Bu haftanın favorisi 'Diş İpi Kullanma Günü' olsun!

Güncelleme Tarihi:

Bu haftanın favorisi Diş İpi Kullanma Günü olsun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 11:49

71. sayımızın Neşeli Günler sayfasından selamlar! Yine üzerine aşırı düşünülmüş özel günlerle karşınızdayız! Bu hafta da birbirinden keyifli günlerle dolu, epey verimli bir hafta. Neler var, neler yokmuş başlayalım o zaman!

Haberin Devamı

 

20 KASIM BİLGİSAYARINA İSİM VERME GÜNÜ

Neeeeymiiiiiş? Gerçekten kutlamak için başka gün mü kalmadı kuzum?! Tamam, elimiz ayağımız artık bilgisayarlarımız… En can içlerimiz ama ne bileyim… Nereden, nasıl ortaya çıktığına dair net bir bilgi olmasa da, somut objeleri isimlendirme alışkanlığı ile başladığını söylemek mümkün. Çocukluğumuzda en sevdiğimiz bebeklerimize isim vererek başlayan bu durum neden elektronik yol arkadaşlarımızla devam etmesin ki, demiş olacak işte birileri. Gel zaman, git zaman kutlanmaya da başlanmış! Bu günü nasıl mı kutlayacağız? E bilgisayarlarımıza isim vererek elbette… Hadi bakalım, çalışırken, oyun oynarken, internet alemlerine akarken yanınızdan hiç ayrılmayan can yoldaşınız için sıra sizde… Emek verin ve en güzel ismi bulun onun için!

 

Haberin Devamı

21 KASIM DÜNYA SELAM GÜNÜ

Sürekli her yere koşturmaktan etrafa gülümseyip selam vermeyi unuttuğumuz şu günlerde bu iyi geldi açıkçası. Geçmişi 1973’e dayanan bu gün tam olarak bu nedenle çıkmış ortaya üstelik. Şiddete ve kabalığa son vermek ve nezaketin gücünü ortaya çıkarmak için… Nihayetinde içten bir gülümsemenin tüm kapıları açtığını, bütün aksiliklere son verdiğini biliyoruz. Bu günü kutlamak için yapmanız gereken ise çok basit, bir gün içinde 10 kişiye selam vereceksiniz. Usulca yanaşıp not istemekten hiçbir farkı yok, hatta çok daha kolay! Neşe ve bir sürü gülümseme ile geçsin gününüz!

 

22 KASIM SÜRÜŞ GÜNÜ

Orijinali “Go For A Ride Day” olan bu günü doğrudan çevirmek biraz zor ama özetle ister arabana atla ister bisikletine, biraz kullan ve rahatla demek istiyor şair. Nereye gittiğini önemsemeden, bir yerlere yetişme telaşın olmadan, yalnızca kendin için sür öylece diyor… Valla fena da demiyor açıkçası… Bu günün tarihi ise taaaaaaa 1904’e dayanıyor! Ulaşım sektörü yeni yeni canlanırken ortaya çıkan bu gün, şimdilerde taşıtlara yönlendirme çabasından ziyade biraz uzaklaşıp rahatlama mesajı taşıyor. Kutlama şekli için ise hiçbir kitap kural yok. Özgürsünüz! İsterseniz gidip ata binin, ister kaykayınıza, bisikletinize atlayın… Ne diler ne isterseniz… Sonrası kendinize ayıracağınız, sizi kargaşadan uzaklaştıracak birkaç saat! Valla mis!

 

Haberin Devamı

24 KASIM DİŞ İPİ KULLANMA GÜNÜ

Sahi en son ne zaman diş ipi kullandınız? Diş hekimi ziyaretlerinde illa bahsi geçiyordur ama hadi dürüst olalım! Pek kullanmıyoruz! Diş ipi bizde daha çok pasta kesmek ne bileyim siyah nokta temizlemek falan gibi daha yaratıcı şekillerde kullanılıyor :D Diş fırçalarımızla mutlu yaşıyoruz. Oysa aslında oldukça sağlıklı bir araç kendisi diş temizliğinde. Üstelik 2000 yılından bu yana da kutlanıyor! Amacı ise diş fırçalamanın yanı sıra diş ipi kullanmanın da gerekliliğini hatırlatmak. Şu durumda 24 Kasım sabahı bir değişiklik yapalım ve bu günü kutlamak için diş fırçalamanın yanı sıra diş ipini de sabah rutinimize ekleyelim!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!