Bu festival matematiği sevdirdi

Güncelleme Tarihi:

Bu festival matematiği sevdirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 16:10

Bu festival matematiği sevdirdi

Haberin Devamı

İZMİR'in Selçuk İlçesi'ndeki Uluslararası Selçuk Leylek ve Doğal Yaşam Festivali'ne konuk olan Türkiye'nin ilk ve tek Matematik Müzesi, bilim istasyonları akıl oyunları ile yetişkin ve çocukların ilgi odağı oldu.

Uluslararası Selçuk Leylek ve Doğal Yaşam Festivali'nde Matematik Müzesi'nin bilim istasyonları akıl oyunları çocuklarla buluştu. Festivalde çocuklara matematiğin günlük hayatta nerede, nasıl kullanıldığını doğada nasıl bulunduğunu anlattıklanı ifade eden matematikçi Ahmet Akyol, "Burada bazı matematiksel bulmacalarımız var. Geometrik olarak görmüş olduğunuz piramitleri çocuklar oluşturmaya çalışıyor. Örneğin, Mimar Sinan köprümüz var. Standımıza gelen ziyaretçilerimize bu köprünün neden bu kadar dayanıklı olduğunu burada matematiksel olarak anlatıyoruz. Ayrıca kanalizasyon kapağının bile neden dairesel olduğunu çocuklar burada mantığını kavramış oluyor. Okulda görmüş oldukları dersin günlük yaşamda karşılığını bulmuş oluyorlar" dedi.

Festivalin 3'üncü gününde İstasyon Meydanı'na gelen çocuklar şişme balonlarda doyasıya eğlenirken, Koro Şefi Neyzen Murat Gezer'in birbirinden güzel müzik dinletisi büyük beğeni topladı.

SELÇUK (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!