Bu haberci bir rüya mı

RUMUZ: ESKİ SEVGİLİ

Rüyamda eski sevgilimi gördüm. Şu an çıkmıyoruz ama ben onu hálá çok seviyorum. Rüyamda Düzce’deydik, bir yerde oturuyorduk. Benim İstanbul’a dönmem gerekiyordu. O ise bana sıkıca sarılıyor ve "Ben bu kızı seviyorum" diye bağırıyor, çevredeki herkes bizi kameraya çekip alkışlıyordu. Sonra o beni öptü ve ben gittim.

YORUM: Bu tür eski sevgili rüyalarını yorumlarken, kendimi çok kötü hissediyorum. Çünkü biliyorum ki herkes benden bu rüyaların gelecek habercisi olduğunu ve çok yakında eski sevgilileriyle tekrar beraber olacaklarını gösterdiğini söylememi bekliyor. Ama ne yazık ki çoğu rüyada olduğu gibi sizin rüyanızda da bu sevgi görüntülerinin yer almasının en önemli nedeni, sizin hálá bu kişiyi düşünüyor olmanız; bu tür sevgi ifadelerine duyduğunuz özlem...

Bu yorumu yaptığım için tekrar tekrar özür dilerim. Ancak mantıklı bir dayanağı olmadan bizi geçmişe bağlayan, üzerimizde fazla beklenti yaratan bu tür rüyaların, sadece bizim bilinçaltı isteklerimizi yansıttığı gerçeğini bilmemiz lazım. Artık bu eski defteri kapatmanın ve önünüzdeki maçlara bakmanın zamanının geldiğini düşünün. Bu size umut dolu bir bakış açısı sağlaması açısından önemli bir dönüm noktası olur. Hayallerinizi böldüğüm için, ben de böyle teselli buluyorum.

Şato, uçurum ve çöp torbası

RUMUZ: PERİ

Rüyamda, kocaman, şato görünümlü eski bir ev gördüm. Arka tarafı deniz, önü uçurumdu... Uçurumun kenarından eve ulaştım. O sırada elimde ise bir çöp torbası vardı.

YORUM: Rüyada görülen şato, kişinin güven ihtiyacını veya güvende olduğunu hissettiğini gösterir. Uçurum da tehlikeli durumların varlığının göstergesidir... Sizin rüyanızda gördüğünüz şato ise kendinizi güvende hissettiğiniz veya gözünüzde çok fazla büyüttüğünüz bir yere veya kişiye ulaşma, hatta elinizdeki çöp tobasına bakılırsa (geçmişteki hatalarınızı ya da o kişiyi rahatsız edebilecek olayları simgeliyor olabilir) geri dönme isteğinizi simgeliyor olabilir.

Uçurumun kenarından gidiyor olmanız, giriştiğiniz bu eylemin risk içerdiğini, başarısız olmaktan korktuğunuzu gösteriyor. Ancak uçurumun kenarından, elinizde çöplerle bir şatoya ulaşma çabanız, bende sizin güçlü ve kararlı biri olduğunuz izlenimini yarattı. Güçlüklerden korkmayan halinizin ve azminizin, endişelendiğiniz konularda, hayatta karşılaştığınız her tür zorlukta size çok şey kazandıracağına inanıyorum.
Yazarın Tüm Yazıları