Bu kadar kolay mı gitmek

Güncelleme Tarihi:

Bu kadar kolay mı gitmek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2011 00:00

Guus Hiddink, “Chelsea’ye gidecek misiniz?” sorusuna şu karşılığı verdi.Ne bana, ne de Türkiye Futbol Federasyonu’na teklif geldi. Yok böyle bir şey. Kontratımda yazılı olan tarih belli. 2012’ye, yani sözleşmemin bitiş tarihine kadar Türkiye’deyim.

Haberin Devamı

Olmayan bir şey için konuşamam, bu doğru olmaz.

A Milli Futbol Takımımız, 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerindeki en kritik sınavlarından birini 3 Haziran Cuma akşamı Belçika önünde verecek. Ay yıldızlı takımımızın gruptaki iddiasını sürdürebilmesi için Brüksel’deki bu karşılaşmadan mutlaka galip gelmesi gerekiyor. Karşılaşmanın öneminin bilincinde olan Milli Takım’ın teknik patronu Guus Hiddink, takımı bir hafta öncesinden kampa aldı. Yer olarak ülkesi Hollanda’nın Tegelen kasabasını seçti. Ay yıldızlı takımın hocası Hiddink’le Tegelen’deki kampın son gününde röportaj yapma şansı bulduk.

Türk futbolunun dününü, bugününü ve yarınını konuştuk. Sorularımıza bazen açık, bazen de politik yanıtlar verdi. “Chelsea ile anlaştığınız söyleniyor. Belçika maçından sonra İngiltere’ye mi gideceksiniz?” şeklindeki sorumuza, “Kontratım var. Bu kadar kolay mı gitmek?” şeklinde karşılık veren Hiddink, ay yıldızlı takımla ilgili düşüncelerini de şu sözlerle açıkladı:

Haberin Devamı

Bu maç özel olacak

“Ben ve takımım şu anda Belçika maçından başka bir şey düşünmüyoruz. Başka konulara girmeyelim. Uzun bir aradan sonra Hollanda kampında mutluyum. Sezon bitti. İki takımdan biri averajla şampiyon oldu. Zafer kazanan oyuncular kampta mutlu Trabzonsporlu oyuncuları mutsuz gördüm. Çünkü başarıyı elde edemediler. G.Saraylı futbolcular da mutlu değiller. Bazı oyuncularımızın kafasında transferler var. Saydığım sebepler mental ve fiziksel yorgunluğun unsurları. Kamp boyunca takım olarak kafamızı boşaltmak ve beynimizi tazelemeye ayırdık. Bu tür eleme maçlar anahtar değer taşır. Belçika maçının özel anlamı var. Bu maç çok özel olacak. Hem benim, hem de oyuncularım için.

Hepsini götüreceğim!

Chelsea’ya gideceğim, yanımda da Arda’yı götüreceğim yazıldı. Evet, hepsini götüreceğim! Tabii ki bu sözlerim şaka. Ciddiye almayın. Medya olarak spekülasyonlardan söz ettiniz, elle tutulur hiçbir şey yok. Bu tür olaylarla ilgili olarak  kendimi sürekli savunma pozisyonunda görmek istemiyorum. Olmayan bir şey için konuşamam. Bana ve Futbol Federasyonu’na somut bir teklif yok. Nabız yoklamak için de gelen olmadı. Olsaydı, oturulur konuşulur ve net bir konu ortaya çıkardı. Futbol Federasyonu ile 2012 yılına kadar kontratım var. Bu kadar kolay mı gitmek?”

Haberin Devamı

Üç takımdan yeni yıldızlar çıkartacağız

Ümit Milli Takımı, U21 ve A2 takımları bir ülkenin geleceğidir. Bu kadrolardaki oyuncuların yüzde 60’ı başarı gösterse sağlıklı bir jenerasyon olur. Biz, 3 takımdan yeni yıldızlar çıkartacağız. Türk Milli Takımı’nın öyle bir sistemi olacak ki, herkes alkışlayacak. Bu taktik 4-3-3 gözükse de rakibin güçlü ve zayıf yönlerine göre değişecek. Geleceğimiz aydınlık.

Yabancı dediğin Alex ve Aurelio gibi olmalı

“Yabancı oyuncuların Türk futboluna katkısı var mı?” diye soruyorsunuz.  Önemli olan istikrardır. Brezilyalı Alex uzun yıllar Fenerbahçe’de oynuyor. Saha içi ve dışında kulübe katkısı ile örnek alınması gereken bir insan. Yaşı ilerlemiş olsa da Beşiktaşlı Aurelio saha içi ve dışındaki davranışları ile önemli bir oyuncu. Zaten bu yüzden Türk vatandaşı olup, Türk Milli Takımı’nda oynadı.

Haberin Devamı

Hiddink veliahtını açıkladı; Benden sonra Oğuz Çetin

“Jupp Derwall, Mustafa Denizli’yi, Piontek ise kendisinden sonra görevine mirasçı olarak Fatih Terim’i bıraktı. Sizin veliahtınız kim olacak?” sorumuza Hiddink, tek bir isimle karşılık verdi; “Oğuz Çetin.” Ve nedenini şu sözlerle izah etti: “Türk futbolseveri tarafından sevilen bir isim Oğuz Çetin. Seviyesi belli, oyuncu potansiyelinden belli. İyi bir vizyonu var. Uluslararası iletişimi çok iyi. İngilizce ve Almanca biliyor. Kendim de söylüyorum. Ben olmasam da bu işi götürebilecek bir insan. Bazen ona karşı bunları söylüyorum ama o bu tür şeyleri pek sevmiyor.”

Hiddink, Atletico Madrid’e gitmek isteyen Arda  için böyle bir tespitte bulundu

Haberin Devamı

Üst düzey liglerde oynamak için sadece yetenek yetmez

İSPANYA’nın Atletico Madrid takımına gitmek isteyen Arda Turan’la ilgili isim vermeden bir tespitte bulunan A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, “Üst düzey bir oyuncu olmanın şartı yetenekten geçiyor. Ancak yetenek tek başına yetmez. İspanya, İngiltere, İtalya gibi üst liglerde forma giyecek futbolcunun yetenekli olması şart. Futbolcunun fiziksel ve mental olarak kendini hazır tutması gerekir.  Büyük takıma gideceği zamanı doğru ayarlamalı.  Orada oynanan maçların temposu yüksek olacak. Aynı zamanda hem İspanya, hem de İngiltere gibi liglere gittiğinde halk ve oyuncular tarafından kabul görecektir. Gidilen üç ayda zorlanma olur” dedi.

Haberin Devamı

Drogba müthiş bir adam

Hollandalı teknik adam, G.Saray’a transferi gündemde olan Chelsea’nin Fildişi Sahilli golcüsünü öve öve bitiremezken Elmander için, “Kim transfer ettiyse ona sorun” karşılığını verdi.

HİDDİNK’e  G.Saray’ın peşinde olduğu Didier Drogba’yı soruyoruz. Ne de olsa Chelsea’yi çalıştırırken hocalığını yapmıştı. Bu sorumuza gülerek karşılık  verdi; “Yine tuzak sorular yöneltiyorsunuz. Drogba, G.Saray’a transfer oldu mu ki? Eğer alırlarsa müthiş bir iş yapmış olurlar. Onunla birlikte çalıştım. Müthiş bir adam. Tam bir profesyonel ve çok iyi bir golcü.”

Elmander’e yorum yok

Sarı kırmızılı takımın Bolton’dan transferi Johan Elmander’le ilgili görüş belirtmesini istediğimizde ise, farklı bir yapıya büründü Hiddink. Ve dedi ki: “Onu niye bana soruyorsunuz? Ben Milli Takım hocasıyım. Kim transfer ettiyse, gidin ona sorun. Bu konuda yorum yapmam.”

Türk futbolcusu Avrupa’ya gitmeli

TÜRK futbolunun uluslararası arenada adını duyurması için, futbolcularımızın yurt dışına açılmalarının şart olduğunu söyleyen Hiddink, “Dünya şampiyonu olmak için neyiniz eksik? Öncelikle gerçekleri göz önünde bulundurmalıyız. Kulüp takımlarınızın Avrupa kupalarındaki durumu ortada. Çok erken elendiler. Bu da Milli Takım’a yansıyor. Çünkü Milli Takım oyuncuları bu kulüplerden geliyor” dedi.

Ve şöyle devam etti: “Hollandalı futbolcuların çoğu Avrupa’nın çeşitli ülkelerinin liglerinde forma giyiyor. Türk futbolunun gelişmesi için takımlarınızın seviyesi yükseltilmeli. Türk futbolunun önemli oyuncuları Avrupa’ya açılmalı, farklı liglerde forma giymeli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!