Bu kış, esmerlerin mevsimi olacak

Paris’ten New York’a kadar tüm moda gösterilerinde ortak nokta, bu kış saçlarda kahve tonlarının hakim olduğu yönündeydi.

Defilelerde görev alan 50 modelin yarısından fazlasının saç rengi, kışın bu trend rengini taşıyordu. Hollywood da koyu saçların etkisinde kalmış görünüyor. Cameron Diaz, Drew Barrymore gibi isimler şimdilerde espresso tonlarına kendilerini kaptırmış görünüyorlar.

ugüne dek dikkat çekmek isteyen her kadın sarışın olmayı seçti. Oysa kahve tonlarının kadınlara sunduğu çok daha fazla şey olduğunu hatırlatmakta yarar var; güçlü bir karakter, yumuşak görünümlü yüz hatları ve zeka... Belçikalı sosyolog Leo Jammes’e göre doğru saç tonları, kadınların mesleklerinde başarılı olmalarında önemli rol oynuyor. Nobel ödüllüler arasında koyu renk saçlıların ağırlıkta olduğu da bir başka gerçek...

Kahve tonlarının en güzel yanı, saçlardaki ara tonların değişen ışıkta belirginleşmesi... Eğer siz de saçlarınızda bu tür ışık oyunları istiyorsanız, o zaman kuaförünüz size yardımcı olacaktır. Aklınızda bulunsun; özellikle altın-bej, saçların doğal rengiyle mükemmel uyum sergileyen ikililerdendir...

KAHVERENGİ KİME YAKIŞIYOR

Açık renk saçlara sahip olanlar, kahve tonlarına dönmeden önce bu rengi bir perukla deneyebilirler. Keskin bir dönüşüm yerine saç aralarına serpiştirilecek altın ışıltılarıyla rengi yumuşatmak yerinde olur. İnce tutamlara uygulanan farklı kahve tonları, yüzün doğallığını da bozmayacaktır. Kahverenginin açık tenlilere uygulanan sıcak tonları, cildin daha taze ve sağlıklı görünmesini sağlar. Fazla koyu tonlar ise solgun bir görünüme neden olur. Uzmanlar açık tenli kadınlara çikolata ve karamel tonlarını kullanmalarını öneriyor.

KAHVE TONLARININ BAKIMI

Haftada en az bir kez yapılan derinlemesine saç bakım kürleri, saçların ışıltısını yeniden kazanmasına yardımcı olur. Bu arada saç uçlarına düzenli olarak bakım losyonu sürmeyi de ihmal etmeyin. Renkli saç bakım şampuanları ise boyalı saçlara ekstra bir ışıltı kazandırır. Böylelikle hassas renk pigmentleri, UV ışınlarının olumsuz etkilerinden korunur ve saç rengini uzun süre muhafaza edebilir.

Yeni sezonun rengi mor

Geçtiğimiz kış sezonundan itibaren renkler arasında öne çıkmaya başlayan mor, bu yıl da kadınları mest etmeye devam ediyor.

Tasarımcıların ve makyaj artistlerinin oyunlarına ortak ettikleri mor renk, şimdilerde özellikle farlarda kendini gösteriyor. Kahverengi ya da yeşil gözlere mükemmel bir ışıltı veren moru kullanmak için elbette biraz cesaret de gerekiyor.

Üst göz kapaklarınızı ortasına kadar yay şeklinde krem formlu bir farla boyayın. Farı yaymak için bir göz fırçası kullanmanız yerinde olacaktır. Farı önce göz kapaklarının dış tarafından ortasına kadar ince bir çizgi halinde çekin. Daha fazlası abartılı bir görünüme yol açabilir. Ardından kirpiklerinizi siyah maskara ile belirginleştirmeniz yeterli olacaktır.

Soğuk günlere hazırlanın

Yaz bitmiş olabilir ama Akdeniz’in en güzel günleri aslında tam da bu mevsimde yaşanıyor. Bölgedeki oteller, hálá tatilini yapmamış olanlar, özellikle de bedenini stres ve gerginlikten arındırmak isteyenler için inanılmaz programlar sunuyor. Bunlardan biri de Hillside Beach Club’a ait "Sanda Escape Days"... Vücudunuzu kışın zorlu günlerine Fethiye’nin Kalemya Koyu’nda hazırlamak için henüz geç kalmış sayılmazsınız.

7-11 Ekim tarihleri arasında burada özel bir programa başlanacak. Masaj derslerinden spa bakımlarına, sabah jimnastiğinden pilatese kadar pek çok ilgi çekici aktivite, aynı zamanda keyifli günlerin de habercisi... Bu durumda sizin yapmanız gereken tek şey, kendinizi Balili uzman terapistlere teslim etmek ve huzurlu günlerin tadını çıkarmak...

Mükemmel vücutların sırrı: Pilates

Madonna dahil birçok ünlü isim, kusursuz vücutlarını pilatese borçlu... Peki, bu nasıl oluyor? Dünyanın birçok ülkesinde en etkili egzersizlerden biri olarak kabul gören pilates, bundan 30 yıl önce Joseph H. Pilates tarafından keşfedilmiş. New York’daki dans stüdyosunda tanınmış oyuncularla uygulamaya başladığı bu spor başarıya ulaşınca, ünü tüm dünyaya yayılmaya başlamış ve bugünlere kadar gelmiş.

Artık neredeyse her fitness merkezinde pilates yapılıyor. Bu etkili egzersiz programı, vücudu gerginleştirirken aynı zamanda beden ve ruh dengesini de sağlıyor. Uzakdoğu sporları olan yoga ve Tai Chi beden-ruh ilişkisine işaret ederken, pilates de vücudun doğal sağlığının anahtarı olarak gösteriliyor.

Ancak egzersizler kadar önemli olan iki şey daha var ki, onlar da disiplin ve konsantrasyon... Düzenli olarak pilates metotlarına göre egzersiz yapanlar, sadece güçlü bir kas sistemine ve biçimlenmiş vücut hatlarına sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda pozitif bir yaşam algısıyla hareket etmeye başlıyor. Metabolizma ve oksijen alışverişi artıyor, bunun sonucunda mutluluk hormonları da harekete geçiyor.
Yazarın Tüm Yazıları