Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2004 00:18

İzleyin

Eric Chappell’in yazdığı, Ali Poyrazoğlu’nun yönettiği Havada Bulut oyunu İş Sanat Kültür Merkezi’nde sahneleniyor. 2003’te İngiltere’de izleyici rekorları kıran ve birçok ülkede şu anda sahnelenen oyunda Ali Poyrazoğlu, Tilki Tahir karakteriyle sahneye çıkıyor. Oyunda Nilgün Belgün, Korhan Abay, Özdemir Çiftçioğlu ve Berrak Kuş da rol alıyor. Piyes 25 Nisan’da saat 15.00’te sahnelenecek. İş Sanat Gişesi: 0212-316 10 83.

Seçin

Vakko’nun yaz koleksiyonunda göz alıcı modeller var. Buruşturulmuş kumaşlar, çiçek ve çizgi desenli kumaşlar, işlemeli gömlekler, taşlı, boncuklu stilettolar göz kamaştırıyor. Bir başka koleksiyonda ellilerin Brigitte Bardot’sunu hatırlatan kıyafetler yer alıyor.

Deneyin

Dondurulmuş gıda üreticisi Superfresh, mısır ve közlenmiş biber konservesini 650 gramlık yeni ambalajıyla satışa sundu. Hem yemeklerde hem salatalarda hem de mezelerde rahatlıkla kullanılabilir.

Tadın

Çikolata butiği Bind Chocolate, yeni bir tür yarattı: Biberli çikolata! Bu yeni çikolata, acı ve tatlıyı birleştiriyor. Bind Chocolate butikleri İstanbul (Carousel, Profilo, Bağdat Caddesi Erenköy), Ankara Armada ve Migros alışveriş merkezleri, Bursa Zafer Plaza ve Bodrum Merkez’de bulunuyor.

Öğrenin

Latin müziğiyle ilgili organizasyonlarıyla tanınan Mundo Latino, yeni bir stüdyo çalışması başlattı. Maestro Jozi Levi gözetimindeki Brezilya vurmalı çalgılar ritim atölyesine katılanlar, surdo, pandeiro, tamborim, repinique, conga, agogo, caxixi, caixa gibi aletleri tanıyıp çalmayı öğrenebilecekler. Tel: 0212-244 63 59-60-61.

Kaçırmayın

Burhan Şeşen, TRT’de yayımlanan ‘Yorumsuz’ adlı programını bugün çocuklara ayırdı. Konuğu da Demet Akbağ olacak ve üstelik şarkı söyleyecek. TRT Çoksesli Çocuk Korosu da programa katılacak. Koroyla birlikte ‘Çocuklar Nerede Oynasın?’ adlı, söz ve müziği Gökhan Şeşen’e ait şarkıyı seslendirecekler.

Gidin

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde 24-25 Nisan’da Çizgili Günler Şenliği düzenleniyor. Öğrencilerin düzenlediği şenlik, çizer, koleksiyoner, yayınevi, çizgi roman profesyonelleri ve meraklılarını biraraya getirecek. Şenlikte sergi, çizgi roman standları, film gösterimleri ve Türkiye’de çizgi romanın tartışılacağı paneller var. Bilgi Üniversitesi’nin Dolapdere Kampusu, Kurtuluşderesi Caddesi No. 47’de.

Görün

Gaye Boralıoğlu’nun romanı ‘Meçhul’ bir sergiye dönüştü. Yazar romanını, Manuel Çıtak’ın fotoğraflarını kullanarak kaleme almıştı. Sergide, bazı metinleri Zuhal Olcay, Altan Erkekli ve Bora Akkaş seslendirdi. 30 Nisan’a kadar her akşam 20.00-21.30 arasında. Asmalımescit, Şeyhbender Sok. No: 14, Beyoğlu.

Dinleyin

İstanbul Tünel’deki Babylon’da 28 ve 29 Nisan geceleri, Caz Yazarları Derneği tarafından üç yıl üst üste yılın en iyi altosaksofoncusu seçilen Greg Osby sahneye çıkıyor. Konser 21.30’da başlıyor.

Katılın

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 23 Nisan’da bir kampanya düzenliyor. İsteyenler, www.tev.org.tr sitesinde yer alan TEV çocuklarının hazırladığı e-kartları sevdiklerine göndererek yapacakları her bağışla bir çocuğa ‘okulda 1 gün daha’ kazandıracaklar. Katılımcılar, bu kartı yollayarak, kredi kartları aracılığıyla TEV’e, bir çocuğun okuldaki bir günlük eğitim ihtiyacını karşılayan en az 2 milyon 500 bin liralık bağışta bulunmuş olacaklar.

Bakın

Dünya basınının en prestijli fotoğraf ödüllerinden biri olan World Press Photo 2004 ödüllerini kazanan fotoğraflar İstanbul’da sergileniyor. 29 Nisan’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun üst lobi katında açılacak olan sergide on kategoride dereceye giren 23 ülkeden 62 fotoğrafçının 300 eseri paneller halinde yer alacak. Sergide, en iyi basın fotoğrafı ödülünü kazanan Associated Press’in Fransız foto muhabiri Jean-Marc Bouju’nün, Irak’ın Necef kenti yakınlarında bir esir merkezinde 4 yaşındaki oğlunu teskin etmeye çalışan bir Iraklıyı konu alan fotoğrafı da bulunacak.

Giyin

Erkek giyiminin tanınan markası İGS’nin bu yaz koleksiyonu 1950’lerin Küba’sından esinleniyor. Tütün rengi ön planda. Keten ve pamuklu kumaşların kullanıldığı pantolonlar tek plili veya plisiz. Tişörtlerde de fıstık yeşili ve sarı renkler göze çarpıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!