Bu maçı Beşiktaş kazandı

Güncelleme Tarihi:

Bu maçı Beşiktaş kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2010 00:00

Yıldırım Demirören yönetimi, mali ve idari bakımlardan oy çokluğu ile ibra edilirken, Murat Aksu ile destekçileri aleyhte oy kullandı. 12 bin 800 kongre üyesi bugün Beşiktaş’ın yeni başkanını seçecek.

Haberin Devamı

Bilgili küfürle gitti ama ben gitmeyeceğim

YÖNETİM kurulunun mali ve idari olarak ibra edilmesinin ardından kürsüye gelerek bir teşekkür konuşması yapan siyah beyazlı kulübün başkanı Yıldırım Demirören, “Kazanan, Beşiktaş oldu” dedi.
Demirören, Beşiktaşlılık ve duruşunun çok farklı olduğunu ifade ederek, “Ben küfre karşıyım, tribüne değil. Başkanına küfür eden tribünler temizlenecek. Sayın Hasan Arat, siz de küfürle gittiniz, Serdar Bilgili de küfürle gitti ama ben küfürle gitmeyeceğim. Küfür edenler tribünden gidecek” diye konuştu.
Bugünkü genel kurulun hayırlı olmasını temenni eden Demirören, “Sayın Murat Aksu, size de başarılar dilerim” diyerek sözlerini tamamladı.
Başkan Demirören, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada da, iyisiyle kötüsüyle Beşiktaş’a bir şeyler vermeye çalıştıklarını ifade ederek, “Beş kupayı, Fulya Projesi’ni bu yönetim kurulunda gerçekleştirdik. Beşiktaş, kalbimizdeki en büyük sevgi” dedi.
Kongre üyelerine seslenen Demirören, “Sizlerden şunu rica ediyorum; seçimi kim kazanırsa kazansın, bütün camia onun arkasında olalım, onu yüceltelim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

400 milyon liranın hesabını verin

BEŞİKTAŞ Kulübü Başkan adayı Murat Aksu, Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Yıldırım Demirören’i eleştiri yağmuruna tuttu. Kulübün borç yükünün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’ndaki resmi rakamlara göre 355 milyon TL olduğunu vurgulayan Aksu, şunları söyledi:
Beşiktaş’ın mali tablosundaki dip notların üçte biri uyuşmazlıklara ayrılmış. Bu uyuşmazlıkları da eklersek 400 milyona yakın bir borç ortaya çıkmıştır.
42 milyon dolarlık yayın, kira ve maç hasılatı gelirleri temlik altındadır. İşletme sermayesi açığımız giderek büyümüş ve bugün açığımız 110 milyon TL’yi geçmiştir.
Sayın Demirören’in başkanlığı döneminde 41’ine bonservis bedeli ödenmek üzere 63 futbolcu transfer edilmiş, toplam 165 milyon TL bonvervis bedeli ödenmiş, bunlardan 25’i bedelsiz gönderilmiştir. Sadece 2 futbolcunun satışından gelir elde edilmiştir.

Sayın başkanın Beşiktaşlılığından şüphemiz yok. Ancak iyi niyet başka şey, iş bilmezlik, acelecilik, popülistlik ve yetersizlik başka şeydir.
Buradan Sayın Demirören’e açık teklifte bulunuyorum. Gelin 6 yılda oluşturduğunuz borcu temizleyin, ben de sizin kulübü devraldığınız borç rakamını, yani 101 yıllık borcu ortadan kaldırayım. Yok eğer buna da razı değilseniz, o zaman bu borçlanmanın hesabını verin.

Haberin Devamı

Borç 212.4 milyon TL

Beşiktaş Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu, kulübün 62.9 milyon lirası başkan Yıldırım Demirören’e olmak üzere toplam 212.4 milyon lira borcunun olduğunu açıkladı.

BEŞİKTAŞ Kulübü’nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda, Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu, kulübün mali durumuyla ilgili bilgi verdi.
Soğancıoğlu, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda  gerçekleştirilen toplantıda yaptığı açıklamada, kulübün net borç tutarının 149 milyon 570 bin lira olduğunu, ayrıca kulüp başkanı Yıldırım Demirören’e de 62.9 milyon lira borç bulunduğunu açıkladı. Böylece kulübün toplam borcu da, başkana olan borçla birlikte 212 milyon 470 bin liraya ulaştı.
Bu arada, derneğin 2010 yılı bütçesinin 36 milyon 500 bin lira olduğu açıklanırken, bu bütçe de üyeler tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

Haberin Devamı

Oy verme işlemi 10.00’da başlıyor

YILDIRIM Demirören ve Murat Aksu’nun başkan adayı olduğu Beşiktaş Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı bugün yapılacak. BJK Cola Turka Arena’daki kongrede oy verme işlemi saat 10.00’da başlayacak ve 17.00’ye kadar sürecek. Kongrede, 12 bin 800 üyenin oy verme hakkı bulunuyor. Yeni yönetim, 3 yıl boyunca görev yapacak.

Demirören’in listesi:

Metin Keçeli, Erdoğan Toprak, Serdal Adalı, Ertunç Soğancıoğlu, Fahrettin Curoğlu, Engin Baltacı, Mete Düren, Doğan Küçükemre, Alaaddin Aykaç, Cengiz Zülfikaroğlu, Emin Önal, Orhan Saka, Sinan Vardar, Mehmet Soysal, Ahmet Akpınar, Hakan Aksoy, Şeref Yalçın, Necip Sever.

Haberin Devamı

Aksu’nun listesi:

Ali Baransel, Murat Akdoğan, Emre Berkin, Yahya Kemal Gencer, Merdan Araz, Gülengül Altınsay, Bahri Büyükhanlı, Koray Deniz, Mahmut Arslan, Ahmet Nur Çebi, Dündar Yetişener, Adnan Dalgakıran, Mine Vargı, Cihat Kumuşoğlu, Ender Çolak, Metin Albayrak, Kadir Kılıç. (Aksu’nun listesindeki Faruk Pala, önceki gün adaylıktan çekilmişti.)

Sizden para istenmedi iyi yönetmeniz istendi

SİYAH beyazlı kulübün eski yöneticisi Hasan Arat, başkan Yıldırım Demirören’e seslenerek, “Beşiktaş Kulübü siz yönetime gelirken, sizden para talebinde bulunmadı. Kulübü iyi idare etmenizi istedi” dedi.
Mali ve idari kongrede söz alarak düşüncelerini anlatan Arat, yanlış transferler ve ödenen yüksek paralara dikkat çekerek, “Beşiktaş’ı tarihinde görülmeyen rakamlarla kendinize borçlu hale getirdiniz. ‘Bu parayı ertesi gün isterim’ diyorsunuz” diye konuştu.
Murat Aksu’yu da eleştiren Arat, “Del Bosque hatasını Aksu ve Demirören birlikte işledi. Açık açık ‘Biz bu işte hata yaptık’ dersiniz. Birbirinizi suçlamayın” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kongreye siyaset karıştırmayın

GENELDE sakin geçen kongre, konuşma yapan üyelerden Asri Uzun’un, Murat Aksu’nun babasının mensubu olduğu hükümetin görev başına geldiğinden bu yana ülkenin borcunun arttığını belirtmesi üzerine elektriklendi. Önce başkan Yıldırım Demirören müdahale ederek, siyasetin kongreye karıştırılmaması gerektiğini belirtirken, bazı kongre üyeleri de ayağa kalkarak Uzun’a tepki gösterdi.

5.5 yıldır para saçıyorlar

Altınsay: “Beşiktaş’ı yöneten anlayış para saçmaktan başka bir şey yapmıyor.”

BEŞİKTAŞ Kulübü’nün eski yöneticilerinden İbrahim Altınsay, mali ve idari kongrede yaptığı konuşmada, Yıldırım Demirören yönetimine eleştiri yağdırdı. Kulübün özellikle borçlarına dikkat çeken Altınsay, şunları söyledi:
“Kulübü büyüttüklerini söyleyenlerin büyüttüğü tek şey borçlardır. 5.5 yılda 5 teknik  direktör, 63 futbolcu alınmış. Bir futbol takımı gelmiş, diğeri gitmiş. Bu anlayışın profesyonelleşmeden söz etmeye hakkı var mı? Beşiktaş’ı yöneten anlayış para saçmaktan başka bir şey yapmıyor” dedi.
Menajerlik şirketi kursun
Demirören’in son dönemde yaptığı transferlere dikkati çeken Altınsay, “35 milyon Euro bonservis bedeli ödenmiş. Bu da 73 milyon lira yapıyor. Yüzde 10 iskonto yaptık mı, tam da başkanın borcuna denk geliyor. Önerim şu, başkan futboldan anlıyor ya, kursun bir menajerlik şirketi, futbolcuları ona verelim” ifadelerini kullandı.

Kongre salonuna servis kaldırılacak

KULÜP üyelerinin oy verme işleminin yapılacağı rahat ulaşım sağlamaları için İstanbul’un çeşitli noktalarından servisler kaldırılacak. Saat 08.45’den itibaren Bostancı İDO Deniz Otobüsleri Terminali önü, Kadıköy Rıhtım Caddesi Aden Otel önü, Bakırköy Carrusel AVM önü, Aksaray İSKİ önü, Beşiktaş Vapur İskelesi önü ve Taksim AKM önünden servisler hareket edecek. Kongrenin bitiminde üyelerin aynı noktalara dönüşleri için servis olanağı sağlanacak.

Kimliği olmayan oy kullanamayacak

BAŞKANLIK seçiminde oy kullanmak isteyen üyeler, nüfus cüzdanı veya pasaport gibi kimlik belgesi ile üye kartlarını yanlarında bulundurmak zorunda. Kimlik belgesi yanında olmayanlar oy verme salonuna sokulmayacak.

Güvenlik en üst düzeyde

SALONUN içinde ve dışında güvenlik en üst düzeydeydi. Üyeler salona arama ve kimlik kontrollerinin ardından alınırken, salon içinde de çok sayıda sivil polis vardı.

Baba desteği

BAŞKAN Yıldırım Demirören’in babası Erdoğan Demirören de kongre salonuna gelerek oğluna destek verdi.

Aksu’cular sağda Demirören’ciler solda

İDARİ ve mali kongrede, başkan adaylarından Murat Aksu’yu destekleyenler salonun sağında, Yıldırım Demirören taraftarları ise solda oturdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!