Bu film gençliği yoldan çıkarır!

Güncelleme Tarihi:

Bu film gençliği yoldan çıkarır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2009 18:59

Tüm zamanların en iyi çıkış yapan filmi The Twilight Saga: New Moon Vatikan tarafından 'Bu film gençliği yoldan çıkarır' sözleriyle eleştirildi. Kelebek yazarı Onur Baştürk, filmle ilgili izlenimlerini köşesinde yazdı: Bella ne zaman normal bir adam bulacak Allahaşkına?

Haberin Devamı

Kristen Stewart/ Foto Galeri

New Moon fragmanı / Video

New Moon / Foto Galeri

Ülkemizde de gösterilen Twilight’ın ikinci filmi gösterime girdiği ilk gün 70 milyon dolar gişe rekoru yaparak tüm zamanların en iyi çıkış yapan filmi oldu.
Aylardır heyecanla beklenen Kristen Stewart ile Robert Pattinson’ın baş rollerinde oynadığı “Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay” (The Twilight Saga: New Moon) filmi gösterime girdiği ilk günde hasılat rekorları kırdı. Film, ilk gün sadece Amerika ve Kanada’da 70 milyon dolar gişe hasılatıyla Batman serisinin “The Dark Knight” filmini bile geride bıraktı. Tüm zamanların tek günde en çok hasılat yapan filmi 50 milyon dolara mal oldu. Filmin hafta sonu hasılatının 120 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Dünya genelinde ise hafta sonu hasılatının 150 milyon dolara ulaşması tahmin ediliyor. Bu da yeni bir rekor anlamına geliyor. Ancak filmi gördüğü ilginin yanında Vatikan tarafından da eleştiri aldı. Vatikan, “Bu film gençliği yoldan çıkartacak. İçeriği tamamen boş ve tehlikeli” uyarsında bulundu.

Haberin Devamı

BELLACAN N'APSIN?

Öte yandan Kelebek yazarı Onur Baştürk köşesinde bu rekora imza atan New Moon'la ilgili izlenimlerini yazdı.

Ahhh Bella!

Dünya gençliğini peşinden sürükleyen filme, yani “Twilight”ın devamı “New Moon”a gittim. İşte filmle ilgili naçizane raporum:
* Bella (esas kızımız) ne zaman normal bir adam bulacak Allahaşkına? Kızcağız ya vampire aşık oluyor ya da gidip kurtadama meylediyor. Gerçi kız da haklı. Ona asılan en normal (yani ölümlü) tip tam bir hayal kırıklığı. En dandik adrenalin filminde dahi tuvalete gidip kusuyor sümüklü. Bellacan napsın?
* Genç kızlarımız farkında mı bilmiyorum, ama Bella karakteri üzerinden hepsi aynı ucuz pakete konuluyor. Nasıl mı?
Şöyle: Bella delicesine sevdiği adam gider gitmez, hemen bir başkasına yamanmakta sakınca görmüyor. Çünkü yalnız kalmaya katlanamıyor. Tamam, bunu üç sonra yapıyor belki. Bunalımlar geçiriyor çeşitli. Ama eninde sonunda yapıyor işte.
Üstelik bunu tam da hakkıyla yapmayarak, karşısındakini (zavallı kaslı genç kurtadam Jacob) adeta çıldırtıyor...
Oysa gururlu delikanlı vampir Edward öyle mi?
Bayağı acısından geberiyor 109 yaşındaki kırmızı rujlu/beyaz suratlı adam.
* Kurtadamlar sert, iştahlı, çocuksu ve sinirlidir; film bize bunu öğretiyor. Vampirler ise iyi giyinir, zengindir, soğuk görünümlü ama entelektüel/hatta şaircan tiplerdir (bakınız Edward nasıl okuyor Romeo ve Jüliet dizelerini ezbere).
O yüzden seyirci ayrım yapmaya, taraf tutmaya zorlanıyor.
Deniliyor ki ey genç seyirci, kurtadamcı mısın yoksa vampirci mi? Karar ver!
* Evet, ilk film kesinlikle daha iyiydi. Bu ikinci film gereksiz yere süresi uzamış bir televizyon dizisi kıvamında. Bazen “hadi bitse artık” dediğim dakikalar oldu. Duygusallık kıvamı da bayıyor zaman zaman.
* Son olarak, bazı sahnelerde Bella’nın ne kadar çok Helin Avşar’a benzediğini fark ettim.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!