Bu kış kaçırılmayacak en iyi 10 konser

Güncelleme Tarihi:

Bu kış kaçırılmayacak en iyi 10 konser
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 22, 2011 00:00

Yazın çok büyük festivaller gerçekleşiyor. Kış ayları sakin görünse de kulüp ve barlar harika gruplarla doluyor. Her hafta birkaç konser arasından seçim yapmak zorunda kalıyoruz. Biz de bu kışın kaçırılmaması gereken 10 konserini seçtik. Listemizin yarısı; Mezzo Kanalı’na göre dünyanın yükselen caz şehirlerinden İstanbul’a yakışır bir biçimde, cazcılardan oluşuyor

Haberin Devamı

EN Ä°YÄ° 10

1. Elvis Costello
2. Architecture ın Helsinki
3. Sonny Rollins
4. Christian McBride
5. Brad Mehldau Trio
6. Swallow Quintet with Carla Bley
7. The Maccabees
8. Wild Beasts
9. John Abercrombie
10. Borusan Ä°stanbul Filarmoni Orkestrası - Ä°ki Yıldız, Bir PrömiyerÂ

ELVIS COSTELLO / Gözlüklerinden tanıyacağız

‘She’yle  tanınan ve Liverpool’da doğan besteci, küçük yaştan itibaren dünyayı dolaştığı için farklı tarzlara yer veriyor. Siyah kemik çerçeveli gözlüğü, siyah takım elbisesiyle görmeye alışık olduğumuz 34 yıllık müzisyen Costello’nun otuzdan fazla stüdyo albümü var. 2 Kasım’da Türker İnanoğlu Maslak Show Center’daki konseri izlemenin bedeli 99-195 lira.

ARCHITECTURE IN HELSINKI/ Herkes merakla onları bekliyor

2003’ten beri istikrarlı yükselişleriyle dikkat çekiyorlar. Avustralyalı grup; analog sintisayzır’dan piyanoya, trompet, tuba ve klarnetten glockenspiel gibi hem vurmalı hem tuşlu çalgılara kadar pek çok enstrümana şarkılarında yer veriyor. Cameron Bird, Gus Franklin, Jamie Mildren, Kellie Sutherland ve Sam Perry’den oluşan modern pop grubunun 28 Ekim’de Salon İKSV’de vereceği konserin biletleri 39.50 ve 50.50 lira.

Haberin Devamı

SONNY ROLLINS/ 82’sindeki delikanlı

Yaşayan tenor saksofon efsanesi, çağdaş bir müzisyen olarak da biliniyor. ‘St. Thomas’, ‘Oleo’, ‘Doxy’ ve ‘Airegin gibi parçaları caz standartları arasındaki Rollins, kendine has tonuyla duyulduğu anda tanınan ender müzisyenlerden. İş Sanat Kültür Merkezi’nde 2 Kasım’daki konserin biletleri 22.50-106.50 lira.

CHRISTIAN MCBRIDE/ 250’ye yakın kayıt

Müziğe bas gitarla başlasa da, kontrbasa geçti. Basçı, besteci ve aranjörlüğün dışında aynı zamanda akademisyen. Chaka Khan, Natalie Cole, James Brown ve Sting gibi isimlerle de çaldı. 250’ye yakın kayıtta çalan Grammy ödüllü müzisyenin politik bir kişiliği de var. Nardis Jazz Club’da 24-25 Kasım’da sahne alacak McBride’in konseri biletleri 60 lira.

BRAD MEHLDAU/ Rock yorumlayan cazcı

Amerikalı caz piyanisti Brad Mehldau; Nick Drake, The Beatles, Radiohead, Oasis ve Paul Simon yorumlamalarıyla tanınıyordu. Keith Jarrett, Chick Corea ve McCoy Tyner gibi efsane piyanistlerden sonra gelen neslin öncülerinden kabul ediliyor. Repertuvarı hayli geniş olan piyanist yirmiden fazla albüme de imza attı. İstanbul’a Larry Grenadier ve Jeff Ballard’la geliyor. Biletleri 22.50-55.50 lira arasında değişen konser 8 Mart 2012’de İş Sanat Kültür Merkezi’nde.

Haberin Devamı

SWALLOW QUINTET WITH CARLA BLEY/ Önemli müzisyenleri etkiledi

Carla Bley’le sayısız albüm yapan Steve Swallow; grubunu 1996’da kurdu. 1997’de ‘Deconstuction’ albümünü yayınlayan caz beşlisi, hızlı ritimleri ve karışık müzikal altyapıları sayesinde pek çok müzikseveri etkiledi. Bill Evans, Chick Corea, Stan Getz ve Gary Burton tarafından pek çok şarkısı yorumlanmış Swallow’u beşlisi ve Bley’le izlemek için 31 Ekim veya 1 Kasım tarihlerinde Salon İKSV’ye uğramalısınız. Öğrenci 30, masa 90 ve ayakta 45 lira.

THE MACCABEES/ Genç yetenekler

2004’te kuruldu, gelecek vaat eden indie gruplarından biri olarak gösteriliyor. İlk albümleri ‘Colour it ın’in çıkış parçası ‘First Love’la tanınan grubun başarısı sonraki single’ları ‘About Your Dress’le de devam etti. İlk kez İstanbul’a gelecek The Maccabees’in kapalı bir salonda iyi bir performans sergilemesi bekleniyor. 1 Aralık’ta Babylon’da gerçekleşecek konserin 39 liralık biletleri tükendi, 50 liralıklar kaldı.

Haberin Devamı

WILD BEASTS/ Ä°lk geliÅŸleri

İngiliz grup Wild Beasts; ‘Limbo, Panto’, ‘Two Dancers’ ve ‘Smother’ albümleriyle alternatif pop-rock severlerin beğenisini kazandı. Grubun en önemli özelliği solisti Hayden Thorpe’ın Wild Beast’in imzası haline gelen tenor sesi. Bu yeni ve gelecek vaat eden grupla daha tanışmadıysanız tam sırası. 29 Kasım’da Babylon’daki konserin biletleri 44.50 lira.

JOHN ABERCROMBıE/ 40 yıllık müzik kariyeri

Kırk yılı aşan müzik kariyerinde 50’nin üstünde albüme gitarıyla eşlik eden John Abercrombie, füzyon caz ve füzyon-bop’un önemli bir gitar üstadı. Jack DeJohnette, Billie Cobham, Dave Holland, Ralph Towner, Jan Garbarek, Michael ve Randy Brecker gibi müzisyenlerle çalışan Abercrombie, İstanbul’a da Mark Feldman, Thomas Morgan ve Joey Baron’la geliyor. 26-27 Ekim’de Salon İKSV’de yapılacak konserin biletleri öğrenci 28, ayakta 45 ve masa 67 lira.

Haberin Devamı

BORUSAN İST. FİLARMONİ ORKESTRASI/ İki yıldız ve bir prömiyer

Gürer Aykal şefliğindeki BİFO, 2011’e bir Türkiye prömiyeri ve iki yıldızla veda ediyor. Önemli klarnetçi Sabine Meyer ve ünlü piyanistimiz Fazıl Say da bu konserde BİFO’yla sahnede olacak. Meyer, konserde Say’ın ‘Hayyam’ adlı klarnet konçertosunu seslendirecek. Bir başka sürpriz de Çaykovski’nin 1. Piyano Konçertosu’nda Say’ı izlemek. Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium’un da 20-21 Aralıkta gerçekleşecek konserin biletleri 40-120 lira.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!