Bu kadar

Güncelleme Tarihi:

Bu kadar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 1998 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Ben dün akşam G.Saray futbol takımıyla, Fatih Terim, yardımcıları Bülent ve Müfit ile iftihar ettim. Bir takım bu kadar yürekten oynar, bu kadar kazanmak için mücadele eder ve golleri de bulur. Hem de golleri bilek hakkıyla bulur. Ama sonra bir hakem çıkar ortaya Sadık İlhan diye, bir penaltı uydurur. Ve maç 2-1 olur. Tabii Ankaragücü'nde doğal olarak bir kıpırdanma olur, bir maça asılma olur, bir beraberliği kurtarma çabası olur. Bu da onların hakkı. G.Saray'ın orta sahasında oynayan Emre fevkalade oynadı ama, o da tıpka Sadık İlhan gibi çok büyük bir hata yaptı; kısa bir geri pası verdi. Ve G.Saray liderlik puanlarını bu yanlış pas yüzünden Taffarel'in de abuk subuk çıkışıyla Ankara'da bıraktı.

Orta saha çok kötüydü

G.Saray'da yeni bir oyun sistemi çıktı ortaya. Santrada topu yakalayan defans oyuncuları, özellikle Fatih, Bülent, K.Hakan ve Ümit uzun, adeta havan topları atar gibi B.Hakan'ın kafasına ısrarla atıyorlar. Dün akşam da attılar. Oysa hiç farkında değiller galiba, Hakan'ın bir yanında Yılmaz, arkasında Gökmen adım adım onu takip ettiler ve cepheden gelen bu ortalarda, elleriyle, kollarıyla B.Hakan'ı yok edip, rahatlıkla kafayla topu uzaklaştırdılar. G.Saray orta sahasında Suat, Tolunay inanılmayacak kadar kötüydüler. Ben Tolunay konusunda hayretler içindeyim. Hep onu iyi oynayacak diye bekliyorum, çünkü onun milli takımdan fevkalade mücadeleci maçlarını hatırlıyorum. Ama G.Saray'da nedense ben Tolunay'ı hiç ama hiç iyi görmedim.

G.Saray önce hakemin, sonra da Emre'nin iki büyük hatasıyla lider olmadan dönüyor. Ama ben onların dün akşam Ankaragücü'ne karşı gösterdikleri mücadeleyle iftihar ettim. Ankaragücü'nü de kutluyorum. Onlar da G.Saray gibi ölümüne mücadele ettiler. Hele maç 2-1 olduktan sonra sahada çırpınan, maçtan puanla ayrılmayı hedefleyen bir Ankara takımı vardı. Ama G.Saray'dan bu kadar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!