Bu işin ustasıyım

Güncelleme Tarihi:

Bu işin ustasıyım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü Toshack, Maribor galibiyeti ile moral bulup, Şampiyonlar Ligi'ne katıldıklarını belirterek, sezon başından bu yana en iyi futbollarını oynadıklarını iddia etti ve Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında Maribor'u nasıl çökerttiklerini anlattı.

Galli hoca, Türk futbolunu yeni yeni tanıdığını ileri sürerek yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘‘Ankara'da G.Birliği karşısında ilk yarıda sergilediğimiz iyi futbolu Maribor deplasmanında da yansıttık. Amacımız daha teknik ve koşan bir ekip olmak.''

MARİBOR'U EZDİK

Maribor ile yaptığımız her iki maçtada kontrol bizim elimizdeydi. Slovenya'da takım olarak saha taksimi yaptık. Onlara nefes aldırmadık. İstanbul'da yakaladığımız gol fırsatlarını değerlendiremedik. Maribor'da ateşli taraftarının önünde onurlu bir mücadele verdik.

NEFESLERİ YETMEDİ

Rövanş maçında sahaya yine katı defansla çıktılar. Mehmet'in attığı golden sonra bittiler. Beşiktaş'ın taktiğini çözemediler. Amokachi'yi forvette tek oynattık ileri geri oynayınca orta sahamızda oyuncu sayısı fazlalaştı. Böylece topun peşinde koşarken yoruldular ve maçı bize teslim ettiler.

TECRÜBELİLER KONUŞTU

Maç öncesi tecrübelilerin maçı olacağını söylemiştim. Futbol ekip oyunudur. Herkes görevini yaptı. Kollektif bir oyun sergiledik. Tecrübeli oyuncular takımı genç beyinler ile birlikte taşıdılar ve zafere ulaşan golleri attılar.

MEHMET MUHTEŞEM

Maribor zaferinin kahramanı Mehmet'tir. Mehmet bugüne kadar kendisine en uygun mevkide görev yapınca özgürlüğe kavuştu. Oyun zekası muhteşem. Gerçek yerinde oynayınca şov yapıyor. Top tekniği ve zamanlaması harika. Bu performansı ile Avrupa'da adından söz ettireceğine inanıyorum.

ALTIN ÇAĞ YAŞATACAĞIM

Maribor'a geldiğimizde taraftarından, basın mensuplarına kadar herkes bizi elenmiş ve mağdur görüyordu. Tamamen yanlış. Biraz sabretmek gerekir. Ben 30 yıldır bu işin içersindeyim. Bir takımın nasıl düzeleceğini ve zafere koşacağını iyi bilirim. Beşiktaş'a altın bir çağ yaşatacağım.

DEVLER BİZDEN KORKSUN

Şampiyonlar Ligi'nde karşımıza R.Madrid, S.Lizbon ve Manchester'in çıkmasını istiyorum. R.Madrid benim eski çalıştırdığım takım. Onların zaaflarını çok iyi biliyorum. Manchester'i özellikle istiyorum. Çünkü İngilizlerle görülecek hesabım var. Devler Beşiktaş'tan korksun.

LETCHKOV VE OKTAY HAZIR DEĞİLLER

Yeni transferimiz Letchkov ve sezon başında büyük sorunlar yaşayan Oktay benim oyun sistemime göre daha hazır değiller. Bu oyuncuların en az iki haftaya daha ihtiyaçları var. Düzeldikleri zaman takımım Maribor karşısındaki oyundann daha iyi bir performans sergiler.

ORTA SAHADA SIKINTI

Orta alanda büyük sıkıntılar çekiyorum. Ama imdadıma savaşçı oyuncularım yetişiyor. Orta alandaki aksaklık zamanla giderilecek. Bunun önlemlerini alıyorum. Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Ligi'nde savaşacak bir ekibim var. Taraftarlarımın takımlarını desteklemelerini istiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!