Bu kez misilleme değil unutkanlık

Güncelleme Tarihi:

Bu kez misilleme değil unutkanlık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 00:00

Cumhurbaşkanı’nın Gül’ün yanında sakız çiğnediği gerekçesiyle Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’yi, havaalanından ağzında sakızla uğurlayan Melih Gökçek, Ak Parti’nin Sincan mitinginde de sakız çiğnedi. Ancak Gökçek, Yalçın Akdoğan tarafından uyarılınca sakızı ağzından attı.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın halka seslendiği Sincan mitinginde küçük çaplı bir sakız krizi yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ak Parti’nin Ankara milletvekili adaylarının tanıtımının yapıldığı sırada bir yandan cep telefonuyla çekim yaparken, diğer yandan da sakız çiğniyordu.

Bu sırada Gökçek’in yanında bulunan Başbakanın başdanışmanı aynı zamanda Ankara milletvekili adayı Yalçın Akdoğan, Gökçek’in koluna dokunarak, sakızı çıkarması uyarısında bulundu. Gökçek de Akdoğan’ın uyarısı üzerine sakızı ağzından atarak, çekim yapmaya devam etti.

Gökçek, daha önce Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’yi sakızla uğurlamasıyla gündeme gelmişti.

Çok ağırıma gitti
/images/100/0x0/55eb14f4f018fbb8f8a9d874


Gökçek, Sarkozy’nin Ankara’ya gelişi sırasında Esenboğa Havaalanı’nda karşılayan protokol üyeleri arasında yer aldığını hatırlatarak, “Bu sırada Sarkozy uçağın merdivenlerinden ağzında kocaman bir sakız çiğneyerek indi. İnerken bir ara durdu ve yine çiğnemeye devam etti, etrafı süzdü. Ondan sonra da aşağı indi” demişti.

Gazetecilerin aprona alınmadıkları için bu olaya tanık olmadığını ifade eden Gökçek, “Muhabirler ve kameramanlar VIP salonunun dışında bekledikleri için bu anı göremediler. Orada biz protokol görevlileri olarak buna tanık olduk ve şahsen benim çok ağrıma gitti bu olay” ifadelerini kullanmıştı.

Alındıysa tekabüliyet diye birşey var

Sarkozy’nin daha önce Fransa’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de benzer bir saygısızlık yaptığını vurgulayan Gökçek, “Ben de onu yolcu ederken, arabadan indiğinde, uçağa binerken, daha sonra da havaalanından gönderirken sakızı bir an olsun ağzımdan çıkarmadım. Birisinin buna cevap vermesi lazımdı. Ben de diplomatik olarak buna cevabı verdiğimi düşünüyorum. Hani ‘tekabüliyet’ diye bir şey vardır. Alındılarsa böyle kabul etsinler” demecini vermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!