Bu festival çocuklar için

Güncelleme Tarihi:

Bu festival çocuklar için
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2004 13:16

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) Garanti Bankası işbirliği ile geleneksel olarak gerçekleştirdiği uluslararası festivallerine, bu yıl, kültürel hayatımızda önemli bir eksiklik olduğuna inandığı yeni bir projeyi daha ekliyor. “Garanti Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali”. Gösterimlerin yanısıra yan etkinliklerin de yeralacağı festival 14 Mayıs ile 17 Mayıs arasında.

Haberin Devamı

Festival filmleri, ‘En Sevilen Film Yarışması’, ‘Çocuk Filmleri Gösterimleri’, ‘Aile Filmleri Gösterimleri’, ‘Ali Murat Erkorkmaz Animasyonları’ ve ‘Columbia TriStar Home Entertainment’dan Çocuklara’ başlıkları altında toplandı.

Program hazırlanırken, çocukların gelişim basamakları ve psiko-pedagojik yapısı dikkate alınarak 3-5, 6-8, 9-11 yaş gruplarına yönelik farklı filmler seçildi. Festival boyunca, dünyanın pek çok ülkesinden aralarında çizgi ve kukla filmlerin de bulunduğu uzun ve kısa metrajlı 110’a yakın film çocuklarla buluşuyor.

ÇOCUK FİLMLERİ

Çocukların, temel gelişim basamakları ve psiko-pedagojik yapısı dikkate alınarak hazırlanan programda, filmler yaş gruplarına göre üç bölümde toplanıyor: 3-5 yaş gruplarına yönelik Türkçe seslendirmeli filmler, 6-8 yaş gruplarına yönelik Türkçe seslendirmeli filmler ve 9-11 yaş gruplarına yönelik alt yazılı filmler.

Haberin Devamı

AİLE FİLMLERİ

12 yaş ve üzeri çocukların aileleriyle birlikte izleyecekleri alt yazılı filmler ve yalnızca ebeveynlerin izleyecekleri altyazılı filmler olmak üzere iki başlık altında toplanan bölümde, daha çok drama niteliğindeki filmler, çocuklarla ebeveynleri arasındaki bağı geliştiren, psikolojik ve sosyal sorunları temel alan, hikayesi çocuk merkezli yapımlar yer alıyor.

ALİ MURAT ERKORKMAZ ANİMASYONLARI

Dünyanın yaklaşık 50 ülkesinde gösterilen ve katıldığı birçok festivalde ödül alan Ali Murat Erkorkmaz’ın animasyonları, festival kapsamında ilk kez gösterilecek.

COLUMBIA TRISTAR HOME ENTERTAINMENT'DAN ÇOCUKLARA

Sinema endüstrisinin devleri arasında yer alan ve kuruluşundan bugüne sayısız filme imza atan Columbia Tristar’ın çocuklara yönelik yapımlarından oluşan 4 filminin ve Kanada’nın dünyaca ünlü gösteri şovu Güneş Sirki: Varekai’nin gösteriminin yapılacağı bu bölümde yer alan filmler çocukları olduğu kadar ebeveynlerini de eğlendirecek.

FİLMİMİN HİKAYESİ

Festivalden önce, 7-11 yaş grubundaki çocuklar arasında düzenlenecek “Filmimin Hikayesi” yarışmasına, çocuklar hayallerindeki filmin hikayesini yazarak katılabilecek. 15 Nisan 2004 tarihine kadar gönderilecek 2 sayfayı geçmeyen hikayelerin değerlendirileceği yarışmada seçilen 50 hikayenin yazarları, 14 Mayıs 2004 Cuma günü gerçekleştirilecek “Ödül Töreni”nde açıklanacak.

Haberin Devamı

Öyküler Sevinç Baloğlu (TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür), Türkay Demir (Çocuk Psikiyatristi), Yılmaz Erdoğan (oyuncu ve yönetmen), Tuğrul Eryılmaz (Radikal Gazetesi Ek Yayınlar Yönetmeni), Naciye Günal (Garanti Bankası Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü), Cem Mumcu (Yazar), Sevin Okyay (sinema eleştirmeni, çevirmen) ve Ece Temelkuran’dan (gazeteci) oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Seçilen 50 öykü bir kitapta toplanacak.

ÇOCUK JÜRİSİ ATÖLYESİ

Diğer adı “Festivalin En Sevilen Çocuk Filmi” yarışması olan etkinlikte; yaşları 9-11 arasında değişen Fransız, İngiliz, İtalyan, Alman ve Türk çocuklardan oluşan Uluslararası Çocuk Jürisi, “Neredesin Firuze” filminin yönetmeni ve reklamcı Ezel Akay’ın yöneticiliğinde “Bir Jüri Üyesi Nasıl Olunur?” konulu atölye çalışmasına katılacaklar. Jüri üyesi çocuklar bu atölye çalışmasının ardından 5 filmi izleyip değerlendirerek “En Sevilen Çocuk Filmini” seçecekler.

Haberin Devamı

FİLM OKUMA ATÖYESİ

Festival haftasında, Levent Sinema TÜRSAK’ta Sevin Okyay’ın yönetiminde gerçekleştirilecek atölye çalışmasına 100’e yakın çocuk katılacak. Çocuklara bir kısa film gösterilerek, izledikleri film üzerine Sevin Okyay’la birlikte söyleşip tartışacakları bu atölyede, çocuklar, sinemanın kamera arkası hakkında da merak ettiklerini öğrenme fırsatını bulacaklar.

FESTİVAL MEKANLARI VE BİLET FİYATLARI

* Festival filmleri; Beyoğlu Alkazar Sineması Avrupa Salonu, Beyoğlu Majestik Sineması 1. ve 2. Salonları, Levent Sinema TÜRSAK, İtalyan Kültür Merkezi, Alman Kültür Merkezi ve Osmanlı Bankası Müzesi Sinema Salonu’nda izlenebilecek.

*Garanti Mini Bank üyeleri , tüm filmleri Garanti Minibank kartlarını göstererek ücretsiz izleyebilecek. İtalyan Kültür Merkezi ve Alman Kültür Merkezi salonlarındaki film gösterimlerinin ücretsiz gerçekleştirileceği festivalde; Beyoğlu Alkazar, Beyoğlu Majestik Sineması 1. ve 2. salonları, Levent Sinema TÜRSAK ve Osmanlı Bankası Müzesi sinemalarında yapılacak gösterimlere giriş ücreti 3.000.000 TL olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!