Bu kış saçlar ortadan ayrılıyor

Missoni, Gucci, Louis Vuitton ya da Versace...

Bu sezon tüm tasarımcılar podyumlara en sevdikleri saç stilleriyle çıktılar; ortadan klasik bir şekilde ayırdıkları saçlarla... Kadınlara aynı zamanda feminen bir görüntü kazandıran bu model, özellikle uzun ve düz saçlarda mükemmel görünüyor.

eni sezon hepimizin iştahını kabartıyor. Kadınlığı vurgulayan dolgun uzun saçlar ipek gibi parlıyor. Ancak bunun için saçların en az omuz hizasında olması şart... Katlı kesimler ise saçların daha doğal bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Böylesi bir görüntü için önemli olan saçların sağlıklı ve parlak olması. Bu yüzden canlandırıcı ve ışıltı katan ürünler kullanmakta fayda var.

Saçları ortadan ayırarak kullanmak yüzü belirgin bir şekilde vurguladığından, saç tasarımcıları özellikle yuvarlak hatlara sahip kadınların bu tarzda karar kılmasını öneriyorlar.

Bu tarz, her kıyafetle rahatlıkla kullanılabiliyor. Düz ve bakımlı saçlarda temiz, asil ve ergen bir stil yaratan model, özellikle kürk, ipek, şifon, kaşmir ve brokar gibi değerli kombinasyonlarla da lüks bir hava kazanıyor. Asil bir görünüm olduğu için her türlü ortamda rahatlıkla kullanılabilen düz fön yine de biraz ihtişama gerek duyabilir. Bu yüzden hem dolgunluk hem de parıltı için saç spreyinin yardımını almak yerinde olacaktır.

Saçınıza şekil verirken kullandığınız doğru araçlar da sade ama şık kıyafetlerinizle düz saçlarınızın mükemmel bir uyum sağlamasında yardımcı olur. Eğer saçlarınız çok uzunsa, o zaman saçlarınızı taramak için fırçaları kullanmanız gerekiyor. Fırçalar daha tararken saçlarınıza ışıltı katar. Sık dişli taraklar da saçlarınızı ortadan düz bir şekilde ayırmanızda en önemli araçtır.

Cilt gurusundan güzellik tavsiyeleri

Eczacı ve dermatolog kimliğinden Hillary Clinton, Arnold Schwarzenegger, Hilary Swank, Sarah Jessica Parker, Uma Thurman, George Clooney gibi yıldızların markası olmaya uzanan yolda, düsturu cilt sağlığını bir yaşam biçimi olarak yansıtmak olan Dr. Howard Murad, geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye geldi. Kozmetik dünyasında çığır açan birçok ilkin sahibi ’cilt gurusu’ndan sağlıklı güzelliğin sırlarını öğrendik.

Sağlıklı ve güzel bir cilt için tavsiyeleriniz neler?

- Ben sadece cilt bakımı için değil tüm vücut sağlığı için bütün bir bakım öneriyorum. Birincisi, cildinizi dış etkilerden, güneşten mutlaka koruyun ve mutlaka cildinizin ihtiyacına göre doğru kozmetik ürün kullanın. İkincisi, beslenmenize dikkat edin. Bol bol sulu meyve ve sebze tüketin. Üçüncüsü ise kendiniz ile ilgili ne hissettiğiniz çok önemli. Kendinize mutlaka vakit ayırın ve şu soruyu sorun; dünyada benim için en önemli kişi kim? Cevap "ben" olmalı.

Son zamanlarda "kültürel stres" üzerine yoğun araştırmalar yapıyorsunuz. Kültürel stres olarak adlandırdığınız olgunun sağlığımıza etkisi nedir?

- Kültürel stres günümüz dünyasında hızlı şekilde yayılan ve kanıksanmaya başlanan bir stres türü... Henüz doğmamış çocuğumuzun en iyi yuvada okuması gerektiğini düşünüp, onun için daha çok çalışmaya başlıyoruz. Daha çok çalıştığımız için evde yemek yapmaya vakit bulamayıp yemeği genelde dışarıda yiyoruz ve birçok restoran alternatifi arasında seçim yapmaya çalışmak bile bir stres yaratıyor. Kültürel stresin cilt sağlığımız üzerinde de etkisi büyük. Aşırı su kaybı sebebiyle meydana gelen cilt bozuklukları, zaman darlığı sebebiyle fast food’a yönelmek ve vücut için gerekli gıdaları alamamak, yetersiz uyku, gelişen teknoloji sebebiyle tüm paylaşım ve haberleşmenin internet, cep telefonu vb. aletler üzerinden yürütülmesiyle bire bir kurulan gerçek iletişimin minimuma inmesi yüzünden ortaya çıkan duygusal boşluk ve izolasyon... Bunlar kültürel stresin yansımalarından sadece bazıları...

SUYUN DA FAZLASI ZARAR

Vücudumuzun belli bir yüzdesi sudan oluşmaktadır. Yeni doğmuş bir bebeğin ağırlığının yüzde 75’i sudur. Cildine baktığınızda ne kadar pürüzsüz, kırışıksız, diri ve sağlıklı olduğunu görürsünüz. Ancak zamanla hücrelerimiz dış etkenler, stres, düzensiz ve sağlıksız beslenme gibi faktörlerden dolayı zarar görür, su tutabilme yeteneğini kaybeder. Yaşın da ilerlemesiyle, vücuttaki su oranı düşer. Orta yaşın üzerindeki bir kadında su oranının yüzde 50’lere, erkekte ise yüzde 60’lara düştüğünü görebilirsiniz. Vücudunuzdaki gerekli su oranını korumanız ve suyu hücrelerinizde daha fazla muhafaza edebilmeniz için su içmekten daha fazlasını yapmanız gerekir. Biraz önce saydığım sebeplerden dolayı hücrelerinizde meydana gelen hasarı onaramazsanız; çok fazla içmek sizin lavaboyu sıklıkla ziyaret etmenize ya da daha da kötüsü suyun göz çevrenizde, ayak bileklerinizde ve benzeri bölgelerde ödem oluşturmasına neden olur. Ben vücut için gerekli suyun; içilen su dışında meyve ve sebzelerden alınmasını öneriyorum. Bu yolla hücrelerde oluşan hasarı onarmak ve hücrelerde suyu daha fazla muhafaza etmek mümkün...

ÜRÜN MARKET

Yenileyici bakım kürü

Aşırı baskı altında olan ve zarar görmüş ciltlere konsantre bir bakım kürü Estee Lauder’dan; "Advanced Night Repair Concentrate" günlük cilt bakımından daha fazlasını vaat ediyor. Şerbetçi otu özü ve üzüm çekirdeği özünün karışımı, tahriş doruk noktasına çıktığı dönemlerde devreye girerek yüzeydeki kızarıklığı düzeltiyor.

Erkeklere nazik krem

Shiseido’nun "Men" serisine ait "Shaving Cream", zengin içeriğiyle sert sakallarda ve hatta kuru ciltlerde nazik ve yumuşak bir tıraş sağlıyor. Cilde kolayca yayılan yapısı sayesinde cildi yumuşatıyor. Cilt bakım etkisi sağlayan içerik ile formüle edilen ürün, bu sayede yanmayı engelliyor ve kolayca durulanıyor.
Yazarın Tüm Yazıları