Bu kez Dos Santos

ÜNYA Kupası’na yaklaşık 10 ay var.. Ama Dos Santos bu formunu sürdürür, fiziki direncini artırırsa Güney Afrika’daki kupanın konuşulan oyuncularından biri olur..

Haberin Devamı

 

Henüz maçın başında attığı gol, penaltıdaki ustalığı, sezon başından beri skora olan katkısı ve sakin oyunuyla Fenerbahçe’nin önemli silahlarından biri haline geldi Dos Santos..

Daum, rotasyon yapan teknik adamlar sınıfına girdi Sion karşısında.. Selçuk ve Uğur Boral’a ilk onbirde görev verdi.. La Liga’dan aldıkları transfer tekliflerinin ardından bu iki oyuncunun sahaya ilk onbirde çıkması morallerini artırmış olsa gerek.. Vederson da özellikle savunma anlamında daha gayretliydi. Sarı lacivertli ekibin yediği gollerden biri duran toptan, diğeri sağ kulvardan gelişen bir kontratakla oluşan penaltıdan geldi..

Rehavet etkiledi

Haberin Devamı

İlk maçta alınan 2-0’lık galibiyet ve ikinci dakikada gelen gol seyirciyi iyice rahatlattı. Ama takımı da rehavete itti. İsviçre ekibi 2-1’i bulduğu dakikalarda takımın kendine gelmesi için bir hamle gerekiyordu.. O hamle son haftaların hırçın ama formda isminden geldi.. Kazım sürati, gücü ve biraz da rahatlığı sayesinde penaltıyı kazandıran isim oldu.. Rahatlığı diyorum, çünkü ikinci golün yendiği anlarda Alex ve Emre gibi çok önemli iki beyin yokken o sorumluluğu almak önemlidir..

Gelelim zaaflara.. Volkan düzeyinde bir kaleci artık çok sert kullanılmayan serbest vuruşlarda kalesini terk etmeli, hamle yapmalı.. En azından rakibi bozmalı.. Lugano, Önder, Selçuk gibi hava hakimiyeti yüksek oyuncular duran toplarda adam paylaşımını dikkatli yapmalı. Takımın en önemli oyuncularından biri haline gelen Gökhan Gönül yorulmaya başladığı anlarda biraz da basit oyunu tercih etmeli, her pozisyonda rakibi geçmeyi düşünmemeli.. Uğur Boral seyirciye kulağını tıkamalı.. Her top kaybından sonra demoralize olmamalı. Cristian biraz daha hücuma katılıp uzaktan şut çekme yeteneğini kullanmalı..

Bugünkü kurada Fenerbahçe’yi çekecek olan takımların içi fazla rahat olmayacak.. Bu kadar çok silahı olan bir takımı durdurmak artık her rakip için problem.. Tabii savunma direncinin daha üst seviyelere çıkması şartıyla..

Yazarın Tüm Yazıları