GeriSeyahat Bu festival kaçmaz: Filmekimi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bu festival kaçmaz: Filmekimi

Bu festival kaçmaz: Filmekimi

Ekim ayının en çok konuşulan etkinliklerinden Filmekimi zengin programıyla sinemaseverleri bekliyor. Peki Filmekimi programında neler var?

2002 yılından beri İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından organize edilen film festivallerinden Filmekimi'nde ödüllü almış veya izleyiciler tarafından merakla beklenen birçok filmin gösterimi gerçekleştiriliyor.

Bu yıl 15.si düzenlenen Filmekimi yine dopdolu bir programa sahip. Festival, ödül almış birçok filmin yanı sıra dünyanın hemen her köşesinden çeşitli ülkenin ve yönetmenlerin filmlerine de ev sahipliği yapıyor. Filmekimi İstanbul dışında Eskişehir, Ankara, Bursa ve İzmir'de de sinemaseverlerle buluşacak. Biletler internet üzerinden alınabileceği gibi gün içinde gişelerden de satın alınabiliyor.

Bu festival kaçmaz: Filmekimi

Bu yılki programda dünyaca ünlü festivallerde gösterilmiş, eleştirmenlerin ilgisi çeken ve izleyicilerin heyecanla bekledikleri zengin bir gösterim listesi göze çarpıyor. Aynı zamanda bu senenin Oscar'a aday olmuş filmleri de festival boyunca izleyicileriyle buluşuyor. Bu filmlerden en çok dikkat çekenleri ise şöyle:

It’s Only the End of the World (Alt Tarafı Dünyanın Sonu), filmi Cannes Film Festivali'nde büyük ödül kazanmış ve Kanada'dan Oscar'a aday olmuş bir film. Filmin başrolünde ise bir Fransız oyuncu yer alıyor. Etkisi uzun süre devam edecek bir dram olarak sinemaseverleri bekliyor.

Cannes Film Festivali'nde eleştirmenlerden tarihin en yüksek puanını alarak ses getiren bir başka film ise 'Toni Erdmann'. Film, bir baba ve kızının arasında geçenleri anlatıyor.

Bu festival kaçmaz: Filmekimi

Merakla beklenen başka bir film de Mısır'ın Oscar adayı Clash-Çatışma. Film, 2013 Mısır darbesinde geçen bir hikayeyi oldukça başarılı ve tarafsız bir gözle ele alarak zor bir konunun altından başarıyla kalkıyor.

Yine Cannes Film Festiveli'nde gösterilen bir başka film 'The Salesman'. Bir Ayrılık ve Geçmiş gibi filmlerle tanınan Asghar Farhadi'nin yeni filmi Cannes'de En İyi Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerinin de sahibi oldu.

Festivalde The Beatles grubunun turnesini konu alan The Beatles: Eight Days A Week (Turne Yılları) film de gösterilecek. Filmin ardından da izleyicilerin The Beatles şarkını dinleyeceği bir konser gerçekleştirilecek. Konserde Özge Fışkın, Çiğdem Erken, Banu Güven, Önder Focan, Allen Hulsey ve Sena Şener ve daha birçok isim sahne alacak.

False