Bu fırsatı da kaçırdık mı

İZMİR Life Dergisi’nde Hakkı Kesirli yazdı. Bu hafta Örnekköy’deki Ulusal Tenis Eğitim Merkezi’nde çok önemli bir turnuva var, İzmircup.

Kesirli, "Yıllardır hayalini kurduğum uluslararası bir tenis turnuvası nihayet gerçekleşiyor. İzmircup, profesyonel erkek tenisçilerin katıldığı 64 bin Euro ödüllü önemsenecek bir turnuva" diyor.

*

Kesirli, uzmanlara, "İzmircup gelişebilir ve İzmir’in adını dünyaya duyurabilir mi" diye sormuş, "Tabii ki! Ancak, çok gayret sarf etmek gerek" yanıtı almış. Ancak turnuvaya maddi destek ve gelecek yıllarda ödülün de yükseltilmesi gerekirmiş.

*

Ve Kesirli’ye sıralanan koşulları okuyoruz:

"İzmir halkı turnuvaya sahip çıkmalı ve izlemeye gelmeli. Turnuvayı izleyenlerin sayısı çok önemli... Çünkü, Dünya Profesyonel Tenis Oyuncuları Birliği gözlemcilerinin raporlarında turnuvaya seyirci ilgisi önemli bir ölçüt."

*

Hakkı Kesirli, merkezdeki kortun tribünlerinin 5 bin 500 kişilik olduğunu da anımsatıyor ve dolması için formüller sıralıyor. Odalara sesleniyor, üyelerini göndermelerini öneriyor. Çeşitli noktalardan ücretsiz otobüs kaldırarak tribünlerin dolmasına katkı sağlanabileceğini, öğrencilerin götürülebileceğini söylüyor, "Sharapova’nın katıldığı finalde bile merkez kortu dolduramadığı söylenen İstanbulcup’a fark atalım" diyor.

*

Dostum Hakkı Kesirli, gerçek bir İzmir sevdalısıdır. Kafası sürekli İzmir’le meşguldur. Ve bu turnuvayla ilgili heyecanlı, iyi niyetli. Turnuvayı önemli fırsat olarak görüyor. Ona katılmamak mümkün değil. Acaba gerekli adımlar atılabildi mi? İzmir için yaratılan bu önemli fırsattan yararlanabilecek miyiz? Yoksa, "Bu treni de kaçırdık mı" diyeceğiz.

Not: Melek Anne’sini yitiren Hakkı Kesirli’yle ailesine, yakınlarına başsağlığı diliyorum.
Yazarın Tüm Yazıları