Bu hafta ne yapsak?

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta ne yapsak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2015 13:27

Hürriyet editörlerinin ajandasından 'haftanın notları'... Bu hafta ne dinlesek, ne izlesek, nereye gitsek diyenlere... Gündemden bunalanlara, şifa niyetine!

Haberin Devamı

SÄ°Z HALA ANNENÄ°ZÄ°N MÃœZÄ°KLERÄ°NÄ° MÄ° DÄ°NLÄ°YORSUNUZ?

Bu hafta ne yapsak
Şermin Terzi seçti

Müzik zevki konusunda katı ve tartışmaya kapalı bir tavrınız varsa ‘sakin ol şampiyon’ diyor ve size bir öneride bulunuyorum. Uzun zamandır Spotify’de gençlerin en çok hangi müzikleri dinlediğini merak ediyordum. Geçtiğimiz hafta bunun cevabını aldım.
Güya müzik piyasasını takip ettiğini sanan bana güzel bir tokat oldu. Adını sanını duymadığım gruplar, kişiler listenin en tepesindeydi; Taladro, Sansar Salvo, K. Young… Ama bunların yanında Neşet Ertaş da listenin en tepelerindeydi.
Tüm önyargıları katlayıp cebinize koyup, gençlerin müzik seçimlerine göz atmanızı hararetle tavsiye ediyorum.

 

 ***

Haberin Devamı

HAFTA SONU EÄžLENCESÄ°

Bu hafta ne yapsak
Onur Karademir seçti

Yoğun bir haftayı geride bırakıp eğlenmek benimde hakkım diyorsanız 7 Kasım Cumartesi günü KüçükÇiftlik Park'taki 'İstanbul Blue Night'ı kaçırmayın. Dubstep, electro, glitch karışımından alışılmadık bir füzyon yaratan ve her geçen gün hayran kitlesini büyüten Skrillex, ilk kez Türkiye'de hayranlarının karşısına çıkacak. Yerli ve yabancı birçok DJ’in de sahne alacağı festivalde yerinizi alın.

Bu hafta ne yapsak

***

KORNA SESLERÄ° YOK, TRAFÄ°K YOK

Bu hafta ne yapsak
Elif Ünal seçti

Keyifli bir hafta sonu için İzmit-Yuvacık'taki Mahir'in Yeri ideal bir adres olabilir... Hem salaş, hem romantik mekanda serpme köy kahvaltısı ile güne başlayın. Ve mutlaka sofranızda Doğu Karadeniz'e has mıhlamaya yer verin... Korna sesleri yok, trafik yok... Etrafınızı saran ağaçlar ve ayaklarınızın altında kalan sapsarı yapraklar sayesinde nefes aldığınızı hissedeceksiniz. Taze köy ekmeği eşliğinde kiremitte alabalık, kaşarlı mantar ve ızgara köfte aile işletmesi olan mekanın iddialı lezzetlerinden. Yuvacık Barajı'na tepeden bakan Mahir’in Yeri İstanbul'a 119, Ankara'ya 351 km. mesafede.

***

Haberin Devamı

MAKUL BÄ°R SAATTE YENÄ°DEN UYANSAM

Yenal Bilgici seçti

Bu hafta ne yapsak

Manhattan’lı, hali vakti yerinde diş hekimi Paul O’Rourke, bir gün internette kendi adına hazırlanmış bir site olduğunu fark eder ve olaylar gelişir… Hem de öyle ufak ufak değil, savura savura gelişir. Joshua Ferris’in Türkçe’de henüz yayımlanan kitabı ‘Makul Bir Saatte Yeniden Uyansam’, dinden yabancılaşmaya, yalnızlıktan ilişki bağımlılığına döne döne ilerleyen bir roman. Sürprizli hikâyeleriyle her zaman şaşırtan ABD’li yazar Joshua Ferris, Batı edebiyatının yeni yıldızlarından. Kahramanlarının uzmanlık alanı, hayat akıp giderken her fırsatı kaçırmaları. Türkçe’de daha önce yayımlanan iki kitabında (‘Ve İşimiz Bitti’ ve ‘Bilinmeyen’) formundaydı Ferris, ‘Makul Bir Saatte Yeniden Uyansam’da da hünerini koruyor. Bu hafta için iyi bir tercih.
(Makul Bir Saatte Yeniden Uyansam, Joshua Ferris, Siren Yayınları, 336 sayfa, 24 TL. Çeviren: Begüm Kovulmaz)

***

Haberin Devamı

TÃœYAP KÄ°TAP FUARI BAÅžLIYOR

Bu hafta ne yapsak
Aynur Yolcu seçti

İstanbul’da yaşayanlar, kitabı online sitelerden değil, dokunarak sayfa karıştırarak satın almak isteyenler elbette 34'üncü Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nı kaçırmamalı. 7 Kasım’da başlayacak ve 9 gün sürecek fuarda, binlerce imza günü olacak ve yazarlar okurlarıyla buluşacak. Kitaplarını ezbere biliyorum, cismini de göreyim diyenler Beylizdüzü’nün yolunu tutsun. 

***

RESÄ°MLÄ° Ä°STANBUL - HATIRALAR VE ÅžEHÄ°R

Gülüm Dağlı seçti

Bu hafta ne yapsak
Orhan Pamuk'un Yapı Kredi Yayınları'na geçişiyle birlikte, Pamukseverler için yeni bir dönem başladı. Bunun ilk etkisini, Kara Kitap'ın 25'inci Yıl Özel Baskısı'nda hissetmiştik. Yayınevi şimdi de yazarın çok sevilen anı kitabı İstanbul Hatıralar ve Şehir'i özel bir baskıyla yayımlamaya hazırlanıyor. 6 Kasım'da satışa çıkacak kitapta 230 yeni İstanbul fotoğrafı bulunuyor. Kütüphanenizde mutlaka olmalı.
(Resimli İstanbul-Hatıralar ve Şehir, Orhan Pamuk, Yapı Kredi Yayınları, 532 sayfa, 60 TL.)

 

***

Haberin Devamı

KURT COBAIN'I OZLEYENLERE...

Bu hafta ne yapsak
Nazan Mengü seçti

Bir döneme ve belki de her döneme damgasını vuran Nirvana grubunu unutamayanlardan mısınız.. Belki uzun sarı saçları ve salaş hırkasıyla Kurt Cobain artık hayatta değil, çoktan 27'ler kulübüne üye olup bu dünyadan ayrıldı ama ona adanan ilginç bir proje Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde sizi bekliyor. Piyanist Ayşe Deniz Gökçin'in  DJ Ivan Shopov eşliğinde gerçekleştirdiği bu ilginç sahne gösterisi size Cobain'in dünyasına yolculuk. Nirvana Project adlı bu gösteriye Ekin Bernay da danslarıyla eşlik ediyor. Gökçin, Shopov ve Bernay'ın bir saat süren bu gösterisi müzik, dans ve diğer sanatları bir araya getiriyor. Bir sürpriz de Shopov'un gösteri sırasında bir Kurt Cobain portresi yapması. Nirvana Project, 7 Kasım Cumartesi saat 20:30'da İstanbul'un en yeni kültür merkezlerinden biri olanLeyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde. Biletler biletix'te. Ya da Leyla Gencer Opera ve SAnat Merkezi gişesinde sizi bekliyor. 

Haberin Devamı

Bu hafta ne yapsak

 

***

8 KEZ SAHNELENECEK

Â

Bu hafta ne yapsak
Buse Özel seçti

Bu hafta kendimi sanata adıyorum derseniz Romeo e Giulietta, bu hafta Zorlu'da oalcak. Shakespeare'in belki yüzlerce versiyonu, filmi, müziği, operası vs.'sini izlesek de büyük prodüksiyonlu, güzel bir yapım. 3 Kasım'da ilki sahnelenmeye başlayacak olan gösteri yoğun istek üzerine 8 kez sahnelenecek.

Bu hafta ne yapsak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!