Bu derbiyi kaybeden yanar

Güncelleme Tarihi:

Bu derbiyi kaybeden yanar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2018 14:46

Bu derbiyi kaybeden yanar

Haberin Devamı

 

İZMİR, (DHA)

TARİHLERİNDE farklı liglerde farklı hedefler için karşı karşıya gelen, 2009 ve 2010 yıllarında 1. Lig'de Süper Lig'e çıkmak için birlikte Play-Off oynayıp birbirleriyle yarışan İzmir temsilcileri Altay ile Karşıyaka, yarın iki takım için de hayati öneme sahip derbide rakip olacak. Atatürk Stadı'nda saat 15.00'te başlayacak karşılaşmada şampiyonluk için kıyasıya bir yarışın içinde olan Altay ve 38 yıl sonra 3. Lig'e düşmenin eşiğine kadar gelen Karşıyaka, çok önemli 3 puanı hanelerine yazdırmaya çalışacak. Derbide ev sahibi konumundaki siyah-beyazlı taraftarlar kapalı tribünde, konuk yeşil-kırmızılılar ise Mersinli tarafındaki kale arkasında takımlarını destekleyecek. Bilet fiyatları 5 TL olacak. Saat 14.00'e kadar tribüne alınacak Karşıyakalılar için stada toplu gidiş organizasyonu yapılmadı.

Altay'da sakatlığı süren Fatih ve cezalı Ferhat, derbide görev yapamayacak. Necdet'in durumu maç saati netleşecek. Transfer yasağıyla altyapı ağırlıklı kadrosu kalan Kaf-Kaf'ta ise eksik yok. Geçen hafta Bandırmaspor'la berabere kalan Altay, bitime 5 hafta kala liderlik koltuğunu yine 2 puan farkla Gümüşhanespor'a kaptırdı. Karşıyaka, ise 8 maçlık yenilgi serisine Nazilli önünde son vermesine rağmen son 5 maça kurtuluş hattının 10 puan gerisinde girdi. Yeşil-kırmızılı ekibin ligde kalma ihtimali mucizelere bağlı durumda. Altay taraftarları, ezeli rakiplerinin içinde bulunduğu zorlu durum nedeniyle derbide daha önce yapmayı planladıkları kareografiyi iptal etti. Futbol kariyerlerinde takım arkadaşı olan Karşıyaka Teknik Direktör Cihat Arslan ve Altay Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, centilmence bir derbi diledi.

Altay'dan 3 kitaba 1 bilet

ALTAY taraftarları, Karşıyaka derbisinde tribünü doldururken sosyal sorumluluk projesiyle küçük öğrencilere kitap desteği sağlayacak. Daha önce Altay Kütüphanesi projesi kapsamında Bitlis ve Manisa Selendi'de bulunan köy okullarına kitap desteği veren Altay 1914 Taraftarlar Derneği, kritik derbide Konak 19 Mayıs İlköğretim Okulu'na katkı sağlayacak. Okulda kütüphane kurmak için harekete geçen siyah-beyazlı taraftarlar, Karşıyaka maçı öncesi Atatürk Stadı'nda kurulacak standa getirilecek ilk ve ortaokul seviyesindeki her 3 kitaba karşılık 1 adet bilet hediye edecek. Anlamlı proje Altay’ın iç sahada kalan Hacettepe ve Gümüşhanespor maçlarında da sürecek.

ALTAY

Egemen - Necdet (Mustafa), Murat Türkkan, İbrahim Öztürk, Serkan, Atakan, Maksut, Furkan, Doğan, İbrahim Akın, Murat Uluç 

KARŞIYAKA

Erhan - Abdülhamit, Cenk, Metin, Onur, Arif, Mustafa Aşan, Doğukan, Görkem, Tayfun, Hakan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!