuz şu anda ülkemizde kara listede olup kaçan FETÖ mensubu, Amerika’da bir üniversitede rektör olarak atanabiliyor. Bu ne menem iştir, bu nasıl bir şeydir?

40 yıldır sinsi bir kanser hücresi gibi içimizde büyüyen, son 25 yıldır dünyayı bir ahtapot gibi saran böyle bir örgütle mücadele muhakkak kolay değildir. Adalet terazisine halel getirmeden, sapla samanı karıştırmadan, masumla suçluyu iyi ayırt ederek mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

ATEŞLE OYNUYORLAR
Birileri ısrarla en fazla Müslümanlara zarar veren, elinde en çok Müslüman kanı olan DEAŞ’ın terörü üzerinden İslam düşmanlığı yapıyor. Ekonomik ve siyasi sorunları çözmekte başarısız olan kimi Batılı siyasetçiler adeta can simidi gibi bu istismara sarılmış durumdalar. Bunun da etkisiyle Avrupa’da insanlarımızın ibadethanelerine, işyerlerine, kurumlarına yönelik saldırıların arttığına şahit oluyoruz. Açık ve net söylüyorum bunun adı ateşle oynamaktır. Batıda yükselen kültürel ırkçılık, bu ülkelerdeki Müslüman azınlığın güvenliği hususunda endişelerimizi ciddi olarak arttırmaktadır.

AB, STRATEJİK TERCİH
Avrupa Birliği halen ülkemiz için stratejik bir tercihtir. Bir taraftan bu hedef doğrultusunda adımlar atarken birliğin ülkemize yönelik çifte standartlı politikalarına da eyvallah demeyiz. Avrupa Birliği’nin artık Göç Mutabakatı taahhütlerini yerine getirmesi, ipe un sermekten vazgeçmesi gerekiyor. Olumlu gündem noktasında Gümrük Birliği’nin güncellenmesi müzakerelerine öncelik verilmesi de isabetli olacaktır.” 

BİRLİKTE MESAFE KAYDEDERİZ
ABD ile ilişkilerimiz ziyadesiyle hassas bir dönemden geçiyor. Terörle mücadelede karşılaştığımız sıkıntılar, Obama yönetiminin son yıllarda ortaya koyduğu bazı tercihlerle birleşmiş ve kamuoyumuzda, siyasette tartışma konusu haline gelmiştir. DEAŞ, FETÖ ve bölücü örgütlerden gelen tehditlere karşı müttefikimiz ABD’yi, kararlı, güçlü ve tereddütsüz bir biçimde yanımızda görmek istiyoruz. Bölgesel konularda sayın Trump ile anlayış birliğine vararak kısa zamanda mesafe kaydedeceğimize inanıyorum.

Bu ne menem iş


İŞTE O REKTÖR
TÜRKİYE’de, ‘FETÖ çatı davası’, ‘KPSS sorularının sızdırılması’ ve ‘Futbolda şike kumpası’ gibi davalarda sanık olan ve hakkında tutuklama kararları bulunan eski Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan, ABD Teksas’taki North American Üniversitesi’ne rektör atandı. Teksas’ta FETÖ üyeleri tarafından kurulduğu belirtilen üniversitenin internet sayfasında yer alan 19 Aralık tarihli duyuruda, Tekalan’ın üniversitenin üçüncü rektörü olarak atandığı ifade edildi. Teksas’ta 2010 yılında North American College adıyla faaliyete başlayan okul 2013 yılında ismini North American Üniversitesi olarak değiştirdi. Önce Avrupa’ya ardından da ABD’ye kaçan Tekalan, ‘aranan teröristler’ listesinde 300 bin TL’ye kadar ödül belirlenen gri kategoride yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!