‘Bu militan kabanı giymiş, alın’

Güncelleme Tarihi:

‘Bu militan kabanı giymiş, alın’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 01:44

ÜSKÜDAR’da, Validebağ Korusu’nun bitişiğindeki arsada inşaatına başlanan camiyi engellemek için bariyerleri zorlayıp, polise taş, soda şişesi ve cam bilye attıkları iddiasıyla haklarında 1 yıl 3 aydan 7.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 15 eylemci, suçlamaları reddetti.

Haberin Devamı

Anadolu Adalet Sarayı 47’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada, sanıklardan Mehmet Emin İ., arkadaşının evinden çıktığı sırada gözaltına alındığını belirtti.

‘CAMİ KARŞITI GİBİ GÖSTERDİ’

Kaan B.’nin avukatları ise, sanıklar için, “Cami yapımını engellemek” iddiasıyla savcının hâkimi yönlendirdiğini ve sanıkları cami karşıtı gösterdiğini ileri sürdüler. Sanıklardan Metin Ü. de, şunları anlattı: “Kaan B. ile karşılaştık. Bu sırada çevik kuvvet polisi kimliklerimizi istedi. Kimlik kontrolü yapmadan, amirleri olduğunu düşündüğüm polis, kabanıma dokunup baktı ve ‘Bu militan kabanı, bunu alın’ dedi. Neden gözaltına alındığını sorduğumda da bana küfür etti.” Duruşma, gelmeyen 5 sanığın ifadelerinin alınması için ertelendi.

ANADOLU Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcılığı’nın iddianamesinde, sanıkların, cami yapımının engellenmesi amacıyla izinsiz eylem yaptıkları, anonsa rağmen dağılmayıp ‘görevi yaptırmamak için’ direndikleri ve polis bariyerine mukavemet ettikleri iddia ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!