Bu festival Geyve'nin ayvasına değer katacak

Güncelleme Tarihi:

Bu festival Geyvenin ayvasına değer katacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 15:20

Bu festival Geyve'nin ayvasına değer katacak

Haberin Devamı

Azim ÇELİK/Adapazarı(Sakarya),(DHA)-SAKARYA'nın Geyve İlçe Belediye Başkanı Murat Kaya, bu ay sonunda yapacakları Ayva Festivali'nin ilçeye değer katacağını belirterek herkesi etkinliğe davet etti.
Sakarya'nın Geyve ilçesinde Geyve Belediyesi 30 Eylül ve 1 Ekim tarihlerinde ilçede bir çok etkinliğe sahne olacak Ayva Festivali gerçekleştirecek.
Festivalin ilk gününde koretj yürüyüşü, tarım fuarı, halk oyunları, toplu ayva hasadı, Mona Roza Şiir Gecesi programı, ikinci gününde ise Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun ayva ile ilgili konferansı ve Ferhat Göçer konseri yer alacak.
Festivalin tanıtımı için ilçedeki tarihi Alifuatpaşa Köprüsü'nün yanında bulunan çay bahçesinde tanıtım toplantısı düzenlendi.
Festivalle ilgili konuşan Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, festivali ilçenin ayvasını dünyaya tanıtmak için düzenlediklerini belirterek, "8 yıldan bu yana yaptığımız belediye süresince ilçemize çeşitli hizmetleri kazandırmak adına üstün gayretler sergilemeye çalışıyoruz. Bir festivalimiz var, davetimizin asıl sebebi de festivalimizle alakalı Geyve'de bir etkinlik sunacağız. 30 Eylül ve 1 Ekim tarihleri arasında hem Alifuatpaşa'mızda hem merkezimizde dünyaca ünlü Ayva'nın Başkenti sloganıyla yola çıktığımız ürünümüzü tanıtmak amaçlı fesitvalimizi gerçekleştireceğiz. İki gün sürecek, ilk gününde kortej yürüyüşleri, ayva toplanması, akabinde halk oyunları ekibi, Alifuat'ın açılması akşamında da Monaroza şiir akşamlarıyla beraber Alifuatpaşa tarihi köprümüzü kapatarak sizlere güzel bir gece yaşatmayı planlıyoruz. Cumhurbaşkanımızın danışmanı Prof. İbrahim Saraçoğlu hocam ayvanın nelere iyi geldiği geldiğiyle alakalı bir sunum yapacak, akşamında da Ferhat Göçer'in vereceği bir halk konseri gerçekleşecek.
AMAÇ AYVAYI DÜNYAYA TANITMAK
Bu tür tanıtım çalışmalarıyla ayvanın fiyatını iki katına çıkardıklarını ifade eden Başkan Kaya, "Biz sadece belediyecilik hizmetini yol olarak görmüyoruz, belediye başkanlığı hizmetinin arkasında olduğumuzu göstermek amaçlı bir program bu. Ayvamız şu anda YÖREX Fuarı'nda, fuarda ayvamızla, ayva sirkemizle, ayva reçelimizle bu ürünümüzü tanıtmak amaçlı ciddi bir kampanyamız var. Daha sonra gerçekten güzel tepkilerle karşılaştık. Dün Rusya Tarım bakan 1. yardımcısı stantımızı ziyaret ederek orada bilgi aldı. Ayva buradaki çiftçimizin alın terinin ve mücadelesinin en büyük ürünü. Bu ürün sayesinde hem ilçe ekonomisi hem de belediye olarak biz ciddi anlamda katkı da görüyoruz. Bu ilçede 65 bin ton ayva üretiliyor. Bu çalışmalar sonunda ayvanın ürün fiyatı ikiye katlandı." diye konuştu.
Başkan Kaya, toplantı sonrasında gazetecilerle birlikte bahçeleri gezerek ayva hasadıyla ilgili gazetecilere bilgi verdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!