Bu evlerde kediler oturacak

Güncelleme Tarihi:

Bu evlerde kediler oturacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2017 17:23

Bu evlerde kediler oturacak

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Sındırgı ilçesindeki Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Ahşap Bölümü'nde sipariş üzerine çeşitli illerde kullanılmak üzere 70 adet kedi evi üretildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü yetkililerinin talebi üzerine harekete geçen Sındırgı Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Ahşap Bölümü, Çanakkale, Bursa, Balıkesir il merkezi ve ilçelerindeki sokak hayvanlarının kış aylarında barınması için 70 adet kedi evi imal etti. Okulun Mobilya İç Tasarım Alanı öğretmeni Hüseyin Kahraman ve öğrencileri tarafından yaz boyunca hazırlanan evler giriş katı, teras ve odacıklardan oluşuyor. En fazla 3 kedinin barınabileceği evlerin maliyetinin okulun döner sermayesinden karşılandığını belirten Okul Müdürü Tuncay Öztürk, "Daha önce okulumuzda eski okul sıralarını değerlendirip doğaya asılmak üzere kuş yuvası yapılmıştı. Benzer işler yaptığımızı öğrenen Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri böyle bir talepte bulundu. Şartname ve fiyat teklifi sonrası sözleşme imzalandı, Bursa, Çanakkale, Balıkesir merkez ve ilçelerinde değerlendirilecek" dedi.

Kedi evlerinin kullanımı okul öğretmenlerinden Mustafa Ertek'in kedisi Telve tarafından test edildi. Telve ilk etapta yer değişikliğinden biraz tedirgin olsa da kısa sürede alıştı. Evlerin eylül ayı sonunda tamamlanıp teslim edilmesinin planlandığı belirtildi.

Necip KARATUNA / SINDIRGI (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!