Bu kışın en önemli aksesuvarı çorap

Güncelleme Tarihi:

Bu kışın en önemli aksesuvarı çorap
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2008 00:00

Ne şapka, ne eldiven, ne fular. Bu kışın en önemli aksesuvarı hiç kuşkusuz çorap. Renkli çoraplar başı çekiyor. Onu kat kat çoraplar izliyor. Örgülü ve dantellileri küçümsememek gerekiyor. İkisinin de yırtık olanları makbul. Çanta ve ayakkabıda metalik renkler moda olduğu için bu çoraba da yansıyor. Ve son olarak bir kenara not edin: Sanki yokmuş gibi gözüken süper ince çoraplar geri dönüyor. Tüm bunları bize Penti Tasarım Koordinatörü Ayşin Bicioğlu anlatıyor.

New York’taki ünlü mağaza Henri Bendel’in başkan yardımcısı ve moda direktörü Ann Watson bu yılın çorap modasını şöyle anlatıyor: "Bizim için çorabın rengi ve materyali çok önemli. New York’ta Proenza Schouler ve Milano’da Bottega Veneta bunu çok iyi anlatan iki tasarımcı. Ben Bottega’nın renk tonlarıyla oynamasını çok sevdim. Baştan aşağı aynı renkte olmak kadar zayıf gösteren bir şey yoktur. Renk konusunda Proenza ise daha havai ve yenilikçi bir yaklaşım izlemiş. Bu kış kadınlara koyu kırmızı çoraplar öneriyor. Bu yılın trendlerinden biri de trikolar, yani örgü çoraplar. Tibi ve Rodarte koleksiyonlarında topak topak dokusu olan çoraplar dikkati çekiyor."

Örgülerin güzel göründüğünü söyleyen Watson, hazır giyim defilelerinde bile dantellerin ortaya çıktığını, dantelli çorapların bacağı daha kadınsı gösterdiğini, yılın bir başka trendinin de yırtık modası olduğunu söylüyor.

Bir diğer önemli mağaza Neiman Marcus’un başkan yardımcısı ve moda direktörü Ken Downing ise ince çorapların geri döndüğünü müjdeliyor. Müşterilerin parlayan bacak görüntüsünü istediklerini söylüyor.
/images/100/0x0/55eb0d7bf018fbb8f8a7f29e


Dünya trendlerini yakından izleyen Penti ise 2008-2009 sonbahar-kış koleksiyonunda da bütün bu söylenenlerin izlerini göreceksiniz. Penti Tasarım Direktörü Ayşin Bicioğlu, koleksiyonu şöyle anlatıyor: "Bu yıl koleksiyonumuzu oluştururken dünya trendlerini izleyerek renklerin çeşitliğine ve kumaş seçimlerine özen gösterdik. Koleksiyonumuzun renk, desen ve kumaş zenginliği ile kadının çok yönlü, çok yüzlü olmasını, kendi içindekini yansıtmasını ve kendini cesurca ortaya koymasını sağladık. Yeni sezonda bir kadının giymek isteyeceği, yeni moda olacak ürünleri birbiriyle kombine edebilmek önemli. Örneğin doğru renk ve desende çorap olmadan ayakkabı da kendini iyi gösteremiyor. Biri olmadan diğerinin anlamı zayıflıyor."

BURNU AÇIK AYAKKABIYLA ÇORAP GİYİLECEK

Bu kış ayakkabılarda nostalji modası var. Kalın ahşap topuklar ve bağcıklı ayakkabıları çok göreceğiz. Burnu açık ayakkabıların çorapla giyilmesine alışacağız. Ayrıca tozluklar ve parlak plastik renkler ön plana çıkıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!