Bu haftanın gündemi kitaplar

Güncelleme Tarihi:

Bu haftanın gündemi kitaplar
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 17:33

Bu haftanın gündemi kitaplar

Haberin Devamı

NİĞDE Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 52'nci Kütüphane Haftası kutlama etkinlikleri düzenlendi. Kutlamalar kapsamında kitap ve resim sergisi açıldı. Resim sergisinde Sevgi Evleri'nde kalan öğrencilerin çalışmaları yer aldı.

Kültür Merkezi İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü Okuma Salonu'ndaki etkinliğe Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun ve kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı. İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Osman Bağcı, yaptığı konuşmada Kütüphane Haftası'nın 28 Mart - 3 Nisan tarihleri arasında kutlandığını belirterek "Bilgi güçtür. Bilginin derlenip, toplanıp kullanıma sokulduğu, aklın ihtiyacına cevap veren kurumlar ise kütüphanelerdir" dedi. Niğde'de ilk defa Şemsettin Sungur Ağa tarafından Selçuklular zamanında kurulan kütüphanenin, 1925 yılında İl Halk Kütüphanesi olarak hizmet vermeye başladığını anlatan Bağcı "Sadece nüfus cüzdanıyla gelip üye olarak ücretsiz kitap alma imkanına sahip olunabiliyor. Kütüphanemizde çocuk salonu, çalışma salonu, ödünç salonu ve internet salonuyla hizmet vermekteyiz, halkımızı kütüphanemize bekliyoruz" diye konuştu.

Törene ayrıca; Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Hüseyin Demirtaş, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Harun Koca, Müftü Alaaddin Gürpınar ve vatandaşlar katıldı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)

AÇ(EŞ)(28.3.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!