Bu festivalden Frankfurt kazandı

Güncelleme Tarihi:

Bu festivalden Frankfurt kazandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2016 14:52

Frankfurt Türk Film Festivali, Altın Elma ödülleriyle sona erdi. En İyi Film, En İyi Müzik, En İyi Görüntü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo ve Seyirci ödülleri sahiplerine verildi, En İyi Kısa Film yarışması düzenlendi.

Haberin Devamı

FRANKFURT Türk Film Festivali’nde ‘En İyi Film Ödülü’nü ‘Abluka’ aldı. ‘En İyi Müzik’ ile ‘En İyi Görüntü’ ödülleri de ‘Abluka’nın oldu.
Buket Buket Alakuş, Hannes Karnick, Elena Trifinova, Erwin Heberling, Barbara Trotnow, Mehmet Arif Özserin ve Claudia Prinz’den oluşan festivalin Alman jürisi ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü Nazan Kesal’e, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü Nadir Sarıbacak’a verdi.

EMRE KONUK’TAN BARIŞ DİLEĞİ

‘Yarım’ ile çocuk gelinleri konu edinen Özge Aras Yiğit de yazdığı ilk senaryo ile ‘En İyi Senaryo’ ödülünü kazandı.
Ödül konuşmalarındaki ‘Barış’ dileği festivale damgasını vurdu. Festivalin ‘Seyirci’ ödülünü kazanan ‘Her şey Yolunda AŞ’nin yönetmeni Emre Konuk da ödülü ötekileştirilmişler adına aldığını belirterek “Bir gün barış kazanacaktır” dedi.
Ödül törenini Korhan Abay ile gazeteci Nadide Kepçe sundu.

Haberin Devamı

TÜM MÜLTECİLER İÇİN

En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Nazan Kesal, buruk bir sevinç yaşadığını söyledi. Kesal, “Burada olmak çok güzel. Ama Türkiye’den gelen haberler içimdeki mutluluğa gölge düşürdü. Dünya bir sürgün yeri artık. Ben bu ödülü yersiz, yurtsuz, topraksız, vatansız bırakılmış, göç etmek zorunda kalmış insanlar için alıyorum. Çünkü toprak insanı tüm kötülüklerden korur. Yersiz, yurtsuz, vatansız insanların kötülüklere karşı savunma mekanizmaları çok zayıftır, onlarla baş etme güçleri maalesef yoktur. Bu yüzden dünyanın her yerine sürgün edilmiş, tüm mülteciler için kaldırıyorum” diye konuştu.

SARIBACAK KATILAMADI

‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü kazanan Nadir Sarıbacak, ABD’de dil eğitiminde olduğu için törene katılamadı. Jüri ve seyircilere video mesajıyla teşekkür eden Sarıbacak, “Dilerim kardeşçe yaşayabileceğimiz bir dünyamız, güzel bir yaşamımız olur” dedi. Sarıbacak’ın ödülü sinemacı Serap Gedik aldı.

ŞAHİNBAŞ VE SAMİRA KAZANDI

Üniversite öğrencileri arasında düzenlenen kısa film yarışmasının sonuçları da açıklandı. Türkiye dalında Resul Şahinbaş, Almanya dalında ise Charlotte Rolfes’in ‘Samira’ adlı dramı aldı.

İŞTE ‘ALTIN ELMA’ ÖDÜLLERİ

Haberin Devamı

En İyi Film Ödülü: Abluka
En İyi Kadın Oyuncu: Nazan Kesal (Toz Bezi)
En İyi Erkek Oyuncu: Nadir Sarıbacak (Sarmaşık)
En İyi Müzik Ödülü: Cevdet Erek (Abluka)
En İyi Senaryo Ödülü: Özge Aras Yiğit (Yarım)
En İyi Kamera ve Görüntü: Kalandar Soğuğu / Cevahir Şahin ve Kürşat Üresin,  Abluka / Adam Jandrup
Seyirci Ödülü: Her şey Yolunda AŞ Çinçin Bağları

SITKI: FESTİVALE İLGİ BÜYÜKTÜ

Festivaldeki filmlerin yanı sıra konserler ve toplantıların da ilgi gördüğünü kaydeden Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, şöyle dedi: “Bir hafta boyunca onlarca konuk ağırladık. Büyük bir mutlulukla ifade etmeliyim ki galamız, filmlerimiz ve etkinliklerimiz çok büyük ilgi gördü.”

Haberin Devamı

CANLI VE MUHTEŞEM BİR ETKİNLİK

Ödül gecesinde konuklara hitap eden Frankfurt Belediyesi Eğitim ve Uyum Encümeni Sylvia Weber, festivalin canlı, muhteşem bir kültürel etkinliğe dönüştüğünü, bundan Frankfurt’un çok kültürlü yaşamının kazançlı çıktığını belirtti. Weber, “Sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk” dedi.

BAKMADAN GEÇME!