Bu nasıl insan, nasıl ilişki?

Güzin Abla
Haberin Devamı

Rumuz Dürdane

SEVGİLİ Güzin Ablacığım, sizin diğer sorunları olan kişilere verdiğiniz önerileri yönlendirmelerinizi o kadar beğeniyorum ki, bugün şu satırları yazmadan önce kendi kendime şunu söyledim: ‘‘Dürdane! (-ki bu rumuzumdur, belirteyim) Sana Güzin Abla'dan başkası yardımcı olamaz!’’ Ben ailecek görüştüğümüz bir beye aşığım. İşin kötü tarafı o benim en yakın arkadaşımla evli ve mutlu olduklarını biliyorum. Buna rağmen ilgimi her şekilde belli ettim, sonradan onun da bana ilgisi olduğunu anladım. Çünkü yalnızken davranışları farklıydı. Ama şimdi anlıyorum ki bana öyle gelmiş.

İki gün önce acı gerçeği öğrendim. Yakın arkadaşlarımdan biri bana çok güzel bir ilişkiye başladığını ve çok mutlu olduğunu anlattı. Kim, diye sorduğumda aldığım cevap sevdiğim adamı anlatıyordu. Aman Tanrım, şimdi ne yapacağım? Sevdiğim ve bana da ilgisinin olduğunu zannettiğim adam arkadaşımla ilişki içindeymiş. Bu adam nasıl bir adamdır? Nasıl bir kişiliğe sahiptir? Anlayamıyorum benliğimi yitirdim. Benim yaptığım mı hata? Sevmek ve ilgi beklemek suç mu? Burada asıl suçlu kim Güzin Ablacığım?

ÇOK sevgili yavrum, inan mektubunu içim sızlayarak okudum. Gerçekten böyle senin gibi aslında saf, gencecik kızların gönlünü çalan evli çapkın erkeklere o kadar kızıyorum ki, anlatamam. Ancak burada senin de hatan yok değil güzel kızım. En yakın arkadaşının kocasına, hem de mutlu olduklarını bile bile, aşık olmak ne kadar acımasızca? Diyeceksin ki, gönül ferman dinlemiyor. Evet, ama kızım insanı insan yapan en önemli özelliklerinden biri iradesidir. Ona karşı bir yakınlık hissettiğini anlayınca, kendini çekmeliydin. Bunun imkansız bir aşk olacağını bile bile neden kendini kapıp koyverdin? Üstelik ona ilgini belli etmekten kaçınmadın?

O ise çapkın çapkın bakışlar atıp, sana sıradışı iltifatlar yağdırırken senin gibi bir başka saf genç kızın da yüreğini hoplatıyormuş. Demek ki değişik ilişkilerin arayışı içindeymiş. Bana kalırsa, bu hiçbiriniz için hoş bir durum değil. Ne o evli olduğu ve hiçbir şeyden habersiz, eşini seven ona bağlı kalan genç kadın ne sen ne de o beraber olduklarını söyleyen genç kız için. Yalnız anlayamadığım bir şey var, sevgili kızım:

Son zamanlarda genç kızlar, hiçbir şekilde sonu olmadığını, kendilerine mutsuzluk getireceğini bile bile, evli bir erkekle son derece rahatlıkla ilişki kurabiliyorlar. Sanki adam bekarmış gibi, sorumsuzca ‘‘Çok mutlu bir ilişkiye başladığını’’ söyleyebiliyor. Bu hayret verici bir şey. Çünkü bu adam gepgenç eşini böyle rahatlıkla aldattığına göre, kendilerine de aynı şeyi yapmayacağından emin olabiliyorlar mı? Kızım, belki de ucuz kurtuldun. Çünkü bu durumu öğrenmeseydin, adamın genç sevgilileri arasına sen de katılacaktın. Sevmek hata değil, ama yanlış adamı sevmek elbette hata.

FAKS: 0212 677 04 21

Yazarın Tüm Yazıları