Bu KHK öğretim üyesi olmak isteyenleri ilgilendiriyor!

Güncelleme Tarihi:

Bu KHK öğretim üyesi olmak isteyenleri ilgilendiriyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 10:13

Çıkarılan KHK ile Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında görev yapanların tümü 50/D'ye geçirildi.

Haberin Devamı

Dün gece çıkarılan KHK ile Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP)kapsamında görev yapanların tümü 50/D'ye geçirildi.

Dün çıkarılan KHK ile ÖYP kadrosunda bulunan araştırma görevlilerinin hepsi 50/D'ye geçirildi. KHK'da yer alan metin ise şöyle:

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında 33 üncü maddenin (a) fıkrası uyarınca araştırma görevlisi kadrosuna atanmış olup, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte araştırma görevlisi kadrosunda bulunanların statüleri herhangi bir işleme gerek kalmaksızın 50 nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendinde belirtilen statüye dönüştürülmüş sayılır ve bunlar hakkında söz konusu (d) bendi hükümleri uygulanır.

 

50/D İLE NE DEĞİŞECEK: 33/A ile ÖYP'li araştırma görevlileri maksimum 3 yıllık bir sözleşmeye tabiydi ve sözleşmeler üniversitenin inisiyatifine bağlı olarak uzatılabiliyordu. Araştırma görevlileri sözleşme uzatılmasa dahi idari mahkemeye başvurarak dönebiliyordu. Ancak 50/D ile ÖYP'li araştırma görevlilerinin hukuki yollara başvurarak dönüşünün önüne geçilmiş oldu. 50/D'li personel öğrencilik süresi boyunca asistan olarak çalışabilecek, sonrasında ise başka kadro alamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!