"Bu karar gelecek kuşakları etkiler"

Güncelleme Tarihi:

Bu karar gelecek kuşakları etkiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 18:57

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde yaptığı açıklamada, Almanya Parlamentosu'nun 1915'te meydana gelen olayları 'soykırım' olarak tanımlayan oylamasının bağlayıcı olmadığını, ancak kararın gelecek kuşakları etkileyeceğini savundu.

Haberin Devamı

 

CHP Marmaris İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Türkiye'nin eğitim alanında geriye gittiğini savundu. Marmaris'e Veli- Der'in bir etkinliğine katılmak için geldiğini açıklayan Cihaner, eğitime her zamandan daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyledi. Cihaner, "Eğitim alanında inanılmaz skandallar ve tabiri caiz ise son sürat geriye gidiş söz konusu. O nedenle Veli-Der çok önemli bir görev üstlenmiş durumda. Ben de bu mücadeleye kendimce destek oluyorum" dedi.
Alman Parlementosu'nda alınan soykırım kararını değerlendiren Cihaner, "Bu kararın bağlayıcı bir tarafı yok. Alınan karar sadece tavsiye niteliğinde. Ancak bu tür kararların esas önemli olan kısmı ileriye dönük kuşaklar üzerine yaratacağı etkidir. Kritik bir ortamda alınan bu kararın sadece iddia ettikleri gibi Ermeni olayı olarak değerlendirmemek gerektiğini düşünüyorum. Hükümetin aklı selim bir karar alarak ticaret ve turizmin geldiği bu noktada düzgün bir çıkış noktası bulmasını temenni ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı


"ASIL SORUN CUMHURBAŞKANI'NIN ÇİZDİĞİ PROFİLDİR"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili sosyal medyada çıkan tartışmalara da değinen İlhan Cihaner, "Varsayalım diploması var ya da yok. Asıl sorun Cumhurbaşkanı'nın çizdiği profildir. Toplumu alabildiğine geren hata üstüne hata yapan profildir. Ülkemiz dünyada neredeyse tecrit edilmiş. Çağdaş demokratik ülkelerin hiçbiri ile ilişki kuramayan bir ülke haline gelmiş durumda. Diploma tabiki önemli ama esas tartışılması gerekenler bunlar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!