Bu hafta sonu gidiş de dönüş de sıkıntılı

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sonu gidiş de dönüş de sıkıntılı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2016 10:18

Almanya’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Bavyera ve Baden Württemberg eyaletlerinde okulların tatile girmesi nedeniyle hafta sonu Sıla Yolu’nda yoğunluk bekleniyor. İlk giden izinci gruplarının Türkiye’den dönüşe geçmeleri nedeniyle, dönüş yolunda da yoğunluk yaşanabilir.

Haberin Devamı

Türkiye’ye gidecek izincilerin ana güzergahında bulunan Slovenya’da otoyollar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ziyareti nedeniyle cumartesi günü kısmen kapatılacak. Avusturya ile Slovenya arasında sınır geçişini sağlayan Karawanken tüneli de kapatılacak yollar arasında. Alternatif güzergah olan Macaristan sınır kapısı Rözske de ise bekleme süreleri artabilir. Aynı zamanda Hırvatistan–Sırbistan sınırı Bajakovada’da uzun kuyrukların oluşması bekleniyor.

GÜMRÜKLER DE YOĞUN

Tatillerini tamamlayarak Türkiye’den Avrupa’ya dönenler nedeniyle dönüş yolunda da yoğunluk yaşanabilir. Avrupa’ya yönelik mülteci akını nedeniyle sınır kapılarında kontroller artırıldı. Schengen anlaşmasına rağmen, Avusturya ve Almanya başta olmak üzere AB ülkeleri güvenlik güçleri sınır kapılarında yoğun kontroller yapıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE KAPILARI RAHAT

Kapıkule ve İpsala sınır kapılarında çok sayıda peronun çalışması, işlemlerin hızlandırılması ve yeni başlatılan ön beyan sistemi sayesinde Türkiye sınır kapılarında uzun kuyruklar oluşmadan giriş ve çıkışlar yapılabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!