Bu evde bir şey olmuyor

atv bu işe hiç girmese en azından ‘reality programlara mesafeliyiz’ propagandası yapma şansı bulacak, ‘kaliteli kanal’ imajını cilalayabilecekti.

Bu şansını kaybettiği gibi Bizim Evde Neler Oluyor diye gereksiz bir programa da imza atmış oldu.

Bizim Evde Neler Oluyor’un atv’de yayınlanması, kanalların moda programların peşine hiç düşünmeden takıldığının en iyi göstergesidir.

Show TV ve Kanal D’de eve kapanmış gelinler ve damatlar varsa, biz de eve aileleri kapatalım, benzer bir programla o kanallara rakip olalım... dedi atv ama olmadı.

O evde olup bitenler ne konuşuluyor ne de kimseyi ilgilendiriyor. Tıpkı Show TV’nin yaz döneminde ekrana getirdiği Super Models gibi ölü doğmuş bir proje bu ve tıpkı Super Models gibi bu programı da finalini beklemeden sessiz sedasız yayından kaldırmak en iyi karar olacak.

Bizim Evde Neler Oluyor’un cumartesi günü yayınlanan bölümü tüm izleyicide 64’üncü sırada, AB grubunda ise 62’inci sırada yer aldı.

atv gibi bir kanalda prime time’ın göbeğinde 21.50’de başlayan bir program 1.5 reytingi zor görüyorsa pardon da bu programı kimse izlemiyor demektir.

Muz Cumhuriyeti Banana Republic

Oscar törenleri bir de alt yazılı olarak ekrana geldi. Simultane çeviri sırasında atladığımız pek çok espri çok daha iyi anlaşıldı böylece.

Esprilerin daha iyi anlaşılmasını sağlayan alt yazılar aynı zamanda son günlerin en büyük gafına da sahne oldu.

Oscar’ın sunucusu Chris Rock, Bush’la ilgili espriler yaparken GAP ve Banana Republic’li bir örnek verdi.

GAP ve Banana Republic iki ünlü hazır giyim markası.

Çevirmenler buna dikkat etmedikleri için Banana Republic alt yazılarda ısrarla Muz Cumhuriyeti olarak Türkçe’ye çevrildi.

Acaba GAP’i de Güneydoğu Anadolu Projesi olarak yazarlar mı diye bekledim ama neyse ki korktuğum olmadı.

Düşünsenize çevirmenlerin azizliğine uğrayan Bush, Güneydoğu Anadolu Projesi’nde çalışan ve Muz Cumhuriyeti‘ne savaş açan biri olarak anılacaktı.

Denktaş ya reality show’a da katılırsa...

Kurtlar Vadisi’nin gazetelere manşet olan Rauf Denktaş’lı bölümü bu akşam ekrana geliyor. Rauf Denktaş dizide neden rol aldığını, ‘Ne yapayım Kıbrıs sorununu sürekli anlatıyorum ama Türkiye medyası beni haber yapmıyordu. Bu fırsatı diziyle buldum’ diyerek açıklamıştı.

Bu akşam yayınlanacak bölümde Doğu Bey’le görüşecek olan Rauf Denktaş, Kurtlar Vadisi’nin büyük sırrının ortaya çıkmasında kilit rol üstlenecek.

Rol alması önemli değil de ben Denktaş’ın bu işten ziyadesiyle memnun kalmasından korkuyorum. Baksanıza bu bölüm için televizyonlarda ve gazetelerde ne kadar çok haber yapıldı.

Ya Denktaş, ‘Demek ki Kıbrıs sorununu gündeme getirmenin tek yolu buymuş’ fikrine inanıp, kendini Size Anne Diyebilir miyim evine kapatırsa...

Ya Seda Sayan’dan Kuşum Aydın’a, kadın programlarından reality show’lara kadar o kanal senin bu kanal benim gezmeye başlarsa...

Belki de 40 yıldır çözülemeyen Kıbrıs sorununu çözmek bu kadar basittir.

Yayın akışları satranç maçı gibi

Perşembe akşamları Kurtlar Vadisi’nin hakimiyeti tartışmasız sürerken kanallar bu dizinin karşısında bazı yapımlarla şanslarını deniyor.

Kanal D’nin dizisi Gümüş haftalardır burada iyi tutundu. Bu akşam karşısında Mahsun Kırmızıgül’ün yeni dizisi Aşka Sürgün başlayacaktı.

Dün öğle saatlerinde yayın akışları satranç tahtası gibiydi.

Aşka Sürgün’ün perşembeye konduğunu gören Show TV Kurtlar Vadisi’ni öne çekti. Bu hamlenin karşısında dizinin ezileceğini düşünen atv ani bir kararla diziyi perşembe akşamından kaldırdı.

Tekrarını yayınlamayı düşündüğü pazartesi gününe, haber sonrasına koydu.

Bu akşam Aşka Sürgün’ün yerine Sibel Can’ın dizisi Saklambaç’ın tekrarı var. Böylece bu akşam prime time birinci kuşakta Gümüş yeni bölümüyle tek başına kalmış oldu.

Kıvanç Tatlıtuğ ve Songül Öden’in oynadığı Gümüş geçtiğimiz hafta yedinci sırada yer almıştı. Bu dizide hikaye giderek daha iyiye doğru gidiyor.

Özellikle ilk dizisi olmasına rağmen Songül Öden’in Gümüş rolündeki performansı her hafta yükseliyor.

Prime time ikinci kuşakta Eylül’ün yayınlanmasına ise aldanmayın. atv yayından kaldırdığı dizinin üçüncü ve son bölümünü Kurtlar Vadisi’nin karşısına koyarak intihara sürüklüyor.

Böylece Eylül ilk 50’ye giremeyerek ekran yolculuğunu tamamlamış olacak.

Hülya Avşar’la Artistik Futbol

Lig TV’de salı akşamı Artistik Futbol adıyla yeni bir program başladı. Televole’nin ilk yıllarını hatırlatan programda tek bir ünlüyle 20 dakika boyunca futboldan çalışmalarına uzanan bir sohbet yapılıyor.

Ne manidardır ki, programın ilk konuğu bir süredir Televole ve Pazar Keyfi’yle arası bozuk olan Hülya Avşar’dı.

Kadın İsterse setinde Ömer Güvenç’in sorularını yanıtlayan Avşar, Beşiktaş’ı iki yıldan bu yana yakından takip edemediğini, eşi Kaya Çilingiroğlu’nun futbol yorumlarını ise gerçekçi ve objektif bulduğunu söyledi.

Kızını futbolcuyla evlendirip evlendirmeyeceği sorusuna kaçamak yanıt veren Avşar, Beşiktaş için de ‘Sen kara sevdalım’ şarkısını söyledi.

Artistik Futbol’da her hafta bir ünlüyle röportajlar yapılmaya devam edecek.

TV bombaları

Düzeltmeye bak!

Tulûhan Tekelioğlu: Slikonlarınız kaç kere patladı?

Demet Akalın: Patlamadı iki kere söndü.

(Tulûhan’la Her Gün programında)
Yazarın Tüm Yazıları