Bu fotoğrafı THY açık buldu

Güncelleme Tarihi:

Bu fotoğrafı THY açık buldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2006 00:00

Gizia Firması’nın Tuğçe Kazaz’la yaptığı yaz kampanyası çekimleri, THY’nin uçaklarda dağıtılan yayın organı Sky Life Dergisi tarafından açık bulundu. Dergi, Kazaz’ın göğüs dekolteli ve mayolu fotoğrafları yerine, kapalı olanı tercih etti.

GİZİA Firması’nın Tuğçe Kazaz’la gerçekleştirdiği yaz kampanyasının çekimleri, Türk Hava Yolları’nın (THY) aylık yayın organı Sky Life dergisinden veto yedi. Mart ayı itibariyle Vogue, Harpers Bazaar, Cosmopolitan, Elle gibi dünyanın önemli kadın ve moda dergilerinde Amerika, Avrupa ve Rusya’da yayınlanmaya başlayacak olan bu fotoğraflar, THY’nin aylık yayın organı Sky Life Dergisi’nden, fazla açık ve seksi olduğu gerekçesiyle onay alamadı. Bunun yerine firma, reklam kampanyasında kullanmayı düşünmediği fotoğraf karelerini gönderdi. Bunlar arasında Kazaz’ın mini etekli beyaz kıyafetli fotoğraflarının dergide kullanılmasına izin verildi. Onaylanan görseller, derginin şubat sayısında yayımlandı.

Böyle ilan almıyoruz

Kampanyayı hazırlayan ve bu kampanyanın Türkiye ile uluslararası ayağını yürüten Mile İletişim yetkilileri, Sky Life Dergisi’ne ilk olarak Tuğçe Kazaz’ın erkek modellerle çekilmiş resimlerini gönderdi. Ancak bu resimlerin açık bulunması üzerine dergiden Mile İletişim’e şu mail gönderildi:

"Müşterilerimizden Gizia ile ilgili yaşadığımız görsel problemi, THY’nin bir kamu kuruluşu olması ve kurumsal kimliğini ön plana çıkartan tutum sergilemesinden kaynaklanmaktadır. Eylül 2003’den bu yana yürüttüğümüz ihalede, teknik şartnameden kaynaklı iççamaşırı ve mayo ilanlarını da alamamaktayız. Ve tüm görseller baskıya girmeden evvel, THY tarafından onaylanmaktadır. Uygun bulunmayan görseller bizim tarafımızdan tekrar müşteriden istenmektedir. Bu kararı veren THY reklam ve halkla ilişkiler departmanıdır."

Gelen bu mail üzerine Gizia firması ile bağlantıya geçen Mile İletişim, fotoğrafların açık bulunması üzerine Tuğçe Kazaz’ın kamuflaj elbiseli görsellerini gönderdi. Ancak sonuç değişmedi. Bu fotoğrafların da göğüs dekolteleri fazla bulundu. Ve bu durum, yine mail yoluyla Mile İletişim yetkililerine şöyle açıklandı: "Son yolladığınız görselinizin göğüs dekoltesinin fazla olduğu gibi bir yorum yapmak doğru olabilir. Başka firmaların buna benzer görselleri de geri çevrilmiştir." imza: Sky Life Satış Direktörlüğü.
/images/100/0x0/55eaa226f018fbb8f88cc8d3

Mini etekliye izin çıktı

Üst üste yaşanan fotoğraf krizinden sonra Mile İletişim yetkilileri üçüncü kez dergiye fotoğraf gönderdi. Kazaz’ın kabul gören beyaz mini etekli fotoğrafları derginin şubat sayısında yer aldı.

BU KABUL EDİLDİ

Ünlü mankenin mini etekli bu pozu ise dergide ilan olarak basıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!