Bu nasıl dostluk

GÜRCİSTAN bize en yakın ülkelerden biri. Dostluk maçı yapıyoruz. Ama futboldan çok futbolcular birbirleriyle dövüşüyor. Suçu hakeme yüklüyoruz.

Peki bu maç için protokol yaparken neden batı Avrupa’dan hakem istiyoruz şeklinde kayıt koydurtmadık. Futbol Federasyonu yöneticiliği bir gösteriş ve fiyaka değildir. Bu işi bilmiyorsan başına böyle durumlar gelir.

Futbolcularımız sinir küpü

Anlamak mümkün değil. Futbolcularımız adeta sinir küpü. Daha maçın başında hakem lehimize verdiği bir faulde topun birkaç metre geriye alınmasını isteyince futbolcumuz el kol hareketleriyle adeta isterik halinde hakeme itiraz etti. Ardından diğer futbolcularımızda her düdükte hakeme saldırınca Letonyalı sinirlendi ve insani duygularının esiri olarak yanlış düdük çalmaya başladı. Elbette hakem böyle hareket etmeyecek ama buna neden bizim futbolcularımız değil mi?

Asıl sorumlu hakemlerimiz

Dikkat edin, her maçta olur olmaz bütün futbolcularımız hakeme itiraz ediyor. Bizim hakemlerimiz de kuzu kuzu başları eğik onlara verdiği kararların nedenini açıklıyor. Böyle şey olmaz. FIFA açık ve seçik talimat verdi. İtirazın karşılığı sarı karttır diyor. Hakem elini cebine doğru götürse futbolcu yanından kaçacak. Peki hakemlerimiz neden bu karara uymuyorlar? En azından caydırıcı harekette bulunmuyorlar.

Dürüst olmak insanın doğal niteliğidir

Bakıyorum Milli Takım’da Kayserispor’da Gökhan var. Hani Galatasaray ile oynadıkları maçta faul verilmesin diye hakeme her türlü itiraz hareketini yapan ve sonra da pozisyonun penaltı olmadığını söyleyen futbolcu. Demek ki, saha içinde tiyatro oynayacaksın, bile bile hakemi kandıracaksın ve sonra kahraman edasıyla doğruyu söyleyeceksin. Tabii bu da doğruysa ve en ayıbı Türk bayraklı milli formayı sırtına giydirip bu futbolcuyu sahaya sokanlardır.

Yok, her şey bu kadar ucuz olmamalı. Bir yandan hakemlerimize saldıracağız, sonra da kendimize göre doğruları söyleyeceğiz.

Böyle futbol olmaz. Böyle futbolcu olmaz. Spor dürüstlüktür, centilmenliktir. Bunu bilmediğimiz ve de öğrenmediğimiz taktirde Milli formayı giymeyi hak etmiyoruz. Hele her an kavga eden, tekme atan futbolcuları hiç ama hiç istemiyoruz.
Yazarın Tüm Yazıları