Bu dizide herkes aşık!

Güncelleme Tarihi:

Bu dizide herkes aşık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2011 03:00

Sedef Avcı, “Umut Yolcuları”nın ardından TRT 1’in yeni dizisi “Mazi Kalbimde Yaradır” için kamera karşısına geçti.

Haberin Devamı

SEDEF AVCI FOTOĞRAFLARI

“Ezel” ve “Umut Yolcuları”nın ardından “Mazi Kalbimde Yaradır” ile karşımızdasınız. Hiç ara vermeden yeni bir projeye başlamak bir oyuncu için zor değil mi?   

- Aslında “Umut Yolcuları” dizisinden sonra üç aylık bir ara oldu. Niyetim, bu sezonu çalışmadan, dinlenerek geçirmekti. Ama güzel bir senaryo gelince kaçırmak istemedim. Ben hep dönem dizilerinde oynamak istemişimdir, bu proje gelince de hemen kabul ettim. Kabul etmeseydim, bir daha bu kadar iyi bir proje gelmeyebilirdi.

Siz hangi karakteri canlandırıyorsunuz dizide?       

- Ben Müjgan’ı oynuyorum. Müjgan, Ferit’i seviyor, ancak Selim’le evlenmek zorunda kalıyor.
 
AŞK BEŞGENİ

Bir aşk üçgeninin içine mi düşüyor Müjgan? 

- “Aşk beşgeni”nin içine düşüyor desek daha doğru olur. Bu dizide herkes birbirine aşık çünkü... Müjgan, çok küçükken anne ve babasını kaybediyor. Babasının yakın arkadaşı Rauf, onu yanına alıyor. Bu sayede zengin bir ailenin evinde büyüyor. Rauf’un oğlu Selim, Müjgan’a aşık oluyor ve sonunda bu aşkı itiraf ediyor. Müjgan, Ferit’i sevmesine rağmen, vefa borcu yüzünden onu reddedemiyor. Bu arada Selim’in kız kardeşi Nalan da Ferit’e aşık oluyor. Tabii Selim’e sevdalanan bir karakter de var...

Karşılıksız aşkların dizisi yani “Mazi Kalbimde Yaradır”...

- Nalan’ın Ferit’e olan aşkı da Selim’in Müjgan’a duyduğu aşk da karşılıksız. Müjgan ve Ferit de birbirlerini sevmelerine rağmen kavuşamıyorlar...

SİYASETLE İLGİLENMİYORUM

Dizi, 1974 yılında başlıyor. Rolünüze hazırlanırken 70’li yılları araştırdınız mı?

- Tabii ki araştırdım. Proje başlamadan önce o döneme ait kitap ve dergileri okudum, filmleri izledim. O yıllarda yaşanan siyasi olayları öğrendim ve şimdi yeterli bilgiye sahibim.

Son zamanlarda dönem dizilerinde bir artış yaşanıyor...

- Evet, bu sayede o dönemde yaşananları, özellikle de siyasi olayları öğrenme şansımız oluyor. Dizileri izlerken o döneme gitmiş, o olayları yaşamış gibi oluyoruz.

Normalde politikayla aranız nasıl, ilgilenir misiniz siyasi konularla?

- Çok fazla takip etmiyorum. Pek ilgi alanımda değil.

BAHAR’IN ÖLECEĞİ ÖNCEDEN BELLİYDİ

“Ezel”de Bahar karakterini canlandırıyordunuz ama sizi sadece ilk sezonda izledik. Diziden ayrılmayı siz mi istediniz, yoksa Bahar’ın birinci sezonda öleceği önceden belli miydi?

- Hikâye, dizi daha başlamadan belliydi. Benim öyküm sadece birinci sezondaydı. Diziden ayrılma nedenim anlaşmazlık ya da başka bir şey değil yani. Öyle başarılı bir dizide rol almak güzeldi. O ekibi şimdi çok özlüyorum. Diziyi de devamlı takip ediyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!